خالکوبی چه عوارضی دارد

خالکوبی چه عوارضی دارد؟

امروزه، خالکوبی بیشتر از هر زمان دیگری محبوبیت دارد. شما می ‌توانید در عرض چند ساعت طرحی را که نشان ‌دهنده شخصیت شماست یا یک خاطره که از دوستی دارید، روی پوست خود تاتو کنید. در فرآیند تاتو کردن، جوهر با استفاده از سوزن وارد لایه ‌ی زیرین پوست می شود و رنگ طبیعی پوست تغییر می ‌کند.

با اینکه محبوبیت خالکوبی باعث می ‌شود تا فکر کنید زدن تتو خطرناک نیست، اما در واقع خالکوبی همراه با برخی عوارض و خطرات است. اگر خالکوبی را در مغازه یا توسط شخصی که تجهیزاتش را به درستی تمیز نمی ‌کند و یا دستورالعمل ‌های لازم برای تمیز نگه داشتن خالکوبی را به شما توضیح نمی ‌دهد انجام دهید، ممکن است با مشکلات پوستی، عفونت و یا سایر مشکلات روبرو شوید.

در صورتی که علائم عفونت یا التهاب پس از خالکوبی تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و درمان ناحیه آلوده را شروع کنید.

بنابراین، اگر اطلاعات کافی درباره عفونت و حساسیت پوستی ناشی از خالکوبی ندارید و روش های درمان و پیشگیری از آن را نمی دانید تا پایان مقاله همراه ما باشید.

اطلاعیه

آیا جوهر تتو خطرناک است؟

امروزه، جوهرهای استفاده شده برای تتو کردن نسبت به گذشته، ایمن ‌تر هستند. با این حال، لازم است بدانید برخی از رنگ‌ های جوهر (به ‌ویژه رنگ ‌های روشن) می ‌توانند حساسیت ‌زا باشند. یکی دیگر از نکات مهم درباره امنیت جوهر تاتو، استریل بودن آن است. استفاده از جوهرهای غیر استاندارد و غیر استریل خطرناک است.

تحقیقات نشان داده است که در برخی از جوهرهای تاتو، اثرات مواد خطرناکی مانند نیکل، سرب و عناصر سرطان ‌زای دیگر وجود دارد.

بنابراین باید با انتخاب جوهر تتوی ایمن و استریل و همچنین تتو آرتیست متخصص و حرفه ‌ای، خطرات را به حداقل برسانید.

عوارض و حساسیت های ناشی از خالکوبی

انواع عوارض های پس از خالکوبی چیست؟

واکنش های خالکوبی برای همه افراد یکسان نیست. این واکنش ها می ‌تواند به دلیل موارد مختلفی باشد.

  • واکنش های التهابی حاد: در برخی افراد ممکن است واکنش های التهابی حاد رخ دهد. بعد از خالکوبی، قرمزی خفیف، تورم و خارش معمولا ظاهر می شود که معمولا تا چند هفته طول می کشد تا بهبود پیدا کند.
  • حساسیت مواد تتو به نور: بعضی از مواد جوهر تاتو به نور حساسیت دارند و در پاسخ به نور خورشید یا سایر نورهای روشن علائمی از جمله تورم، قرمزی و خارش از خود نشان می دهند.

بیشتر بدانید: زونا چیست و چه درمانی دارد؟

  • درماتیت: پوسته ‌پوسته شدن و تورم در صورتی رخ می دهد که به جوهر حساسیت داشته باشید.
  • گرانولوم ‌ها: گاهی اوقات، جوهر‌های خاص مانند جوهر قرمز می ‌توانند باعث گرانولوم ‌ها یا برجستگی های قرمز رنگی در پوست شود.
  • واکنش ‌های لیکنوئیدی: واکنش لیکنوئیدی دیگر موردی است که ممکن است پس از خال کوبی در برخی افراد رخ دهد. در این حالت، برآمدگی ‌های کوچک و بی ‌رنگی در اطراف محل خالکوبی تشکیل می‌ شود.
  • شبه لنفوماتیک: واکنش شبه لنفوماتیک نیز می ‌تواند پس از خال کوبی رخ دهد که در پاسخ به جوهر قرمز است. در این موارد، ممکن است بثورات، رویش های قرمز پوست یا سایر تحریکات تا ماه ها ظاهر نشوند.

عفونت استاف

عفونت استاف چیست؟

خال کوبی ممکن است با ابتلا به عفونت استاف همراه باشد. عفونت استاف یک نوع عفونت باکتریایی است که به واسطه باکتری ‌های استافیلوکوک وارد بدن می ‌شود. این باکتری ‌ها اغلب در نواحی از پوست و بینی که بدون آسیب هستند، ساکن می شوند و می ‌توانند از طریق جراحی، بریدگی و یا خراش ‌های کوچک وارد بدن شوند.

باید توجه داشت که باکتری‌ های استافیلوکوک ممکن است در برابر آنتی ‌بیوتیک ‌های رایج مقاوم شوند و باعث از بین رفتن تاثیر درمانی آنها شوند.

علائم شایع عفونت استاف شامل تشنگی شدید، درد و کوفتگی استخوان و عضلات، تب حدود ۳۸ درجه سانتی گراد، ورم قسمت خالکوبی شده، زخم ناحیه عفونی با چرک یا ترشح مایعات و زرد شدن زخم می ‌شود.

روش های درمانی‌ رایج برای درمان عفونت استاف عبارتند از استفاده از انواع آنتی‌ بیوتیک‌ ها، کرم ‌های موضعی و تمیز کردن زخم ‌های عفونی.

مهم است که در صورت بروز هرگونه علائم عفونت استافی، به محض تشخیص به پزشک متخصص مراجعه کنید تا برای شما درمان مناسب ارائه دهد.

مقالات مرتبط

روش تشخیص عفونت و حساسیت پوستی ناشی از خالکوبی

علائم رایج عفونت خالکوبی، وجود جوش یا برجستگی قرمز در اطراف ناحیه خالکوبی است. اما در برخی موارد، استفاده از سوزن ‌های خالکوبی می ‌تواند برای پوست تحریک کننده باشد و در صورت حساسیت پوستی، احتمال بروز این علائم بیشتر است. علائم آلرژی ممکن است با شدت ‌های مختلف رخ دهند و در برخی از موارد تا عمق پوست ادامه داشته باشند و در طی چند روز بهبود یابند.

بیشتر مطالعه کنید: روش های تشخیص HPV در مردان

بنابراین، اگر یک یا چند علامت زیر، بیش از یک هفته به طول بیانجامد، بهتر است به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید:

  • تب و لرز شدید
  • ورم در ناحیه خالکوبی و زخم قرمز دور آن
  • خروج چرک از ناحیه خالکوبی
  • سفت شدن و برآمدن بافت پوست تتو شده
  • حساسیت و درد در اطراف ناحیه خالکوبی
  • پوسته ‌پوسته شدن پوست اطراف ناحیه خالکوبی
  • سوزش شدید یا خارش در اطراف ناحیه خالکوبی

پیشگیری از عفونت و حساسیت پوستی خالکوبی

برای پیشگیری از عفونت پس از خالکوبی چه کنیم؟

برای جلوگیری از عفونت و حساسیت پوستی در خالکوبی، می ‌توانید رعایت نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • بررسی حساسیت به مواد استفاده شده در جوهر تتو: قبل از اقدام به خالکوبی، اطمینان حاصل کنید که حساسیتی به مواد موجود در جوهر تتو ندارید. از تتو آرتیست بپرسید که جوهر تتو شامل چه موادی است. در صورت وجود حساسیت، از او بخواهید که جوهر را تغییر دهد یا بهتر است از انجام خالکوبی منصرف شوید. البته باید بیاد داشت که تشخیص دقیق مواد استفاده شده در جوهر بسیار دشوار است.
  • استریلیت تجهیزات استفاده شده: مطمئن شوید که تمام وسایلی که با پوست در تماس هستند به درستی استریل شده ‌اند. به هیچ ‌وجه برای پرسیدن در مورد این موضوع خجالت نکشید، زیرا سلامتی شما در میان است.
  • اجتناب از خالکوبی در صورت وجود زخم یا التهاب: در صورتی که دچار زخم، بریدگی، التهاب یا آکنه ‌های پوستی هستید، حتما خالکوبی را به تعویق بیاندازید و منتظر بهبود کامل آن منطقه باشید.
  • اعتماد به تتو آرتیست و سالن تتو: اطمینان حاصل کنید که سالنی که می ‌خواهید خالکوبی انجام دهید، مجوز رسمی دارد. موسساتی که مجوز رسمی دارند، توسط بازرسان متخصص ارزیابی می ‌شوند و باید استانداردهای ایمنی را رعایت کنند. همچنین از تجربه و مهارت تتو آرتیست مطمئن شوید. توصیه می شود قبل از تصمیم‌ گیری درباره خالکوبی، به چندین محل مراجعه کنید و عملکرد تتو آرتیست را ارزیابی کنید. خواندن نظرات و استفاده از تجربیات دیگران نیز راهی خوب برای ارزیابی میزان تجربه و کیفیت کار تتو آرتیست است.

بیشتر بخوانید: چه راه هایی برای درمان اگزما وجود دارد؟

نکات مهم مراقبتی بعد از خالکوبی

در مورد مراقبت ‌های بعد از تتو برای پیشگیری از عفونت، باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • شستشو ناحیه تتو: پوست تتو شده را با آب و صابون بشویید و سپس با حوله خشک و نرم آن را به آن آرامی خشک کنید.
  • استفاده از مرطوب‌ کننده: در طول روز از کرم مرطوب ‌کننده بی ‌بو و ملایم در ناحیه خالکوبی استفاده کنید.
  • نور خورشید: در هفته ‌های اول پس از تتو کردن، پوست تتو شده نباید در معرض نور خورشید قرار بگیرد.
  • آب: در هفته‌ های نخست از ورود به استخر، رودخانه، دریا و سونا خودداری کنید.
  • باندپیچی و استفاده از آنتی ‌بیوتیک: تتوها باید در ۱ تا ۲ ساعت نخست باندپیچی شوند و پس از برداشتن باندها، از پماد آنتی ‌بیوتیک استفاده شود تا ازعفونت جلوگیری شود.
  • زخم ها را لمس نکنید: حدود ۲ هفته پس از انجام خالکوبی، در صورت وجود زخم یا پوسته پوسته شدن در ناحیه خالکوبی آن را لمس نکنید.

روش های درمان عفونت و حساسیت پوستی خالکوبی

در صورت بروز جوش های کوچک و خفیف استفاده از پماد ضد باکتری، شستشوی مناسب و استراحت به عنوان روش درمان خانگی پیشنهاد می شود.

در صورت بروز عفونت، ممکن است پزشک از بافت نمونه برداری کند تا باکتری یا ویروسی را که باعث بروز عفونت شده را تشخیص دهد. علاوه براین، داروهای آنتی بیوتیک توسط پزشک برای درمان عفونت تجویز می‌ شوند.

اگر دچار عفونت با باکتری MRSA شده اید، در صورت عدم موثر بودن آنتی بیوتیک باید دمل تخلیه شود.

اما در موارد نادر که هیچکدام از این روش ها موثر نباشند، جراحی می ‌تواند برای ترمیم پوست لازم باشد.

پزشکان مرتبط

موارد مراجعه به پزشک

برای درمان عفونت و حساسیت پوستی خالکوبی، بهترین راه حل این است که به یک پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید. در صورت وجود تورم، ترشحات یا سوزش، قبل از مراجعه به پزشک، به تتو آرتیست خود مراجعه کنید و از او در مورد تجربه‌ هایش و جوهری که استفاده کرده است و روش تزریق آن بپرسید. این اطلاعات به پزشک و سایر متخصصان مراقبت ‌های بهداشتی منتقل کنید زیرا به آنها کمک خواهد کرد تا عامل عفونت را شناسایی کنند و به شما بهترین درمان را توصیه کنند.

اگر عفونت ناشی از خالکوبی به موقع درمان نشود یا باکتری ‌ها به آنتی ‌بیوتیک مقاوم شوند و درمان به طور کامل انجام نشود، ممکن است آبسه شکل بگیرد. برای تخلیه آبسه نیاز به درمان خاص در کلینیک یا بیمارستان خواهد بود.

تفاوت بین آلرژی و عفونت ناشی از خالکوبی چیست؟

آلرژی و عفونت ناشی از خالکوبی دارای تفاوت ‌های مهمی هستند. واکنش آلرژیک فقط بر روی پوست نزدیک خالکوبی تاثیر می گذارد و ممکن است با خارش، سوزش، تورم و قرمزی موضعی همراه باشد. در این حالت نباید علامت کلی دیگری را تجربه کنید. اما در عفونت ناشی از خالکوبی، علائم ممکن است به فضای بیشتری از ناحیه خالکوبی گسترش یابد. علاوه بر قرمزی، سوزش و خارش، ممکن است علائم دیگری که ممکن است شامل تب و لرز باشد نیز رخ دهد.

همچنین، زمان بهبودی در واکنش آلرژیک ممکن است چند هفته طول بکشد تا کاملا بهبود یابد. اما در عفونت ناشی از خالکوبی، معمولا زمان بهبودی بسیار طولانی ‌تر است و ممکن است بیشتر از چند هفته طول بکشد.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x