دکتر نسیم غفوریانبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان

درمان خارش و جوش های باسن

یکی از اصلی ترین علت های جوش باسن تعریق و عدم تعویض لباس در ساعات طولانی، نشستن های طولانی مدت، وکس و شیو کردن، لباس های تنگ با جنس نامناسب که هوا از آن به راحتی عبور نمی کند، می باشد. تقریبا پیشگیری از جوش باسن غیر ممکن است ولی با رعایت موارد جزئی در سبک زندگی می توان آن را به حداقل رساند. اصلی ترین درمان های جوشن باسن عبارتند از :

  1. روزانه با صابون و آب ولرم باسن و ناحیه جوش زده را بشویید و خسک کنید.
  2. لباس های نخی و گشاد بپوشید.
  3. از لوسیون و کرم های مخصوص جوش که حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک برای جلوگیری از عفونت و درمان استفاده نمایید.
  4. از مصرف شیرینی جات، غذاهای چرب و حساسیت زا پرهیز کنید و میوه و سبزیجات فراوان استفاده کنید.
  5. اگر جوش های باسن شما دردناک، شدید و یا چرکی است حتما با پزشک مشورت نمایید.
درمان خارش و جوش های باسن

در این مقاله، به راه های درمان جوش های باسن پرداخته ایم. از درمان های خانگی ساده تا روش های پیشرفته دارویی، ما یک راهنمای جامع را برای شما در نظر گرفته ایم تا شما را به سوی پوستی سالم و بی عیب همراهی کنیم.

اطلاعیه

چطور از ایجاد جوش های باسن جلوگیری کنیم؟

در مرحله اول ممکن است راه های جلوگیری از ایجاد جوش های باسن ساده بنظر برسد. با این حال رعایت یک سری نکات ساده، می تواند به اندازه ی قابل توجهی، شانس بروز آ‌ن ها را کاهش داد. همچنین رعایت  این موارد، در درمان جوش‌ باسن نیز موثر هستند.

برای مشاهده ۱۹ علت تحریک پوست و خارش باسن و علائم و انواع جوشها کلیک کنید.

  1. بلافاصله پس از ورزش حمام بگیرید. اگر این امکان وجود ندارد، حداقل لباس های ورزشی را به سرعت تعویض کنید.
  2. پوست خود را مرتب و با دقت شستشو دهید. حمام روزانه می‌تواند تا حد زیادی از ایجاد جوش ها جلوگیری کند. اما باید توجه داشته باشید که از شوینده های ملایم همراه آب برای شست و شو استفاده کنید تا ایجاد التهاب و حساسیت جلوگیری شود.
  3. از مرطوب کننده های غیر کومدون زا استفاده کنید. استفاده از مرطوب کننده های کوچک کننده‌ی منافذ پوست و ضدجوش، ممکن است برای استفاده در روتین پوست صورت مناسب باشد اما قطعا گزینه ی مناسب برای درمان خارش جوش های باسن نیستند. بهتر است از مرطوب کننده های فاقد چربی و غیر کومدون زا برای ناحیه باسن استفاده کنید که منافذ پوست شما را مسدود نکند.
  4. رژیم غذایی سالم: ما همه شنیده ایم آنچه که می خورید و می نوشید بر روی پوست شما تأثیر می گذارد. این موضوع حتی در مورد رنگ پوست شما هم صدق می کند! بنابراین، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب بنوشید و میزان مصرف لبنیات، مواد غذایی با کربوهیدرات بالا و شیرینی خود را محدود کنید. این مورد یکی از موثر ترین راه ها در درمان جوش باسن است.

درباره رژیم غذایی دش بیشتر بخوانید

  1. از پارچه های پنبه ای و نخی استفاده کنید. برای اینکه باسن خود را از جوش‌ها پاک نگه دارید، لباس‌های زیر نخی گزینه‌ی مناسبی هستند. از لباس‌هایی استفاده کنید که تنفس پوست بدن را تسهیل کند و از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان اجتناب کنید
  2. از تخلیه جوش ها پرهیز کنید. تخلیه این جوش ها ممکن است لذت بخش به نظر برسند اما باید بخاطر داشته باشید که شما با یک جوش معمولی سر و کار ندارید و تخلیه این جوش ها ممکن است باعث پخش عفونت بر روی پوست و در ادامه گسترش و افزایش جوش‌ها شود. علاوه بر این، ممکن است باعث انتقال این عفونت به شخص دیگری شوید.
  3. مشاوره پزشک. در صورتی که مشکل خارش و جوش باسن به شدت ادامه داشته باشد و بهبودی مشاهده نشود، بهتر است به پزشک مراجعه کرده و نظر وی را درباره درمان های متناسب با وضعیت خود بپرسید. درمان جوش باسن، معمولا سریع و بدون دردسر اتفاق می افتد بنابراین، اگر وجود این جوش ها، روند زندگی شخصی شما را مختل کرد، حتما به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

مقالات مرتبط

راهکارهای خانگی برای درمان جوش باسن

بسته به نوع جوشی که با آن دست و پنجه نرم میکنید، روش های مختلفی برای درمان جوش باسن وجود دارد. حدودا ۸۰ درصد از افرادی که دچار این عارضه ی پوستی هستند، با روش های خانگی درمان می شوند و از بروز مجدد این جوش‌ها پیشگیری می کنند. در اغلب اوقات، شما می توانید با مراقبت های شخصی و بدون استفاده از نسخه ی پزشک، خود را درمان کنید.

درمان های پزشکی خارش باسن

پزشک با توجه به نوع بیماری و یا بیماری های زمینه ای که دارید درمان را مشخص می کند. ولی در حالت کلی درمان هایی که برای خارش باسن بکار می روند شامل موارد زیر هستند؛

پماد برای جای جوش روی باسن

پماد حاوی رتینوئیدهابنزوئیل پراکسید
پماد حاوی رتینوئیدبنزوئیل پراکسید

استفاده از پماد برای درمان جوش‌ باسن یکی از روش های رایج برای کنترل این عارضه ی پوستی است. درمان های موضعی با پمادهای حاوی رتینوئیدها و بنزوئیل پراکسید می توانند به طور مستقیم در ناحیه آلوده استفاده شوند تا به کاهش جوش های باسن کمک کنند. این درمان ها با باز کردن منافذ پوستی، کاهش التهاب و جلوگیری از ایجاد آکنه جدید عمل می کنند. استفاده مداوم از درمان های موضعی می تواند بسیار موثر باشد، اما به همراه خود تحریک و خشکی پوست را نیز می تواند به همراه داشته باشد. بنابراین، باید مرتب از مرطوب کننده ها همراه پمادها استفاده کنید.

متن انگلیسی

Before you try to treat your scars, it’s important to know what type they are. Each type responds to treatment differently, and some treatments are better for particular types than others.
ترجمه متن

قبل از اینکه بخواهید اسکار ناشی از آکنه روی پوست را درمان کنید، مهم است که بدانید آنها از چه نوعی هستند. هر نوع به طور متفاوتی به درمان پاسخ می دهد و برخی از درمان ها برای انواع خاص بهتر از سایرین هستند.

برگرفته از منبع healthline

دلایل ایجاد جوش های باسن

  • تعرق: مشکل تعرق عموما برای ورزشکاران به ویژه دانشجویان تربیت بدنی بوجود می آید. ورزشکارانی که ممکن است ساعت های طولانی را در لباس های تعریق آور خود بگذرانند و قادر به تعویض لباس های خود و دوش گرفتن به صورت مرتب و در مدت زمان کم نباشند.
  • اصطکاک: با دقت به لباس هایی که می پوشید فکر کنید به ویژه محتوای بافت و مناسب بودن آن را در نظر بگیرید. شاید نیاز باشد که به جای جنبه زیبایی لباس، به چیزی با تنفس بیشتری روی آورید.
  • نشستن: اگر شما در طول روز به اندازه ی کافی تحرک ندارید، حجم زیادی از تعرق بدن و باکتری های ناشی از آن، در قسمت پایین بدن یا همان باسن جمع می شوند و همین امر باعث ایجاد جوش های روی باسن می شود.
  • اصلاح موی ناحیه باسن، وکس کردن و… نیز باعث ایجاد التهاب، سوزش و خارش در آن ناحیه می شود.

تقریبا، غیر ممکن است که از ایجاد این جوش ها جلوگیری کرد اما با تغییرات کوچک در سبک زندگی، امکان به حداقل رسیدن آن ها وجود دارد.

همچنین بخوانید : جوش صورت چیست و چرا جوش می زنیم

سخن پایانی

در این مقاله ما به بررسی جوش های باسن و روش های درمان آن پرداختیم و راه های پیشگیری از این مشکل را بررسی کردیم. جوش های باسن می توانند برای افراد مختلف مزاحمت آور باشند و اثرات منفی بر روی کیفیت زندگی داشته باشند. از طرف دیگر، با اطلاعات و روش های موجود برای درمان جوش باسن، می توان بهبودی و کنترل این مشکل را تجربه کرد. بنابراین، توصیه می شود که افرادی که با جوش های باسن مواجه هستند، از روش های درمانی مانند استفاده از پمادهای موضعی، محلول های ضدباکتریایی، ماساژ با روغن های طبیعی و استفاده از محصولات ضدآکنه استفاده کنند. همچنین، رعایت بهداشت شخصی و استفاده از لباس های مناسب و تمیز نیز بسیار موثر خواهد بود.

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x