انواع زخم و خونریزی های داخلی

انواع زخم و خونریزی های داخلی

زخم، آسیب به پوست، غشاهای مخاطی و گاهی اوقات بافت های عمیق است. این آسیب با خونریزی و درد با قدرت متفاوت همراه است. درد، در اثر آسیب به پایانه های عصبی و گیرنده ها ایجاد می شود. شدت درد به عوامل مختلفی بستگی دارد:

  • تعداد پایانه های عصبی آسیب دیده
  • حساسیت قربانی
  • ماهیت سلاح

شدت خونریزی با تعداد عروق آسیب دیده تعیین می شود. هنگامی که یک شریان بزرگ آسیب می بیند، خون به شدت جریان می یابد. عمق شکاف، مقیاس و سطح نقض الیاف الاستیک و هم‌چنین ماهیت آسیب را تعیین می کند.

کمک های اولیه مناسب برای صدمات، از عواقب خطرناک جلوگیری می‌کند و در برخی شرایط جان انسان ها را نجات می دهد. برای آسیب نرساندن به مجروحین باید قبل از ورود پزشکان کمی در مورد انواع جراحات و روش های کمک رسانی بدانید. در برخی موارد، زندگی انسان به رفتار درست و به موقع دیگران بستگی دارد.

طبقه بندی زخم ها، ماهیت آسیب را در نظر می گیرد. با دکتر آسپرین همراه باشید تا به انواع آسیب ها و زخم ها بپردازیم.

اطلاعیه

  • شلیک گلوله

در اثر اصابت ترکش یا گلوله. کور (گلوله در بافت نرم یا استخوانی گیر می کند)، مماس (پوست و بافت های نرم فقط اندکی تحت تاثیر قرار می گیرند) اتفاق می افتد.

  • قطع کردن

آسیب ناشی از اجسام برشی تیز مانند شیشه یا چاقو. لبه های زخم یکنواخت هستند و ناحیه آسیب دیده معمولا کوچک است. خونریزی از زخم باز شدید است. زخم های برش خورده خطرناک، روی گردن و اندام ها در نواحی سیاهرگ ها و شریان های بزرگ هستند.

  • خنجر زدن

در نتیجه نفوذ یک جسم تیز به بدن (سوزن، سرنیزه و غیره). پوست و غشاهای مخاطی آسیب کمی می بینند، اما عمق ضایعه قابل توجه است. خطر چنین آسیب هایی در شکست اندام های داخلی و خطر خونریزی داخلی نهفته است.

  • خرد شدن

نتیجه برخورد یک جسم تیز با کبودی موازی بافت ها، آسیب خطرناک است زیرا نفوذ عمیق جسم تیز باعث آسیب شدید می شود.

  • کبود شدن

در اثر ضربه با یک جسم بی صدا رخ می دهد. ویژگی های اصلی زخم های کبود شده، ناحیه وسیعی از له شدن، کبودی، لبه های ناهموار است.

  • گاز گرفته شدن

عواقب تماس با حیوانات. زخم ها با شکل نامنظم مشخص می شوند، با بزاق عفونی می شوند و بنابراین به سختی بهبود می یابند.

  • پلی تروما

آن ها متعدد و ترکیبی هستند. تعدادی از جراحات تهدید کننده زندگی مشکوک هستند.

با تعیین نوع آسیب، کمک های اولیه در صورت آسیب مطابق با قوانین خاصی ارائه می شود.

قوانین ارائه کمک های اولیه به قربانی در صورت آسیب دیدگی

قوانین ارائه کمک های اولیه به قربانی در صورت آسیب دیدگی

علیرغم این واقعیت که اقدامات برای زخم های انواع مختلف متفاوت است، توالی کلی کمک های اولیه برای زخم ها شامل الگوریتم اقدامات زیر است:

  1. قربانی را معاینه کنید، وضعیت او را بصری ارزیابی کنید.
  2. با تیم اورژانس تماس بگیرید.
  3. در حالی که پزشکان در راه هستند، سعی کنید خونریزی را متوقف کنید.
  4. در صورت لزوم، بانداژ بزنید و با در نظر گرفتن ماهیت آسیب، به بدن قربانی وضعیت امن بدهید.
  5. وضعیت مجروحان را تا رسیدن پزشکان زیر نظر داشته باشید.

تلاش برای نجات جان کسی، نکته اصلی این است که آسیب بیشتری نرسانید. بنابراین، شما باید با قوانین اساسی کمک های اولیه برای آسیب ها را بدانید. نکته این است که هر گونه دستکاری باید با دستان تمیز انجام شود. اگر آب و صابون وجود ندارد، آن ها را با محصولات حاوی الکل یا نوشیدنی های الکلی قوی ضدعفونی کنید. زخم را با دارو و آب نشویید. استفاده از الکل و ید، حذف مستقل جسم خارجی از زخم، فشار دادن به اندام ها و بافت های افتاده ممنوع است.

کمک های اولیه برای زخم گلوله ساچمه ای

کمک های اولیه برای زخم گلوله ساچمه ای

در میدان نبرد، مبارزان کمک های خود و متقابل را ارائه می کنند. این شامل توقف خونریزی خارجی (تورنیکت، بانداژ هموستاتیک)، استفاده از بانداژ فشاری، بی حرکت کردن اندام، درمان ضد شوک است.

مراقبت های جراحی واجد شرایط باید در اسرع وقت انجام شود.

  1. خونریزی را متوقف کنید.
  2. خارج کردن مجروح از حالت شوک.
  3. پیشگیری از عوارض، در درجه اول چرکی
  4. حصول اطمینان از روند مطلوب روند زخم و بهبود زخم
  5. بهبود بی حرکتی اندام

پس از تثبیت پارامترهای همودینامیک، یک معاینه اشعه ایکس، PST (درمان جراحی اولیه) زخم یا شکستگی گلوله انجام می شود که اصلی ترین اقدامی است که از ایجاد عفونت زخم جلوگیری می کند.

کمک های اولیه برای آسیب های سر

کمک های اولیه برای آسیب های سر

هر زخم سر به خصوص ترسناک به نظر می رسد، زیرا با خونریزی شدید همراه است، چرا که رگ های خونی در ناحیه سر بسیار نزدیک به سطح پوست قرار دارند.

کمک های اولیه برای آسیب سر، استفاده از بانداژ فشاری است. این کار به ترتیب زیر انجام می شود:

  1. بانداژ گاز استریل را روی زخم بمالید و آن را محکم ببندید.
  2. در صورت لزوم، لبه های زخم را تا حد امکان با دستان خود ترکیب کنید تا اثر فشار لازم را ایجاد کند.
  3. قربانی را به گونه ای به پشت بخوابانید که سر و شانه ها نسبت به بدن در وضعیتی مرتفع قرار گیرند.

اطلاعات بیشتر : آیا هرگونه آسیب به سر منجر به ضربه مغزی می شود ؟

کمک های اولیه برای زخم های نافذ قفسه سینه

کمک های اولیه برای زخم های نافذ قفسه سینه

زخم های نافذ قفسه سینه به دلیل احتمال زیاد آسیب به حفره پلور بسیار خطرناک هستند. با چنین صدماتی، هوا می تواند وارد آن شود، در نتیجه ریه فشرده می شود و عملکرد خود را متوقف می کند. قربانی تنگی نفس مکرر دارد، نبض ضعیف می شود، ممکن است با از دست دادن هوشیاری همراه باشد.

برای ارائه کمک های اولیه برای آسیب قفسه سینه، اولین کاری که باید انجام دهید این است که قربانی را بنشینید و بدن را به سمت زخم کج کنید تا از عملکرد طبیعی ریه سالم اطمینان حاصل شود.

سپس باید زخم را با کف دست خود ببندید، اگر قربانی هوشیار است، خودش می تواند این کار را انجام دهد. بانداژ باید روی زخم گذاشته شود و آن را با موادی که هوا بسته شود بپوشاند و خونریزی کنترل شود. بانداژ باید با چسب یا گچ ثابت شود و منتظر رسیدن تیم پزشکی باشید.

نظارت مداوم بر وضعیت قربانی برای انجام به موقع احیا در صورت لزوم بسیار مهم است.

کمک های اولیه برای زخم های شکم

کمک های اولیه برای زخم های شکم

زخم های شکم بسیار خطرناک هستند، زیرا آسیب به اندام های شکمی اغلب با خونریزی داخلی و پریتونیت همراه است که می تواند کشنده باشد. به هیچ وجه نباید به قربانی نوشیدنی بدهید، او را به خیس کردن لب ها با آب محدود کنید. هم‌چنین باید از تجویز مسکن خودداری کنید.

هنگامی که در ناحیه شکم آسیب می بیند، زخم ممکن است حاوی اجسام خارجی باشد. در برخی موارد، چنین آسیب هایی ممکن است با افتادگی اندام های داخلی همراه باشد. به هیچ وجه نباید جسم خارجی را از زخم خارج کرد. برعکس، شما باید آن را به طور ایمن نگه داری کنید تا آسیب های غیر ضروری را تحریک نکنید. پس از این، قربانی باید در وضعیت نیمه نشسته قرار گیرد، به خوبی با یک پتو پوشانده شود و منتظر رسیدن کمک پزشکی باشد.

اندام های داخلی افتاده باید تا حد امکان جمع آوری شوند و با گاز استریل مرطوب پوشانده شوند. مهم است که خطر خشک شدن آن ها را حذف کنید تا از نکروز و مرگ جلوگیری شود. سرما باید روی زخم اعمال شود.

ارائه کمک های اولیه برای آسیب های ناحیه شکم شامل توقف هر چه سریع تر خونریزی است:

  1. زخم از خون و خاک پاک شود.
  2. پوست اطراف آن با عوامل ضد عفونی کننده درمان شود.
  3. سطح زخم با یک باند استریل پوشانده شود و آن را ثابت و سرد کنید.

کمک های اولیه برای آسیب های چشم

کمک های اولیه برای آسیب های چشم

آسیب به چشم ممکن است صاف یا نافذ باشد. نوع آسیب بستگی به نحوه ارائه کمک های اولیه برای چشم های آسیب دیده دارد. برای ترومای بلانت، آن ها را باید با آب تمیز و ترجیحا جوشانده شسته و ۲ تا ۳ قطره از یک ماده ضد میکروبی چشمی تزریق شود. چشم های آسیب دیده را هرگز نباید مالش دهید، زیرا ممکن است منجر به عفونت شود.

درمان آسیب های نافذ چشم دشوار است و می تواند منجر به عوارض جدی شود. یک جسم خارجی نباید از چشم خارج شود. برعکس، برای جلوگیری از آسیب بیشتر، باید آن را به طور ایمن نگه داری کنید.

سپس باید بانداژ استریل روی چشم زده شود و ناحیه آسیب دیده را کاملا بپوشاند. بنابراین، خونریزی کاهش می یابد و محل آسیب از عفونت محافظت می شود.

کمک های اولیه خونریزی هنگام آسیب دیدگی

زخم ها اغلب با خونریزی همراه هستند. بسته به نوع رگ آسیب دیده، خونریزی وریدی، شریانی، مویرگی و هم‌چنین خونریزی اندام های داخلی (پارانشیمی) متمایز می شود.

خونریزی وریدی با خروج خون تیره همراه است. اگر مویرگ ها آسیب ببینند، تمام سطح زخم خونریزی می کند. چنین آسیبی به خصوص در مورد زخم گسترده بسیار ترسناک به نظر می رسد.

کمک های اولیه برای زخم ها و صدماتی که باعث خونریزی شدید شده اند شامل استفاده از یک دستمال استریل و یک باند فشاری است.

خونریزی از شریان جدی ترین در نظر گرفته می شود، زیرا مقدار زیادی از دست دادن خون می تواند در مدت زمان کوتاهی رخ دهد. با خروج خون به رنگ قرمز روشن مشخص می شود. خون با هر ضربان قلب فوران می کند.

کمک های اولیه برای آسیب شریان

خونریزی شریانی بسیار خطرناک است، زیرا حتی اگر مراقبت های پزشکی واجد شرایط به موقع ارائه شود، می تواند منجر به مرگ شود.

مقالات مرتبط

برای ارائه کمک های اولیه برای زخم هایی که با آسیب به شریان همراه است، باید در دو تا سه دقیقه اول خونریزی را متوقف کرد و اگر عروق بزرگ تحت تاثیر قرار گرفتند، این فاصله به یک تا دو دقیقه کاهش می یابد. با هر ثانیه، فشار در سیستم کاهش می یابد، قلب دچار کمبود اکسیژن می شود، هوشیاری قربانی محو می شود و احتمال مرگ افزایش می یابد.

ابتدا باید محل خونریزی را با دست فشار داد. سپس یک تورنیکت باید بلافاصله در بالای محل آسیب اعمال شود. این می تواند پزشکی خاص باشد یا شامل وسایل بداهه ساخته شده شود مثل روسری یا کمربند. تورنیکه باید محکم و محکم اما بدون فشردن کامل شریان اعمال شود.

اگر شریان آسیب دیده روی اندام قرار دارد، اما شکستگی وجود ندارد، می توانید اندام را خم کرده و با بانداژ در این حالت ثابت کنید. تورنیکه را نمی توان بیش از یک ساعت و نیم روی بدن گذاشت تا از نکروز و فلج بافت به دلیل فشرده شدن رشته های عصبی جلوگیری شود.

عوارض و پیامدهای خطرناک صدمات

در روند ارائه کمک های اولیه برای آسیب دیدگی، باید در نظر گرفت که آسیب چه عواقبی می تواند داشته باشد. عارضه اصلی از دست دادن خون زیاد به عنوان تهدیدی برای زندگی است. سایر خطرات با آسیب به اندام های داخلی مهم، ایجاد شوک ناشی از آسیب همراه است. بلافاصله پس از آسیب، قربانی در حالت شوک و هیجان شدید قرار می گیرد، از درد شکایت می کند. علائم احتمالی پرخاشگری یا حمله پانیک وجود دارد. مرحله دوم با افزایش ضربان قلب، کاهش فشار و دما و عدم پاسخ به محرک های صوتی و نوری همراه است. این مرحله در صورتی رخ می دهد که کمک های اولیه صحیح به موقع برای آسیب ارائه نشود. در این حالت، زندگی انسان با خطر واقعی مواجه است.

عوارض زخم گلوله

در صورتی که زخم‌های ناشی از شلیک گلوله ساچمه‌ای به موقع مراقبت و درمان نشوند، ممکن است بسیار خطرناک باشد و برخی عوارض هایی از خود به جا گذارد. مثل:

  • ایجاد خونریزی های شدید
  • احتمال عفونت کردن زخم
  • آسیب رسیدن به بافت‌ها و اندام‌های بدن
  • فلج شدن در برخی نواحی شلیک شده که در اثر جراحات و تعداد زیاد زخم‌های گلوله ساچمه ای به وجود می آیند.

انواع اصلی پانسمان

انواع اصلی پانسمان

بسته به هدفی که از بانداژ پزشکی استفاده می شود و ماهیت کمک های اولیه برای آسیب ها، انواع زیر انتخاب می شوند:

  • محافظ، برای جلوگیری از آسیب مکانیکی و خشک شدن
  • فشار دادن، برای توقف خونریزی
  • بی حرکت کردن، برای محدود کردن تحرک ناحیه آسیب دیده
  • با کشش
  • اصلاحی، برای تغییر موقعیت یک عضو بدن.

بسته به مواد مورد استفاده، باندها به نرم و سخت تقسیم می شوند. اولین ها با گاز، باند، پارچه پنبه ای اعمال می شوند. مورد دوم شامل استفاده از چوب، فلز، گچ، پلاستیک و سایر مواد سخت است.

روش صحیح پانسمان زخم و قسمت های مختلف بدن

روش های استفاده از باند با در نظر گرفتن ماهیت آسیب انتخاب می شود. برخی از گزینه ها به عنوان کمک اولیه برای زخم، رگ به رگ شدن و کبودی مناسب بوده، در حالی که برخی دیگر برای خونریزی شریانی و شکستگی مناسب هستند.

قوانین بانداژ قسمت های مختلف بدن:

  • مچ پا، آرنج، پاشنه، ران، شانه، ساعد، سینه، از باند مارپیچی استفاده می شود.
  • گردن، سینه، حنجره، بازوها و دست ها، پشت سر از باند صلیبی شکل استفاده می شود.
  • برای جمجمه یک کلاه شبیه کلاه ایمنی است.
  • افتادگی اندام ها از بانداژ ضعیف بدون کاهش احشاء استفاده می شود.

فردی که تصمیم به ارائه کمک های اولیه برای آسیب دیدگی دارد، باید در صورت امکان، آسیب را ضد عفونی کرده و از مواد پانسمان استریل استفاده کند. در صورت عدم امکان، خونریزی با مواد بداهه و منتظر رسیدن کمک اضطراری، متوقف می شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بسیاری از انواع زخم ها را می توان در خانه درمان کرد اما با مشاهده موارد زیر، با دکتر آسپرین تماس بگیرید و با پزشک متخصص مشورت کنید.

  • اگر زخم و جراحات عمیق باشد.
  • بعد از انجام کمک های اولیه، خونریزی قطع نشود.
  • خونریزی بیش تر از ۲۰ دقیقه ادامه پیدا کند.
  • خونریزی در اثر جراحات شدید باشد.
  • زخم ها در اثر له شدگی و سوختگی شدید باشد.
  • زخم ناشی از گازگرفتگی باشد.
  • زخمی که عمیق و آلوده به خاک است.
منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

نویسنده
مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x