دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

بهترین محل زایمان

بهترین محل زایمان برای مادر باردار

بهترین محل زایمان را جهت انجام مراقبت های بهداشتی در بیمارستان یا در جایی که قصد دارید زایمان کودکتان انجام شود با بررسی تمام جوانب انتخاب کنید. بیشتر زنان تا ماه هشتم (هفته ۳۲ بارداری ) ماهی یک بار به کلینیک یا مطب پزشک مراجعه می کنند که پس از ماه هشتم و تا ماه نهم (هفته ۳۶ بارداری) این مراجعات به هر دو هفته یکبار می رسد. از هفته ۳۶ بارداری تا زمان زایمان باید مراجعات هر هفته انجام بگیرد.

تعداد دفعات ویزیت های قبل از بارداری برای برخی از زنان بیش از دیگران خواهد بود؛ زنانی که به طور دائم با مشکلاتی مواجه هستند، زنانی که بیش از یک جنین در شکم خود دارند، زنانی که قبل از بارداری شرایط طبی خاص داشته اند و زنانی که در معرض خطر قرار گرفته باشند. اگر جهت انجام مراقبت های قبل از بارداری بیمارستان بزرگی را انتخاب کرده باشید، شاید پس از مراجعه به آنجا احساس ترس و ناامیدی داشته باشید.

اطلاعیه

شما در این بیمارستان ها شاهد رفت و آمد سریع پرستاران خواهید بود و ممکن است مدت ها در انتظار پاسخ بمانید. بسیاری از زنان محیط بیمارستان را به دامداری تشبیه می کنند. برخی از زنان نسبت به محیط بیمارستان احساس منفی دارند و ممکن است این احساس آنها را از ادامه مراجعات برای انجام مراقبت های بارداری باز دارد.

اینکه در هر بار ویزیت پزشک و پرستاران مختلفی کار مراقبت از زنان باردار را انجام می دهند بسیار شایع است و به همین دلیل بسیاری از زنان ترجیح می دهند کلینیک های خصوصی و یا کلینیک های مامایی را برای این کار انتخاب کنند؛ زیرا در این صورت پزشک و یا مامایی مخصوص به خود خواهند داشت که مراقبت دوره بارداری تنها توسط آنان انجام خواهد شد.

انتخاب نحوه زایمان

تولد کودک در بهترین محل زایمان

برای انتخاب نوع زایمان و تولد کودک تصمیمات مختلفی براساس تمایل شما وجود دارد.

ابتدا ببینید چه نوع امکاناتی در ناحیه ای که زندگی وجود دارد. سپس به این موضوع فکر کنید که به زایمان در بیمارستان تمایل دارید یا در منزل البته در این باره با همسر خود پزشک و یا ماما مشورت کنید. توصیه می شود که برای خود نقشه یا طرحی داشته باشید؛ زیرا این شما را قادر میسازد تا درباره نحوه زایمان نظر مثبت و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید.

همچنین به شما توصیه می شود تا در کلاس های بارداری حاضر شوید؛ زیرا شما و همسرتان این امکان را می یایید تا با آموزش های عملی ضروری و حمایت های روحی آشنا شوید. امروزه افراد زیادی وجود دارند که جهت همراهی مادر و مراقبتش در زمان زایمان کارآزموده هستند.

آنان روش هایی را به زوجین آموزش می دهند که کلیه حالات مادر را در دوره بارداری و بعد از آن در برمی گیرد بنابراین تولد و زایمان را به صورت تجربه ای برای او در می آورند که از قبل آموزش آن به مادر و همراهش داده شده است. آنان با تجربیات مختلف خود بر کلیه روش ها و اعمالی تأثیر گذارده اند که در ارتباط با تولد در غرب وجود داشته است.

امروزه اغلب زنان خواستار زایمان طبیعی هستند و باید همه زنان حق این انتخاب را داشته باشند؛ چه بخواهند در منزل زایمان کنند و چه در بیمارستان. در هر حال ما نباید فوایدی را نادیده بگیریم که کنترل طبی یک زایمان فراهم می کند به خصوص زمانی که پیشرفت مراحل زایمانی در حد انتظار نیست.

زایمان با تکنولوژی جدید

زایمان با تکنولوژی در بهترین محل زایمان

بر اساس افزایش دانش پزشکی در زمینه رفع نیازهای مادر و کودک و شناخت فیزیولوژیکی انواع زایمان ها برای کنترل زایمان روش جدیدی به دست آمده است که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

با استفاده از این روش در یک زایمان کنترل شده به صورت فعال بردردها مسلط می شوند بنابراین سعی می شود همه چیز در حد طبیعی و مورد انتظار مشاهده شود البته این مشاهده تفاوت هایی هم می تواند داشته باشد ؛ زیرا در هر حال این اعمال به نوع عملکرد بیمارستان و پزشک نیز بستگی دارد.

کنترل زایمان روشی است که به صورت معمول در کلیه زایشگاه ها و بیمارستان ها وجود دارد؛ به خصوص برای کنترل زایمان زنانی که در هنگام درد و یا وضع حمل مشکلاتی مثل فشار خون بالا دارند و یا در زایمان هایی که بچه از ناحیه پا به دنیا می آید.

در چنین شرایطی شما باید پرونده دوره بارداری خود را همراه داشته باشید تا چنانچه اگر هربار توسط پزشکان یا ماماهای مختلفی معاینه شدید سابقه شما برای پزشک یا بیمارستان جدید معلوم باشد حتی ممکن است نحوه کنترل شما درست پیگیری نشده باشد.

احتمال دارد که از مداخلات پیشرفته پزشکی و اعمال مخصوص در علم زایمان برای شما استفاده شود. اگر لازم شود زایمانی خاص را تجربه کنید استفاده از بی حسی نخاعی و کنترل جنین با دستگاه های خاص امری طبیعی در علم پزشکی است.

ممکن است مراقب شما در اتاق زایمان متوجه تغییرات کوچکی در شرایط کودک شود و در نتیجه در روش کنترل زایمان تغییراتی حاصل شود. در نهایت اینکه برای انجام زایمان های خاص استفاده از روش هایی چون القای مصنوعی زایمان جراحی سزارین و حتی اپیزیوتومی دور از انتظار نیست. گرچه این روش فوایدی همانند؛ تشخیص سریع استفاده از مداخلات پزشکی را به همراه دارد ولی استفاده معمول از آن در هر زایمان آن چنان لازم و ضروری نیست.

مقالات مرتبط

زنانی که تمایل دارند زایمانشان به طور کامل کنترل شود ممکن است با این نوع کنترل احساس قدرت بیشتری کنند.

در هر حال برخی از زنان چنین تصور می کنند که حضور در بیمارستان و استفاده از امکانات بیمارستانی باعث می شود زایمان به طریقی که آنان انتظارش را دارند. پیش برود و اگر در هنگام استفاده از روش کنترل زایمان با تکنولوژی جدید پزشک متخصصی حضور نداشته باشد احساس می کند که تقلبی صورت گرفته است و یا به آنان اهانت شده است و دچار اضطراب می شوند. بهترین محل زایمان باید آرامش بخش باشد و از سکوت مناسب برخوردار باشد.

این محیط باید شبیه فضای خانه باشد تا مادر بتواند هنگام زایمان برای ایجاد احساس راحتی بیشتر بدن خود را در هر نوع وضعیتی که می خواهد قرار دهد. همچنین در این شرایط مادر برای استفاده از داروهای ضد درد تحت فشار نیست. بدن همه زنان برای تولد کودک بسیار جالب طراحی شده است؛ کلیه بافت های نرمی که اطراف محل خروج کودک از ناحیه تناسلی مادر را در بر می گیرند. در هنگام تولد به راحتی باز شده و کودک به بیرون از بدن مادر هل داده می شود.

اما استفاده از روش های تنفس و شل کردن و سبک سازی بدن می تواند زایمان را از آنچه که باید باشد راحت تر و سریع تر کند؛ به طوری که از این دو شیوه در تعداد بی شماری از روش های موجود در زایمان طبیعی به عنوان روش های کمک کننده اصلی استفاده شده است. گرچه اختلافات فردی زیادی بین زنان وجود دارد ولی در تمامی نظریات موجود درباره نحوه زایمان طبیعی هدف اصلی کمک به زنان جهت انجام زایمان مورد دلخواهشان است.

در این نظریات بر ایجاد تمرکز روی روش های خاص تنفس و آموزش شل کردن و سبک سازی بدن هنگام زایمان، تأکید زیادی شده است. بهترین راه برای اینکه یک زایمان را به روش کاملاً طبیعی یا واقعی تجربه کنید انجام آن در مراکز تحت کنترل ماماها یا خانه است.

همچنین بخوانید: کلاس های آمادگی زایمان

زایمان در منزل

منزل بهترین محل زایمان

در بسیاری از کشورها، زنانی که از سلامتی کافی برخوردار هستند و روند پیشرفت بارداری آنها کاملاً مناسب و خوب است زایمان در منزل را انتخاب می کنند. هنگامی که شما زایمان اول خود را به شیوه طبیعی انجام داده اید و کودکی کاملاً سالم به دنیا آورده اید بیشتر پزشکان خانه را به عنوان محل دوم زایمان شما انتخاب می کنند.

ترتیب دادن زایمان در منزل کار مشکلی است و شما باید واقعاً مطمئن باشید که این کار بهترین انتخاب برای شما خواهد بود و همیشه آماده باشید که در صورت عدم پیشرفت مناسب زایمان هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل شوید. با انتخاب زایمان در منزل روند پیشرفت زایمان سرعت بیشتری پیدا میکند و اغلب زنان بدون اینکه حالت اولیه شروع زایمان را تجربه کنند وارد مرحله اصلی زایمان می شوند:

  • با انجام زایمان در منزل شما در محیط خانه خود هستید و دیگر نیازی نیست که برای انجام زایمان به مکان دیگری نقل مکان کنید.
  • به محض اینکه احساس کردید دردهای زایمان شروع شده است ماما به منزل شما می آید و تا اتمام زایمان در کنار شما می ماند.
  • شما در منزل آزاد هستید تا به هر نقطه که دوست دارید بروید و خود را در هر وضعیت جسمانی ای که راحت تر هستید قرار دهید.
  • شما تشویق می شوید تا برای زایمان همکاری فعال داشته باشید.
  • کیسه آب اغلب خود به خود پاره شده و مایع آمنیوتیک از رحم خارج می شود.
  • برای شما بدون تجویز دارو حالت راحتی و کاهش درد ایجاد می شود؛ گرچه همیشه کپسول اکسیژن و آمپول مسکن پتیدین در دسترس ماما قرار دارد تا در صورت نیاز از آنها استفاده کند.
  • برای انبساط کامل دهانه رحمی جهت خروج کودک وقت و زمان کافی وجود دارد به همین جهت از ایجاد پارگی در ناحیه مهبلی پیشگیری می شود.
  • هنگام زایمان همسر و خانواده شما می توانند در کنارتان باشند.
  • کودک پس از تولد نیز همواره در کنار شما خواهد ماند.
  • پس از تولد کودک شما آزاد هستید تا فوراً تولد کودک را جشن بگیرید.

در ابتدای شروع زایمان حس می کنید که حرکت به اطراف جهت رفع درد کمک کننده است.

همین که زایمان وارد مرحله اصلی خود شد (اگر هنوز ماما به خانه شما نیامده باشد) شما یا همسرتان باید با ماما تماس بگیرید. در ضمن می توانید هر کس دیگری را که دوست داشته باشید به خانه خود دعوت کنید.

حضور ماما در بهترین محل زایمان

حضور ماما هنگام زایمان : ماما پس از ورود به خانه درباره دردها و نحوه پیشرفت زایمان ،سوال و شما را کاملاً معاینه می کند سپس تا انجام کامل زایمان در کنارتان می ماند و هر ۵ دقیقه ، با دستگاهی به نام سونیکید قلب کودک را کنترل می کند. ماما به کمک همسرتان شما را تشویق می کند تا در وضعیت های راحت تری قرار بگیرید و اگر لازم شد از داروهای ضد درد نیز استفاده می کند.

تولد: هنگامی که کودک متولد شد اغلب زنان تمایل دارند تا به حالت چمباتمه در آیند اغلب قبل از آنکه کودک بر روی شکمتان قرار داده شود همسرتان کودک را در آغوش می گیرد پس از تولد کودک بندناف توسط یک کیلیپس بسته و سپس بریده می شود و کودک از نظر سلامتی کاملاً بررسی می شود و در همین حال مامای مراقب شما به خروج جفت از رحم کمک می کند.

پس از مدت کوتاهی کودک از نظر رفتارها و عکس العمل هایش آزمایش معاینه و وزن می شود و سپس دور سرش را نیز اندازه می گیرند و در نهایت شما را تمیز می کنند و پس از انجام کلیه این امور از بودن در کنار عضو جدید خانواده و همسرتان لذت خواهید برد.

زایمان در خانه چند امتیاز قابل توجه دارد؛ مانند احساس امنیت مادر از بودن در فضای مختص به خودش و وجود آرامشی که پس از انجام زایمان به آن نیاز دارد. همسر شما هنگام عمل زایمان در خانه نقش بسیار مؤثری خواهد داشت. در صورت انتخاب زایمان در خانه از انجام بسیاری از تداخلات پزشکی اجتناب می شود اما تنها عیب انجام زایمان در خانه این است که اگر مشکل ناگهانی ایجاد شود باید هر چه سریع تر به بیمارستان منتقل شوید.

آماده کردن خانه برای انجام زایمان در منزل

  • ترتیب دهی زایمان در منزل ممکن است همیشه روند مطلوبی نداشته باشد اما به انجام دادنش می ارزد.
  • قبل از شروع کار به پزشک خود مراجعه کنید و از او درباره انجام زایمان در منزل نظرخواهی کنید.
  •  اگر پزشک با انجام این کار موافق بود مراقبت های دوره بارداری خود را به طور مرتب انجام دهید.
  • اگر نظر پزشک منفی بود به یک ماما مراجعه کنید.
  • مراقبت های دوره بارداری خود را تحت کنترل مراقب بهداشتی خود به طور مرتب دنبال کنید.

هنگامی که تصمیم دارید زایمان شما در منزل انجام شود ماما فهرستی از نکات مهم را به شما یادآوری می کند تا برای انجام زایمان امکانات لازم به خوبی فراهم شود. شما باید چهار هفته قبل از زمان تعیین شده برای انجام زایمان، کلیه وسایل مورد نیاز را آماده سازید تا در لحظات نزدیک به زایمان برای تدارک وسایل دستپاچه و هیجان زده نشوید و حتی اگر زایمان شما کمی زودتر از موعد مقرر انجام شد باز هم با همه چیز آشنا باشید.

تجهیز اتاق زایمان درمنزل

تجهیز اتاق زایمان در منزل

اتاق خواب و یا هر اتاقی که مایل به انجام زایمان در آن هستید، باید خصوصیاتی چون قابلیت ایجاد سکوت ، قابلیت ایجاد گرما، راحتی و تناسب داشته باشد. تختخواب را در یک زاویه قائمه نسبت به دیوار اتاق خواب قرار دهید به طوری که در هر سمت آن برای حرکت آزادانه و راحت ماما فضای کافی وجود داشته باشد.

تسهیلات : بهتر است برای قرار دادن وسایل ماما یک میز کوچک تهیه کنید و آن را کنار تخت قرار دهید (مثل میزی که مخصوص حمل چای است) همچنین می توانید از دو میز کوچک چرخدار نیز استفاده کنید. همچنین ماما  به یک چراغ مطالعه با قابلیت حرکت در جهات مختلف و با نور کافی نیاز دارد تا برای دید بهتر و کافی در ناحیه مهبل از آن استفاده کند. وجود یک چراغ قوه (با باتری و لامپ اضافی ) در مواردی که برق قطع شود وسیله بسیار سودمندی است.

توصیه می شود چند روز قبل از زمان تعیین شده برای زایمان خوراکی و آشامیدنی مورد نیاز را در منزل آماده کنید. به یاد داشته باشید برای ماما و سایر همراهان در خانه هم باید غذا داشته باشید.

آماده سازی محل زایمان : خواه شما به انجام زایمان بر روی زمین تمایل داشته باشید و یا تخت را برای این کار انتخاب کنید ؛ در هر حال محل انجام زایمان و محدوده ای از اطراف محل مورد نظر که برای محافظت از شما در زمان زایمان مناسب است را بررسی کنید. تعدادی ملحفه تمیز و قدیمی حوله و یا رویه پلاستیکی جهت قرار دادن در زیر زانو مورد نیاز است. ملحفه و یا رویه پلاستیکی را می توانید از مغازه های مخصوص تهیه کنید. البته از یک پرده مخصوص حمام و یا رومیزی نیز به خوبی می توانید استفاده کنید.

موانع زایمان در منزل

موانع زایمان در منزل

به طور معمول انجام زایمان در منزل همانند انجام زایمان در بیمارستان بی خطر است اما در موقعیت هایی خاص انجام زایمان در بیمارستان تنها انتخاب می باشد. عوامل بسیاری هستند که باعث می شوند زایمان فقط در بیمارستان انجام شود به عنوان نمونه ؛ ابتلای مادر به بیماری قند یکی از آن عوامل است؛ یعنی مادر باید زایمان خود را در بیمارستان انجام دهد.

سایر مشکلات می توانند به طور ناگهانی ایجاد شوند؛ مثل جدا شدن زودرس جفت که نشان دهنده وجود خطری آشکار برای سلامتی مادر و کودک است و در صورت مواجهه با چنین موردی ارجاع فوری مادر به بیمارستان ضروری می باشد.

عواملی که وجود آنها انجام زایمان در منزل را تأیید نمی کند، عبارتند از:

  • زمانی که مادر در بارداری قبلی خود مشکلی داشته باشد.
  • زمانی که لگن مادر برای زایمان سر کودک و عبور آن کوچک باشد.
  • وقتی نحوه قرارگیری کودک در رحم مادر سر و ته باشد (کودک از پا متولد شود)

وقتی مادر به یک مشکل طبی مبتلا شده باشد؛ طوری که این مشکل مادر کودک و یا هر دوی آنها را در معرض خطر قرار دهد همانند:

بیشتر بخوانید : هفته های بارداری

آخرین مرحله آماده سازی : شما در این مرحله باید مطمئن شوید هر آنچه را که خود و ماما در حالت عادی و یا در مواقع اورژانس به آن نیاز دارید، آماده کرده اید و به راحتی در دسترس هستند. این موارد عبارت اند از:

  • یک ظرف بزرگ برای شست و شو
  • یک لگن
  • دستمال کاغذی
  • کیسه های بزرگ پلاستیکی برای لباس های آلوده
  • حوله

سپس یک لباس خواب تمیز و با یک تی شرت گشاد بپوشید و لباسهای کودک و گهواره اش را آماده کنید. همین که ماما و همراهان برای انجام زایمان آمدند. تلفن منزل را قطع کنید.

وسایل مورد نیاز ماما : وسایل و تجهیزات زایمان که ماما با خود همراه دارد عبارتند از:

  • دستگاه فشار سنج جهت اندازه گیری فشار خون
  • دستگاهی به نام سونیکید برای شنیدن ضربان قلب جنین
  • سیلندر انتونوکس (حاوی گاز و اکسیژن)
  • تست های اندازه گیری موارد خاص از طریق ادرار
  • سرنگ و داروهای بی حس کننده موضعی
  • قیچی
  • نخهای بخیه
  • دستگاه ساکشن برای خروج مواد از دستگاه رحم
  • وسایل مخصوص احیاء نوزاد
  • وسایل و تجهیزات جهت تزریقات داخل وریدی موارد مواجهه با خونریزی
  • داروی سنتومترین

زایمان در بیمارستان

بیمارستان بهترین محل زایمان

گرچه محیط بیمارستان همراه با تجهیزات پزشکی می تواند بر استرس و ترس شما بیفزاید اما حضور همسر و یا همراه زایمانتان جهت حمایت و همراهی با شما و سایر کمک های روحی دیگر می تواند زایمان در بیمارستان را به تجربه ای خوب تبدیل کند. امروزه بیشتر بیمارستان ها با کادر درمانی که دارند سعی می کنند خدمات عالی به بیماران خود ارائه دهند گاهی ممکن است تعویض لباس و پوشیدن لباس های بیمارستانی برایتان سخت باشد.

در این باره می توانید از سرپرستار بپرسید که آیا اجازه پوشیدن لباس خواب خودتان را دارید یا خیر. اگر به طور معمول از لنزهای طبی استفاده می کنید حتماً این موضوع را به بخش پذیرش بگویید؛ زیرا ممکن است آن ها به شما پیشنهاد کنند که طی دردهای زایمان به جای لنز از عینک استفاده کنید.

پس از پذیرش : هنگام ورود پزشک یا مامای بیمارستان درباره نحوه پیشرفت دردهای زایمانی از شما سوال می پرسد و شکم شما را معاینه می کند تا بتواند وضعیت قرارگیری کودک را تعیین کند وضعیت قرارگیری کودک با کنترل ضربان قلب کودک از روی شکم مادر قابل تعیین است. شما معاینه داخلی نیز خواهید شد تا مشخص شود که میزان بازشدگی دهانه رحم جهت خروج کودک چقدر است.

تجهیزات مرتبط به کنترل سلامت کودک نیز آماده هستند. با توجه به وضعیت سلامت خود و کودک شاید نیاز باشد تا هنگام تولد کودک در بخشی خاص از اتاق زایمان حضور داشته باشید ( این حضور شما به این جهت است که در صورت مشاهده هر نوع فوریت پزشکی بتوانید سریع تر به تجهیزات پزشکی دسترسی یابید.)

تولد: اگر تصمیم گرفته باشید که بدون استفاده از هرگونه دارویی زایمان خود را انجام دهید مامای حاضر بر بالین شما نحوه غلبه بر دردهای زایمانی و سازش با آن ها را به شما آموزش می دهد و شما را برای انجام زایمان کمک می کند. داروهای ضد درد مثل بی حسی اپیدورال به طور معمول در دسترس هستند. اگر شما در معرض هر نوع خطری قرار بگیرید عمل اپیزیوتومی برای شما انجام می شود تا به خروج سر کودک از دهانه مهبل کمک شود.

تولد کودک در بهترین محل زایمان

کودک پس از تولد بر روی شکم شما قرار می گیرد؛ این اولین باری است که می توانید همدیگر را نگاه و لمس کنید. پس از تولد کودک دارویی به شما تزریق عضلانی می شود تا باعث انقباض عضلات رحم شود و به خروج جفت کمک کند.

سپس کودک وزن معاینه و تمیز می شود. اگر به بخیه زدن نیاز داشته باشید این کار توسط مامایتان انجام می گیرد. البته در برخی از بیمارستان ها این کار را پزشک انجام می دهد.

تجربه شما از انجام زایمان در بیمارستان، به نحوه انتخاب بیمارستان و کادر درمانی آن بستگی دارد. اما در هر حال مراحلی تجربه خواهید کرد. برای اغلب مادران تقریباً یکسان است و به این صورت خواهد بود:

  • هنگام شروع دردهای واقعی به بیمارستان منتقل می شوید.
  • پس از ورود باید کلیه اعمال مربوط به پذیرش را انجام دهید.
  • ممکن است در صورت نیاز کیسه آب شما در بیمارستان سوراخ شود و از تجهیزات کنترل سلامتی کودک در داخل رحم استفاده شود.
  • اگر روند زایمان کند باشد و یا متوقف شود. به شما داروی سنتوسینون تزریق می گردد تا باعث شروع انقباضات رحمی شود و آنها را تحریک کند.
  • داروهای ضد درد متفاوت هستند؛ مانند بی حسی اپیدورال که در صورت نیاز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • همراه شما معمولاً تا زمان تولد در کنارتان خواهد بود.
  • ممکن است پزشک یا ماماهای مختلفی را بر سر بالین خود ببینید (به علت تغییر ساعت کاری شان ) به خصوص اگر زایمان شما در شب انجام گیرد.
  • ممکن است به منظور خروج جفت از تزریق داروهای مخصوص استفاده شود.
  • به منظور تشویق به شیردهی کودک به محض تولد در آغوشتان قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: علت پاره شدن کیسه آب در بارداری چیست؟

نحوه انتخاب بیمارستان

اطلاعات مربوط به بیمارستان هایی که در منطقه مسکونی شما واقع است از طریق پزشک،کلینیک های مراقبتی دوره بارداری، مدد کاران، دوستان و آشنایان در اختیارتان قرار خواهد گرفت. در هر حال، تنها راه برای آنکه بتوانید بیمارستان دلخواه خود را بیابید، مراجعه حضوری به آن بیمارستان و پرسیدن سولات شخصی تان است. بنابراین بهتر است فهرست کاملی از سولاتی را همراه ببرید که پاسخ به آنها می تواند در شما یقین کافی ایجاد کند. سپس می توانیم تصمیم قابل اطمینانی بگیرید و به یقین قلبی برسید.

بیمارستان های مختلفی موجود است که در بیشتر آنها بخش زنان زایمان وجود دارد. بیشترین و مدرن ترین تسهیلات در بیمارستان های آموزشی وجود دارد؛ جایی که پزشکان همیشه در آنجا در حال انجام کار هستند ،بنابراین اگر در چنین بیمارستان هایی بستری شوید هر زمان که مشکلی در زمان بارداری یا زایمان برایتان ایجاد شود به سرعت پزشکی در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

به عنوان یک قانون ، پزشکانی که در بیمارستان های آموزشی کار می کنند در مواجهه با زایمان هایی که با مشکل همراه هستند یا در تولد نوزادانی که مشکل دارند، تجربیات بیشتری دارند. تعداد بسیار کمی از بیمارستان های کوچک نیز وجود دارند که محیطی دوستانه و قابل انعطاف دارند.

در این نوع بیمارستان ها نوارهای قرمز کمتر مشاهده می شود؛ منظور نوارهایی است که بر لباس پرستاران نصب می شود و رنگ قرمز نیز نشانگر این است که آن فرد مسئول بخش قلمداد می شود. در این بیمارستان ها مسئولین کمتر و بیماران کمتری وجود دارد و از این رو برای شما راحت تر است تا با افرادی آشنا شوید که می توانند هنگام زایمان به شما کمک کنند. در این نوع بیمارستان ها شما به خوبی قادر خواهید بود زایمان شخصی تری انجام دهید.

مراجعه به بیمارستان

مراجعه به بیمارستان برای زایمان

  • ابتدا به یک یا چند بیمارستانی مراجعه کنید که دارای تسهیلات بیمارستانی هستند.
  • اگر بیمارستان به شما اجازه نداد که تسهیلات زایمان را در آنجا از نزدیک مشاهده کنید بهتر است سوالات خود را از آن ها بپرسید.
  • اگر کارکنان بیمارستان با ملاقت کنندگان با شتاب و تندی برخورد کنند، ممکن است همین نوع برخورد، در بخش مادران نیز وجود داشته باشد.

نکات قابل توجه

قبل از انتخاب بیمارستان مورد نظر جهت انجام زایمان، موارد زیادی باید در نظر گرفته شود. در اینجا بخشی از سوالات ضروری آورده شده است که باید قبل از اتخاذ تصمیم قطعی از خود و یا دیگران بپرسید:

  • انتظار چه نوع زایمانی را باید داشته باشم (طبیعی یا سزارین) ؟
  • در محل مورد نظر چه نوع تسهیلات زایمانی ارائه می شود؟
  • آیا به منظور مراقبت های قبل از زایمان، باید به مکان های خاصی بروم؟
  • آیا این نوع مراقبت ها توسط پزشک معالج نیز ارائه می شود ؟
  • بیمارستان مورد نظر در منطقه مسکونی ما از چه اعتبارات و یا شهرتی برخوردار است؟
  • مسئولین بخش های زنان در بیمارستان های مختلف چه کاری انجام می دهند؟
  • نظر و عملکرد آنها در ارتباط با شروع زایمان و تولد چیست؟
  • آیا من با آنها به توافق خواهم رسید؟
  • اگر به مراقبت های اختصاصی برای کودک نیاز باشد، آیا این مراقبت ها به سرعت در دسترس قرار خواهند گرفت؟
  • مدت زمان ماندن در بیمارستان، پس از زایمان چقدر است؟ در این مدت چه نوع تسهیلاتی برای اتاق مادر و کودک در اختیار آنان قرار می دهند؟
  • آیا هر زمان که بخواهم می توانم کودک خود را بدون هیچ مشکلی شیر بدهم؟
  • آیا کودک پس از تولد شب ها در کنارم خواهد بود؟
  • ساعات ملاقات به چه صورت هستند؟
  • آیا همسر و یا سایر فرزندانم هر زمان که بخواهم در کنارم خواهند بود؟
  • آیا این امکان وجود دارد که در اولین شب بعد از زایمانم همسرم در کنارم بماند؟

اقدامات بیمارستانی

هر زمان که در انتخاب بیمارستان تصمیم خود را گرفتید، بهتر است یک بار دیگر بیمارستان مورد نظر را ببینید؛ زیرا می توانید با مسئول بخش زایمان  که مراقبت از شما را به عهده خواهد گرفت ملاقات کنید و یا اتاق زایمان و سایر تسهیلات زایمان آشنا شوید.

اگر پس از صحبت با مسئول بخش زایمان متوجه شدید که این بیمارستان قادر نیست تا انتظارات شما را برآورده کند. باید بدانید که وظیفه هر بیمارستانی آن است که به مراجعان خود خدمات ارائه دهد و شما این حق را دارید که از انجام اقدامات خاصی امتناع کنید. اگر مسئولان بیمارستان از شنیدن نظریات شما سرپیچی کردند؛ شما می توانید برای انتقال به بیمارستانی دیگر اقدامات لازم را انجام دهید.

مامای شما می تواند به بیمارستانی بیاید که شما انتخاب کرده اید تا در آنجا زایمان شما را انجام دهد. در این مواقع کمتر پیش می آید که سرپرستار بیمارستان درگیر مسائل مرتبط با زایمان شما شود. اگر تمام این موارد به خوبی پیش رود شما پس از گذراندن چند مرحله اداری مربوط به پذیرش، طی چند ساعت در بیمارستان بستری خواهید شد.

اتاق تولد

امروزه تعداد اندکی از بیمارستان ها هستند که به اتاق های تولدی مجهز می باشند که این اتاق ها را بیشتر می توان به یک خانه تشبیه کرد که دارای صندلی های راحتی روشنایی سبک و مجموعه ای از انواع بالش ها است؛ به صورتی که شما می توانید هر آنچه می خواهید را انتخاب کنید و حتی در صورت احساس تشنگی و گرسنگی و گرسنگی به راحتی بیاشامید و غذا بخورید.

هدف اصلی از ایجاد چنین اتاق تولدی آرامش مادر، کاهش ترس و تسکین تنش و هیجان برای کمک به مادر است. مراقبت و اقدامات پزشکی قبل از تولد در ارتباط با انجام زایمان طبیعی هم می باشد ولی همین که مادر در اتاق تولد قرار داده می شود، او را به اتاق زایمان منتقل نخواهند کرد مگر آنکه مشکل اورژانسی ایجاد شود که به مداخلات سریع پزشکی نیاز باشد.

  • این روش می تواند از ایجاد مشکلات ناراحت کننده جلوگیری کند؛ مانند تغییر محل سریع زائو که تکان های شدیدی را در او ایجاد می کند و علاوه بر لطمه های جسمی، روحیه او را نیز به هم بریزد.
  • در اتاق تولد دیگر نیازی نیست که برای زایمان، مادر بخوابد و اطراف مادر نیز پر از تجهیزات پزشکی نیست.
  • در اتاق تولد مادر قادر است برای انجام زایمانش هر موقعیتی را که راحت تر است انتخاب کند.
  • اتاق تولد برای بسیاری از زنان شرایطی شبیه به شرایط خانه و بیمارستان (هر دو با هم) را فراهم می کند؛ زیرا تجهیزات و امکانات موجود در این اتاق، بسیار شبیه اسباب منزل است اما در عین حال کارشناسان اورژانس و تجهیزات جدید پزشکی نیز در صورت نیاز در دسترس می باشند.

واحد مراقبت از مادران در بهترین محل زایمان

واحد مراقبت از مادران

بخش مراقبت از مادران و خانواده توسط تعدادی از بیمارستان های پیشرفته و مراکز بزرگ پزشکی به مادران باردار خدماتی ارائه می دهد. هدف این بخش حفظ آرامش در خانواده طی دردهای قبل از زایمان هنگام زایمان و بعد از زایمان است.

در این بخش ها حق انتخاب برخی روش های مداخله پزشکی به بیمار داده می شود همچنین تعیین میزان روشنایی اتاق زایمان و جدا شدن از کودک ، طرح شیردهی کودک در اتاق مادر ، خوابیدن در کنار او و ترخیص زودتر از بیمارستان از جمله مواردی است که مادر در آنها حق انتخاب دارد. ( البته به غیر از مواقعی که اعمال مداخلات پزشکی ضرورت می یابد. )

البته این موارد ذکر شده براساس مقررات و قوانین بیمارستان ها متفاوت است و شما مجبورید که واحد مادران هر بیمارستان را با دقت مشاهده کنید و در ارتباط با حق انتخاب خود طی زایمان با سرپرستار صحبت کنید.

یادداشت های ضروری

گرچه پیشاپیش اغلب موارد ضروری را آماده ساخته اید؛ اما هنوز هم چند مورد ضروری وجود دارد که باید آنها را در نظر داشته باشید.

هنگام شروع دردهای زایمان باید:

  • به مامای خود زنگ بزنید.
  • با همسر یا فردی که هنگام زایمان همراهتان خواهد بود تماس بگیرید.
  • با فردی که مراقبت از سایر کودکانتان را بر عهده دارد در تماس باشید (در زمانی که همسرتان قادر به نگهداری از کودکان نیست)
  • با بیمارستان تماس بگیرید و از آماده بودن اتاقتان جهت بستری شدن با خبر شوید.
  • از حضور افرادی مطمئن شوید که در زایمان به شما کمک خواهند کرد.
  • یک نوشیدنی گرم و شیرین نوشیده و برای دریافت انرژی چند تکه نان تست شده بخورید.

آماده سازی اصولی

به منظور پیشگیری از دستپاچگی هنگام ترک منزل جهت زایمان از هر آنچه برای رفتن به بیمارستان نیاز دارید فهرستی تهیه کنید.

زمان شروع دردهای زایمان

زمان شروع دردهای زایمان در بهترین محل زایمان

اگر در کلاس های آمادگی زایمان شرکت کرده باشید. می دانید که زایمان شما زمانی شروع می شود که انقباضات رحمی هر ۱۵ دقیته و یا کمتر ایجاد شود و یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد و درد شما با حرکت بهتر نشود. در این زمان باید سریعا به مامای خود زنگ بزنید.

اینکه با شروع دردهای زایمان دستپاچه شوید امری بسیار طبیعی است. ولی توجه داشته باشید که ماما می خواهد بداند دردها چگونه شروع شده است. بنابراین آرامش خود را حفظ کنید. همچنین او به شما تذکر می دهد که سعی کنید عضلات بدن خود را شل و سبک نگه دارید و تا رسیدن به زمان زایمان استراحت کافی داشته باشید تا بتوانید انرژی خود را به خوبی ذخیره کنید.

لزوم بستری در بیمارستان ( در موارد غیر قابل پیش بینی)

انجام زایمان در خانه روشی کاملاً بی خطر است، اما گاهی ممکن است هنگام تولد مشکلاتی ایجاد شود. اگر هنگام وضع  حمل ، یک مشکل جدی برای شما ایجاد شود که با درمان های معمولی رفع نشود باید هر چه سریع تر به بیمارستان مراجعه کنید. در این صورت ماما و با پزشک شما را همراهی خواهند کرد.

هنگامی که شما همه امکانات را برای انجام زایمان در خانه آماده و پیش بینی کرده اید؛ این که امکان انجام زایمان در خانه وجود نداشته باشد می تواند تا حدودی ناامید کننده باشد، اما اگر شما و همسرتان این احتمال را نظر گرفته باشید و در ارتباط با امکان وقوع آن باهم صحبت کرده باشید هنگام مواجهه با این مسئله، به راحتی می تواند بر آن غلبه کنید.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x