دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

باورهای غلط در مورد زگیل تناسلی

باورهای غلط در مورد زگیل تناسلی

ویروس پاپیلومای انسانی (human papillomavirus) که به اختصار اچ پی وی (HPV) گفته می شود، شایعترین عفونت مقاربتی است که میلیونها نفر در دنیا را مبتلا کرده است. با وجود شیوع بالای آن، هنوز شایعات و باورهای غلط در مورد زگیل تناسلی وجود دارد. در اینجا به برخی از این باورهای اشتباه می پردازیم:

اطلاعیه

باور های اشتباه در مورد زگیل تناسلی

زگیل تناسلی یکی از شایع ترین بیماری های جنسی است که از طریق ویروس hpv منتقل می شود. برخی باور های غلط در مورد این بیماری می تواند باعث شیوع بیشتر این ویروس شود، با اطلاعات کامل از این بیماری می توان از شیوع و بروز بیشتر آن جلوگیری کرد. 

۱- آیا فقط زن ها دچار زگیل تناسلی می شوند؟

آیا فقط زنها دچار ویروس اچ پی وی (زگیل تناسلی) می شوند

خیر. در واقع مردها هم دچار زگیل تناسلی می شوند و ناقل آن هم میتوانند باشند. انتقال این ویروس از طریق تماس پوستی انجام می شود و ارتباطی با جنسیت ندارد.

۲- آیا همه گونه های ویروس زگیل تناسلی سرطان زا هستند؟

همه گونه های این ویروس باعث سرطان نمی شوند. ویروس پاپیلومای انسانی بیش از ۱۵۰ گونه دارد که برخی از آنها باعث زگیل تناسلی، برخی باعث زگیل پوست و برخی دیگر باعث ایجاد تغییرات سرطانی در سلولهای ناحیه تناسلی می شوند که اگر به آن رسیدگی نشود در نهایت باعث ایجاد سرطانهای دهانه رحم، واژن، مقعد، آلت تناسلی و ولوا و یا محدوده دهان و حلق می شود.

گونه های اچ پی وی که باعث سرطان می شوند، گونه های پر خطر نام دارند و به این صورت هستند:

  • اچ پی وی نوع ۱۶ و ۱۸ خطر سرطان دهان رحم و سرطان ناحیه تناسلی در زنان و مردان را افزایش می دهد.
  • اچ پی وی نوع ۱۶ اکثر موارد سرطان دهان و حلق را نیز موجب می شود.

 

با این حال باید بدانید حتی پرخطرترین گونه های اچ پی وی هم ظرف یکی دو سال ممکن است از بین بروند و سرطان ایجاد نکنند. در صورتی که به یکی از گونه های پرخطر این ویروس آلوده شده باشید، چندین سال یا حتی دهه طول می کشد که سرطان شروع شود. به همین علت فرصت کافی برای جلوگیری از وقوع سرطان را دارید. این موضوع نشان می دهد که چرا زنان باید هر سه یا پنج سال یک بار تحت غربالگری سرطان دهانه رحم قرار بگیرند. توصیه می شود از شروع فعالیت جنسی تا ۶۵ سالگی غربالگری ادامه یابد.

اطلاعات بیشتر : لیست آزمایش های غربالگری زنان

۳- باور غلط: اگر رابطه جنسی واژنی ندارید دچار زگیل تناسلی یا عفونت اچ پی وی نمی شوید.

باورهای غلط درباره ی زگیل تناسلی

این ویروس از تماس پوست با پوست منتقل می شود بنابراین لازم نیست حتما مقاربت کامل داشته باشید تا به این ویروس آلوده شوید. بلکه با هر گونه تماس پوستی با پوست آلوده به این ویروس، مبتلا می شوید حتی اگر فقط رابطه دهانی داشته باشید.

۴- آیابا وجود کاندوم، دچار زگیل تناسلی می شویم ؟ 

اگر چه استفداده از کاندوم تا حد زیادی تماس پوستی را کاهش می دهد اما اگر پوستی که تحت پوشش کاندوم نیست به زگیل آلوده باشد با تماس با آن شما نیز آلوده می شوید.

همچنین بخوانید: دلیل پاره شدن کاندوم چیست

۵- آیا مردان نیز میتوانند غربالگری اچ پی وی انجام بدهند؟ 

هنوز هیچ روش آزمایشی برای غربالگری اچ پی وی در مردان طراحی نشده است. در زنان آزمایش بررسی اچ پی وی از طریق پاپ اسمیر که از دهانه رحم گرفته می شود، صورت می گیرد. در این آزمایش تغییرات پیش سرطانی یا سرطانی دهانه رحم نیز ارزیابی می شود. با این حال در صورتی که ضایعه پوستی داشته باشید (چه در مردان و چه در زنان) همیشه میتوان با نمونه برداری آن و بررسی در زیر میکروسکوپ، مشخص کرد ضایعه زگیل تناسلی است یا خیر و نوع آن کدام است.

۶- آیا می توان ویروس زگیل تناسلی را از بین برد؟

ضایعه های پوستی و همچنین ضایعه های پیش سرطانی و سرطانی و زگیل تناسلی را میتوان درمان کرد اما خود ویروس عامل آن هنوز درمانی ندارد.

همچنین بخوانید : شباهت ها و تفاوت های تبخال تناسلی با زگیل تناسلی

۷- باور غلط: کسانی که اچ پی وی دارند علائم آن را متوجه می شوند.

چنین نیست. بیشتر کسانی که دچار این عفونت می شوند اصلا علائمی ندارند. اگر چه در برخی موارد علائمی مانند زگیل تناسلی یا تغییرات سرطانی ایجاد می شود اما در بیشتر موارد افراد خودشان نمیدانند عفونت اچ پی وی دارند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا می گوید در حدود ۹۰ درصد از موارد این عفونت، سیستم ایمنی با آن مقابله کرده و ظرف دو سال عفونت را از بین می برد.

۸- آیا کسانی که واکسن اچ پی وی بزنند نیازی به پاپ اسمیر ندارند؟

کسانی که واکسن اچ پی وی بزنند آیا نیاز به پاپ اسمیر دارند

حتی اگر واکسن اچ پی وی دریافت کرده باشید باز هم باید آزمایش پاپ اسمیر را مرتبا انجام بدهید. چون واکسن اچ پی وی در مقابل همه گونه های سرطان زگیل تناسلی از شما محافظت نمی کند. از طرفی ممکن است پیش از دریافت واکسن به این ویروس آلوده شده باشید که در این صورت واکسن در مقابل این گونه ویروس نمیتواند برای شما کاری انجام بدهد.

در حال حاضر واکسن گاردسیل ۹ برای محافظت از شما در مقابل اچ پی وی نوع ۶ و ۱۱ که باعث زگیل تناسلی می شوند و نوع ۱۶ و ۱۸ و انواع دیگر آن (۳۱، ۳۳، ۴۵، ۵۲ و ۵۸) که باعث سرطان می شوند محافظت می کند.

منابع

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x