دکتر نسیم غفوریانبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان

انواع بیماری های شایع سینه در زنان

بیماری های شایع سینه در زنان

بیماری های سینه در زنان در سنین مختلف و به دلایل مختلف رخ می‌دهد. در میان آسیب‌شناسی‌ها ناهنجاری‌های مادرزادی، التهاب، تغییرات فیبروکیستیک، تومورهای خوش‌خیم و بدخیم وجود دارند. امروزه بیشتر بیماری های غدد سینه ای با موفقیت درمان می‌شوند. برای تشخیص بیماری در مراحل اولیه و پیش‌بینی مطلوب، لازم است به طور سیستماتیک معاینه پستان انجام شود، در صورت وجود مشکل، یک بار در سال یا بیشتر، باید معاینه پیشگیرانه توسط مامولوژیست انجام شود. در ادامه مطلب با دکتر آسپرین همراه باشید تا به بررسی بیشتر بیماری های سینه و انواع آن‌ها بپردازیم.

اطلاعیه

انواع بیماری های پستان

انواع بیماری های سینه

به طور معمول، تمام بیماری های غدد سینه ای را می توان به خوش‌خیم و بدخیم تقسیم کرد. از بین بیماری های خوش‌خیم، فقط آن‌هایی را بررسی می‌کنیم که اغلب رخ می‌دهند. بیماری های خوش‌خیم شامل بیماری فیبروکیستیک، ورم پستان، کیست، آدنوم، لیپوم و پاپیلوم داخل مجاری هستند. بیماری های بدخیم شامل سرطان سینه است. بیماری های نوک سینه‌ ها به طور جداگانه بررسی می‌شوند که شامل التهاب و اگزما است.

۱- ماستیت یا ورم پستان:

ماستیت یک فرآیند التهابی در بافت های غدد پستانی است. زمانی که به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده می‌شود، رخ می‌دهد. هم‌چنین پاتوژن‌ها با جریان خون از کانون‌های عفونت‌های مزمن دستگاه تنفسی و ادراری، سیستم تولید مثل، حفره دهان، به غده پستانی نفوذ می‌کنند.

ورم پستان در ۸۵ درصد از زنان نخست‌زا و شیردهی اول، بروز پیدا می‌کند. این به دلیل رکود شیر، نقض تکنیک شیردهی، ایجاد ترک و فرسایش در اطراف نوک سینه‌ ها است که به عنوان دروازه ورودی برای عفونت عمل می‌کند.

اطلاعات بیشتر: سرطان ریه چیست و چگونه پدید می آید؟

بر اساس ماهیت جریان، ورم پستان چرکی و غیرچرکی است. ورم پستان غیرچرکی با سنگینی، ناراحتی، درد شدید در قفسه سینه آسیب‌دیده شروع می‌شود. با پیشرفت بیماری، درد با احساس چاقو و برش جایگزین می‌شود. در همان زمان، ضعف، لرز و سردرد احساس می‌شود و درجه حرارت به بالاتر از ۳۸ تا ۳۸.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد.

ماستیت چرکی یا عفونی با درد شدید در قفسه سینه ظاهر می‌شود. در ابتدای بیماری، پستان بزرگ به نظر می رسد، زنان از دمای بالای ۳۸ درجه سانتی‌گراد، لرز، سنگینی و درد ناشی از غده آسیب‌ دیده شکایت دارند. پس از ۳ الی ۴ روز، شرایط پیچیده‌تر می‌شود، درجه حرارت به ۳۹ الی ۴۰ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد، اندازه پستان به شدت بزرگ‌تر شده، پوست سیانوتیک می‌شود. نوک پستان جمع شده، با فشار دادن، ترشحات چرکی با بوی نامطبوع ایجاد می‌شود.

با یک دوره کنترل نشده، التهاب چرکی منجر به تشکیل آبسه غده پستانی می‌شود. این یک حفره چرکی محدود در بافت های سینه است. این بیماری شدید بوده و با درد شدید، قرمزی و تورم قفسه سینه و ترشحات چرکی همراه است، حتی در صورت لمس‌های سبک، درد شدید احساس خواهد شد.

 

۲- تومورهای خوش خیم:

نئوپلاسم‌های خوش‌خیم در ۳۰ تا ۷۰ درصد زنان دیده می‌شود. آنها با رشد آهسته، عدم پرخاشگری مشخص می‌شوند. با درجه تمایز و عملکرد، آنها عملا با سلول های سالم تفاوتی ندارند.

اغلب آنها یک توده محدودکننده دارند که در بافت‌ها و اندام‌های اطراف پخش نمی‌شوند. آنها معمولا به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند. اندازه، ساختار و محتویات توده در مدت زمان و علل تومور و محل آن متفاوت است.

  • مهم! نئوپلاسم‌های خوش‌خیم خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. برخی از مراحل اولیه سرطان به عنوان تومورهای خوش‌خیم ظاهر می‌شوند.

اطلاعات بیشتر: شایع ترین علائم سرطان ریه کدامند؟

اکثر نئوپلاسم‌های خوش‌خیم در نتیجه عدم تعادل هورمونی، زمانی که هورمون‌های جنسی زنانه (استروژن‌ها) بیش از حد وجود دارند، ایجاد می‌شوند.

عوامل تحریک کننده اصلی:

عوامل تحریک کننده نومور پستان

  • یائسگی
  • دیر یا زود شروع شدن قاعدگی
  • ختم مکرر بارداری یا عدم وجود آن قبل از ۳۵ سالگی
  • امتناع از شیردهی یا شیردهی طولانی مدت بیش از ۱۲ ماه
  • زندگی جنسی نامنظم یا عدم وجود آن
  • استفاده طولانی‌مدت کنترل نشده از داروهای هورمونی

پس‌زمینه مطلوب برای بروز تومور، بیماری های غده تیروئید، کبد و مجاری صفراوی و دیابت شیرین است.

بیماری های سینه زنان بر وضعیت غدد پستانی تاثیر منفی می‌گذارند و مستعد ظهور تشکیلات تومور است:

  • آدنکسیت (التهاب تخمدان‌ها و زائده‌های رحم)
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • خونریزی شدید و منظم رحمی
  • ورم پستان (التهاب غدد پستانی)
  • فیبروم رحم (نئوپلاسم خوش‌خیم در رحم)
  • اوفوریت (فرآیند التهابی تخمدان)
  • آندومتریت (التهاب لایه مخاطی داخلی رحم، آندومتر)

خطر تشکیل تومورها، با چاقی، الکل و مسمومیت شیمیایی، سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم، فشار بیش از حد روانی و عاطفی و استرس مداوم همراه است.

تومورهای خوش‌خیم عبارتند از : کیست، لیپوم، آدنوم، پاپیلوم داخل مجاری، ماستوپاتی فیبروکیستیک.

انواع تومور های خوش خیم سینه

۳.لیپوم

این یک نئوپلاسم خوش‌خیم بافت چربی است که اندازه‌های مختلف داشته، رشد کندی دارد و هرگز به یک تومور بدخیم تبدیل نمی‌شود. نرخ رشد آن متفاوت است. برخی از آن‌ها برای سال‌ها بدون افزایش اندازه وجود دارند، در حالی که برخی دیگر، نشانه‌هایی از رشد فعال را نشان می‌دهند.

لیپوم، به عنوان یک قاعده، به یک توده محدود می‌شود، دارای ساختار الاستیک، شکل گرد و مرزهای واضح و بدون درد است. اندازه آن از ۱ تا ۱۰ سانتی‌متر و بیشتر می‌رسد.

بیشتر در زنان بالای ۴۰ سال رخ می‌دهد. اغلب یک دوره بدون علامت دارد و پوست روی لیپوم تغییر نمی‌کند. گره‌های کوچک گاهی قابل لمس نیستند و به طور اتفاقی در طی یک سونوگرافی پیشگیرانه معمولی از غدد پستانی کشف می‌شوند. لیپوم‌های بزرگ، قفسه سینه را دچار تغییر شکل می‌کنند، هنگام پوشیدن سوتین، درد و ناراحتی خفیف ایجاد کرده و روی ناحیه آسیب‌دیده فشار می‌آورند.

۴. پاپیلوم داخل مجاری

این‌ها توده‌های پاپیلاری هستند که از اپیتلیوم مجاری غده پستانی تشکیل شده‌اند. آن‌ها در هر قسمت از سیستم مجاری ایجاد می‌شوند و در ناحیه بالای هاله (مرکزی) و در حاشیه غده (محیطی) قرار دارند. به صورت تک و چندتایی وجود داشته و اندازه آن‌ها از چند میلی‌متر تا ۲ سانتی‌متر متغیر است.

اولین نشانه‌های بالینی ترشح از نوک سینه‌ها با حالت طبیعی متفاوت است. یک مایع سفید، شفاف و سبزرنگ از نوک پستان با ناخالصی‌های خونی خارج می‌شود. فقط توده‌های واقع در مجرای اصلی لمس می‌شوند. در لمس آن به عنوان یک توده الاستیک و به شکل گرد احساس می‌شود که هنگام فشار دادن دردناک است.

۵. ماستوپاتی فیبروکیستیک

پیشگیری از بیماری های سینه

این تغییرات پاتولوژیک در بافت‌های غده پستانی با نقض نسبت سلول‌های اپیتلیال و بافت همبند است. یک شکل پراکنده وجود دارد (رشد بافت غده‌ای یا فیبری به شکل گره‌های تشکیل نشده) و یک شکل گره‌ای (تشکیل گره‌ها و کیست‌ها در بافت‌ها).

تومور ممکن است در اطراف و داخل مجاری یا هر دو رشد کند. اغلب در زنان ۲۰ تا ۳۰ سال و ۴۰ تا ۵۰ سال ایجاد می‌شود. ماستوپاتی فیبروکیستیک مستعد بدخیمی است.

تومور سفت، بدون درد، به قطر ۵ الی ۶ میلی‌متر است و اغلب توسط خود زن در طی معاینه شخصی پیدا می‌شود. با رشد تشکیل و فشرده شدن انتهای عصبی، احساس درد ظاهر می‌شود. درد اغلب دو طرفه است و بیشتر در نیمه دوم یا میانی چرخه قاعدگی مشخص می‌شود و با شروع خونریزی قاعدگی، سندرم درد به تدریج فروکش می‌کند.

اطلاعات بیشتر : علائم پیش از قاعدگی در زنان

۶.کیست

این یک نئوپلاسم حجمی پاتولوژیک است که با محتویات مایع پر شده و توسط یک توده از بافت‌های اطراف محدود می‌شود. با تغییرات ساختاری در غدد پستانی، مجاری و لوبول‌های غده، رشد ناهموار بافت همبند مشخص می‌شود.

نئوپلاسم دارای مرزهای واضح، شکل گرد و کم‌تر نامنظم است و با تجمع مایع در آن، اندازه آن افزایش می‌یابد و به قطر چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر می‌رسد.

بر اساس ساختار، حفره‌های کیستیک به طبیعی و غیرطبیعی تقسیم می‌شوند. کیست طبیعی یک توده صاف با ساختار نرم و الاستیک پر از مایع است. برای مدت طولانی خود را از نظر بالینی نشان نمی‌دهد. شکل آتیپیک با وجود مناطقی از کلسیفیکاسیون در بافت‌های نرم قفسه سینه (کلسیفیکاسیون)، با ساختار سفت و سخت، تمایل به التهاب و درد مشخص می‌شود.

ماکروسیست‌ها را می توان در خودآزمایی پستان به عنوان یک گره دردناک یا بدون درد شناسایی کرد. علامت اولیه توده کیستیک درد در غده پستانی است. درد به صورت ترکیدن، ضربه زدن به گردن، شانه، زیر بغل، هیپوکندریوم، پشت احساس می‌شود. تورم سینه، بزرگ شدن یک یا هر دو غدد پستانی را به صورت چشمی تعیین کنید.

مقالات مرتبط

هنگامی که لمس می‌شود، توده‌های یکنواخت کوچک در قفسه سینه با خطوط واضح قابل ردیابی است. در موارد کم‌تر، حفره‌های کیستیک دارای شکل نامنظم، ساختار دانه‌ای یا لوبولی هستند. هنگام فشار دادن بر روی نوک سینه‌ها، یک مایع شفاف یا سفید به نام چرک، آزاد می‌شود که ممکن است به دلیل وجود تشکیلات داخل کیستیک باشد.

۷. آدنوم

این یک تومور خوش‌خیم در بافت‌های غدد پستانی است که از سلول‌های اپیتلیوم غده تشکیل شده است. به صورت تشکیلات منفرد یا چندگانه در یک یا هر دو اندام به طور همزمان ایجاد می‌شود.

با شروع یائسگی، بافت غددی غدد پستانی به تدریج با بافت فیبری و چربی جایگزین می‌شود، بنابراین تومور تقریبا پس از ۴۰ سال ظاهر نمی‌شود. با این حال، عود تشکیلات موجود ممکن است.

طبق طبقه‌بندی سازمان بهداشت جهانی، دو نوع آدنوم نوک پستان و پنج نوع غدد پستانی وجود دارد:

  • سیرنگوماتوز: این در ناحیه نوک پستان و آلوئول‌ها تشکیل شده و از سلول‌های اپیتلیال غدد عرق به وجود می‌آید و اغلب در یک سینه یافت می‌شود.
  • تومور لوله‌ای با مرزهای واضح: لوله‌هایی که به شدت مجاور یکدیگر هستند، از نظر بصری شبیه ساختار لوبول‌های غده پستانی است و قسمت داخلی مجاری لوله‌ای با دو ردیف اپیتلیوم پوشانده شده است.
  • آدنوم نوک پستان: تومور در داخل مجاری شیر نوک پستان و ناحیه اطراف پاپیلار قرار دارد و با تشکیل چندین کانون رشد، مشخص می‌شود. بدخیمی احتمالی در زنان بالای ۴۵ سال است.
  • آپوکرین: این شباهت‌هایی با آدنوم لوله‌ای دارد، اما در ساختار اپیتلیوم با آن متفاوت است. سلول‌های غده‌ای غده پستانی شبیه به سلول‌های غده عرق می‌شوند.
  • شیردهی: اختلالات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی شرایط مطلوبی را برای رشد بافت غدد، تشکیل آدنوم ایجاد می‌کند که معمولا پس از قطع شیردهی، تومور خود به خود برطرف می‌شود.

آدنوم پلئومورفیک (تومور عرق و غدد چربی) در عمل مامولوژیست بسیار نادر است.

 ۸. سرطان سینه

سرطان سینه در زنان

این یک نئوپلاسم بدخیم پستان است. سلول‌های سرطانی نابالغ بوده و قادر به رشد کنترل نشده، تولیدمثل، نفوذ به بافت‌های اطراف با تشکیل متاستاز هستند. پیش‌بینی، بستگی به شکل بیماری و درمان به موقع دارد.

عوامل خارجی نامطلوب، بیماری های غدد درون‌ریز و بیماری های زنان، مستعد تشکیل تومور هستند. جدی‌ترین عوامل خطر، وراثت مادر و سن بالای ۴۰ سال است.

سرطان سینه بیش از ۳۰ شکل دارد که در مجاری اتفاق میفتد. تومور در داخل مجرای غده پستانی رشد می‌کند و لوبولار در لوبولی از بافت غده (محل تشکیل شیر) ایجاد می‌شود.

فرآیند انکولوژیک چندین مرحله از رشد را طی کرده که تمرکز اصلی تومور، وجود متاستازها را توصیف می‌کند.

مرحله صفر سرطان از نظر بالینی مشخص نشده است. با درمان به موقع، پیش‌بینی برای بهبودی، ۱۰۰ درصد است.

  • مرحله اول: سلول‌های سرطانی بدون تاثیر بر روی بدن، فراتر از اپیتلیوم گسترش می‌یابند.
  • مرحله دوم و سوم: تومور در بافت‌های مجاور رشد می‌کند و غدد لنفاوی را بدون تاثیر بر اندام‌های سالم تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • مرحله چهارم: سرطان پیش‌رونده یا متاستاتیک. متاستازها تشکیل می‌شوند (کانون‌های ثانویه فرآیند پاتولوژیک). امید به زندگی برحسب ماه‌ها، گاهی اوقات هفته‌ها اندازه‌گیری می‌شود.

درد، ناراحتی و سنگینی متوسط قفسه سینه افزایش می‌یابد و ممکن است تنها علائم موجود در مراحل اولیه سرطان سینه باشد. این علائم غیراختصاصی هستند، بنابراین اغلب نادیده گرفته شده یا با بیماری دیگری اشتباه گرفته می‌شوند.

زمانی مشکوک به انکوپاتولوژی می‌شود که درد شدید شده و منجر به بی‌خوابی شود و به زیر بغل سرایت کند. معاینه خارجی نوک سینه‌های معکوس، پوست چروکیده روی قفسه سینه را نشان می‌دهد و توده احساس می‌شود. بزرگ شدن غدد لنفاوی فوق ترقوه و زیر بغل را نیز به همراه دارد.

۹. بیماری های نوک سینه

بیماری های نوک سینه

یکی از آسیب‌شناسی‌های رایج، اگزمای نوک پستان یا درماتوز آلرژیک است. در پس‌زمینه صدمات و آسیب به نوک سینه‌ها در دوران شیردهی، استرس مداوم و تمایل به واکنش آلرژیک رخ می‌دهد.

از نظر بالینی، با بثورات خارش‌دار در ناحیه نوک سینه‌ها و آرئول‌های اطراف، خشکی، لایه‌برداری و ارغوانی شدن پوست، مشخص می‌شود. احساس درد از روز اول ظاهر شده که شدت‌های متفاوتی دارند و با شیردهی نیز تشدید می‌شوند. با بهبودی، درد کاهش می‌یابد و با خارش شدید جایگزین می‌شود.

در عمل مامولوژیست، اغلب با التهاب کمپلکس نوک پستان و آرئولار مواجه می‌شود. این بیماری باعث عفونت، استاز شیر، ضربه به سینه، پاپیلوم‌های داخل مجاری می‌شود.

علائم التهاب نوک پستان

علائم التهاب نوک پستان:

  • گرفتگی و فشردگی
  • قرمزی پوست ناحیه اطراف پاپیلاری
  • تورم سینه آسیب‌دیده
  • ظاهر ترشحات مایع (خونی، شفاف، چرکی)

درد ثابت است یا هنگام فشردن نوک پستان اتفاق میفتد، شدیدترین درد در ناحیه آرئول است، اما می‌تواند به کل سینه سرایت کند. با التهاب باکتریایی و ویروسی نوک سینه‌ها، دمای بدن به ۳۸ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد، غدد لنفاوی زیر بغل و گردن زیاد می‌شوند.

تشخیص بیماری‌ های پستان

اگر مشکوک به آسیب غدد پستانی هستید، مراجعه به پزشک بسیار ضروری است. در ویزیت اولیه، پزشک غدد پستانی را معاینه کرده و تقارن آن‌ها، تغییرات پوستی، اندازه غدد لنفاوی فوق ترقوه و گردنی و وجود ترشحات از نوک پستان را ارزیابی می‌کند. پزشک از گفتگو با بیمار، علائم بیمار و عوامل خطر (وراثت نامطلوب، بیماری‌های غدد درون‌ریز و صدمات) را بررسی می‌کند.

برای تشخیص غدد پستانی نیاز به خودآزمایی پستان است که در این ویدئو به نحوه معاینه پستان توسط خود فرد پرداخته شده است :

جهت تکمیل داده‌های معاینه خارجی، آزمایش‌هایی تجویز می‌شود:

  • مطالعه ترکیب ترشحات از نوک پستان
  • آزمایش خون بالینی
  • آزمایش نشانگرهای تومور CA 15-3 (موادی که سلول‌های تومور را تولید می‌کنند)
  • مطالعه هورمون‌های تیروئید، پانکراس، غدد فوق کلیوی، هورمون‌های جنسی.

اطلاعات بیشتر : آزمایش های ضروری سلامت زنان

 ارزیابی ساختار و عملکرد غده پستانی، مهم‌ترین روش‌های تشخیص سخت‌افزاری عبارتند از:

تشخیص بیماری‌ های پستان

  • ماموگرافی. بررسی اشعه ایکس بافت پستان و غدد لنفاوی که به شما امکان می‌دهد ماهیت تومور، وجود کلسیفیکاسیون‌ها (مناطق رسوب نمک در بافت‌های سینه) را تعیین کنید.
  • سونوگرافی غدد پستانی. اطلاعاتی در مورد ساختار، اندازه، محل، شکل و وسعت نئوپلاسم‌ها ارائه می‌دهد و در تشخیص ماستوپاتی، ورم پستان، آبسه، کیست، تومور در ناحیه غدد پستانی بسیار مهم است. سونوگرافی داپلر وضعیت و سرعت جریان خون را نیز ارزیابی می‌کند.
  • داکتوگرافی. با کمک اسکن اشعه ایکس مجاری شیر لوبار، باز بودن و انشعاب آن‌ها، تشکیل تومور و حفره‌های کیستیک مشخص شده و در صورت وجود ترشح از نوک پستان، به بیماری فیبروکیستیک مشکوک می‌شوند.
  • بیوپسی: اگر نئوپلاسم در طول معاینه تشخیص داده شود، یک تجزیه و تحلیل بافت‌شناسی برای تعیین وجود یا عدم وجود علائم بدخیمی تجویز شده و تحت بی‌حسی موضعی، مقدار کافی مایع با سوزن و سرنگ جمع‌آوری می‌شود.
  • پنوموسیستوگرافی: این یک بررسی اشعه ایکس از محتویات مایع کیست است که با کمک آن اطلاعاتی در مورد ویژگی‌های ساختاری آن، وجود توده‌های داخل کیستیک (زگیل، پاپیلوم، سلول‌های بدخیم) به دست می‌آید.

پزشک در صورت لزوم، متخصصان دیگری را نیز درگیر می‌کند، مثل: متخصص بیماری‌های عفونی، انکولوژیست، جراح، تروماتولوژیست و متخصص غدد.

  • مهم! توصیه می‌شود مطالعات ابزاری در روز ۵ تا ۱۱ چرخه قاعدگی و در زنان یائسه، در هر زمان ممکن انجام شود.

درمان بیماری‌ های غدد پستانی

درمان بیماری های غدد سینه

دوره درمان در مورد یک بیمار خاص توسط مامولوژیست با در نظر گرفتن مکانیسم وقوع و شدت دوره بیماری مشخص می‌شود. روش‌های مختلف درمان محافظه‌کارانه به صورت جداگانه یا در ترکیب با یکدیگر استفاده می‌شوند:

  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی، مسکن‌ها برای کاهش تورم، درد و التهاب شدید تجویز می‌شود.
  • هورمون‌ها برای بازگرداندن عدم تعادل هورمونی لازم است. معمولا برای درمان پیچیده تومورهای خوش‌خیم در حفره غده پستانی تجویز می‌شود.
  • آنتی بیوتیک‌ها برای استفاده در مورد عفونت باکتریایی موجه، هستند. این دارو با در نظر گرفتن داده‌های معاینه باکتریولوژیکی، در یک دوره ۷ تا ۱۰ روزه انتخاب می‌شود.
  • داروهای آرام‌بخش در صورت ایجاد حالت عاطفی تجویز شده و خواب شبانه را عادی می‌کنند و اثر آرامش‌بخشی دارند.
  • ویتامین‌ها و عوامل تقویت‌کننده معمولا در تسکین درد در سندرم درد طولانی مدت، کمک به رفع نیاز بدن به مواد مغذی موثر هستند.
  • درمان محافظه‌کارانه با ورزش درمانی، فیزیوتراپی، رژیم درمانی، درمان آبگرم تکمیل می‌شود. در صورتی که علت بیماری غدد پستانی رکود شیر باشد، در این حالت ماساژ غده پستانی انجام شده و تکنیک‌های تغذیه آموزش داده می‌شود.

کیست‌های بدون رشد و تومور، که بزرگ‌تر از ۲ سانتی‌متر نیستند، تحت روش‌های درمان غیرتروماتیک قرار می‌گیرند:

  • سوراخ‌ها. تحت بی‌حسی موضعی قرار گرفته، یک سوزن به مرکز حفره وارد می‌شود، مایع به طور کامل با یک سرنگ خارج شده و دیواره‌های توده به هم می‌چسبند و کیست ناپدید می‌شود.
  • اسکلروزیس. مایع از طریق سوراخ تحت کنترل اولتراسوند با استفاده از یک سرنگ تخلیه می‌شوند. علاوه بر این، داروها به داخل حفره کیستیک تزریق شده و باعث چسبندگی دیواره‌های حفره می‌شوند.
  • تبخیر لیزری. این تخریب نواحی مایع و آسیب‌دیده توسط پرتو لیزر و بدون نقض یکپارچگی بافت‌های سالم است. تحت بی‌حسی موضعی، یک سوزن و یک LED به داخل حفره کیست وارد شده می‌شود.
  • اوزون درمانی. حفره خالی شده، با یک محلول ضد‌عفونی‌کننده شسته شده و از طریق یک سوزن با مخلوط ازن و اکسیژن پر می‌شود که تحت تاثیر آن دیواره‌های کیست به هم می‌چسبند، میکروسیرکولاسیون به حالت عادی باز می‌گردد و روند التهابی متوقف می‌شود.

برداشتن و جراحی تومورهای خوش‌خیم در بافت‌های پستان که قابل درمان محافظه کارانه نیستند، با التهاب چرکی، یک کانون چرکی باز شده و به دنبال آن تخلیه و ضد عفونی انجام می‌شود سپس هماتوم‌های بزرگی که پس از صدمات قفسه سینه ایجاد شده‌اند، در معرض تشریح جراحی قرار می‌گیرند.

اگر انکوپاتولوژی در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می‌توان خود را به یک عمل حفظ اندام محدود کرد، که طی آن ۸/۶ از اندام و بافت‌های تغییر یافته پاتولوژیک برداشته می‌شود.

پیشگیری از بیماری‌ های غدد پستانی

پیشگیری از بیماری‌ های غدد پستانی

برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری های سینه، معاینه دوره‌ای توسط مامولوژیست و متخصص زنان مهم است. به زنان بالای ۳۵ سال توصیه می‌شود سالی یک بار سونوگرافی غدد پستانی و هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند.

لازم است خودآزمایی ماهیانه پستان در خانه انجام شود و به وجود توده‌های خارجی، ظاهر درد، تغییر شکل سینه و ترشحات از نوک پستان توجه شود.

عواملی که خطر ابتلا به بیماری های سینه را کاهش می‌دهند عبارتند از:

  • انتخاب سوتین مناسب
  • پیشگیری از آسیب قفسه سینه
  • انتخاب منطقی پیشگیری از بارداری
  • تخلیه کامل غدد پستانی در دوران شیردهی
  • رعایت نکات بهداشتی
  • بهداشت کانون‌های عفونت مزمن

تعادل بین کار و استراحت، داشتن یک سبک زندگی سالم، محدود کردن الکل و سیگار و پرهیز از سقط جنین در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های پستان نیز موثر هستند.

اطلاعات بیشتر : دلایل عقب افتادن پریود

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری های غدد پستانی توسط مامولوژیست انجام می‌شود. معاینه پیشگیرانه برای همه خانم‌ها سالی یک بار، حتی در صورت عدم وجود شکایت برای حفظ سلامت غدد پستانی ضروری است. این موثرترین راه برای پیشگیری از سرطان سینه است.

علاوه بر هدف پیشگیرانه، در صورت بروز احساسات ناخوشایند، لازم است به پزشک مراجعه کنید، شما می‌توانید با تماس با دکتر آسپرین، به راحتی با پزشک متخصص مشورت کنید.

  • درد در قفسه سینه
  • وجود توده
  • زخم و بثورات پوستی روی قفسه سینه
  • بزرگ شدن و درد غدد لنفاوی زیر بغل و زیر ترقوه
  • بدشکلی سینه یا نوک سینه
  • ترشح از نوک سینه
  • تورم قفسه سینه

این‌ها تنها بخشی از علائم بیماری های سینه هستند که نباید نادیده گرفته شوند. در صورت وجود هر علائم غیرطبیعی، مراجعه به پزشک بسیار ضروری است.

بهتر است خانم‌هایی که قصد بارداری دارند از قبل به مامولوژیست مراجعه کنند تا معاینه کامل انجام شود. زنان با شروع یائسگی باید به طور مرتب توسط مامولوژیست تحت نظر باشند، زیرا خطر ابتلا به بیماری های سینه با افزایش سن افزایش می‌یابد.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x