مسئله رابطه جنسی در دوران قاعدگی معمولا در همه زوجها مطرح میشود، به ویژه آنهایی که رابطه طولانی مدت و پایداری دارند. شک و تردید قابل درک است، زیرا روابط جنسی در دوران قاعدگی دارای مزایا و معایبی است.
در این مقاله به رابطه جنسی در دوران قاعدگی میپردازیم. همچنین دلایل تمایل بسیاری از افراد به داشتن سکس در دوران پریودی، نحوه سرکوب میل جنسی و نکاتی که باید در صورت داشتن رابطه جنسی از آنها آگاه باشید را معرفی میکنیم. اگر میخواهید رابطه جنسی و عادت ماهانه و نحوه مقابله با آن را بدانید، با دکتر آسپرین همراه باشید.
در دروان قاعدگی رابطه جنسی داشته باشیم یا نه؟
در میان طرفداران رابطه جنسی در دوران قاعدگی، کسانی هستند که میگویند: “شما نمیتوانید در طول قاعدگی باردار شوید، پس اشکالی ندارد که رابطه جنسی داشته باشید” به نظر شما، آیا این درست است؟
از سوی دیگر، کسانی هستند که میگویند “من نمیتوانم رابطه جنسی داشته باشم، زیرا درد قاعدگی من وحشتناک است” و کسانی هم با آن مخالفت میکنند، “من نمی خواهم رابطه جنسی داشته باشم، زیرا من را با خون قاعدگی آلوده میکند. “. نظرات نه فقط در بین زنان، بلکه در بین مردان نیز متفاوت است.
از نظر پزشکی گفته میشود که در دوران قاعدگی نباید رابطه جنسی داشته باشید. با این حال در صورت تمایل به داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی، نیاز به دانش صحیح دارید. لطفا توجه داشته باشید که این بدان معنا نیست که شما نمیتوانید در طول قاعدگی باردار شوید یا اینکه رابطه جنسی در این روزها برای شما مشکلی ندارد.
اطلاعات بیشتر : آیا رابطه جنسی در بارداری امکان پذیر است؟
عوارض رابطه جنسی در دوران عادت ماهانه
این واقعیت که شما در دوران پریود مجبور نیستید رابطه جنسی داشته باشید، به این معنی است که دلیلی برای اجتناب از این کار وجود دارد. در ادامه مطلب بررسی میکنیم که چرا باید از داشتن رابطه جنسی خودداری کنید.
۱- احتمال بارداری وجود دارد.
برخی از مردم بر این باورند که اگر در طول قاعدگی رابطه جنسی داشته باشید، نمیتوانید باردار شوید. اما این کاملا اشتباه است. درست است که هدف از قاعدگی تخلیه تخمکهای نابارور و پوشش داخلی رحم است، اما لزوما منجر به باردار نشدن، نمیشود.
برای افرادی که سیکل های تخمک گذاری نامنظمی دارند، تخمکگذاری ممکن است بلافاصله پس از قاعدگی اتفاق بیفتد. به خصوص در نوجوانان، چرخههای قاعدگی ناپایدار است و حتی ممکن است برخی افراد در اوایل بیست سالگی چرخه قاعدگی ثابتی نداشته باشند. اگر بلافاصله بعد از قاعدگی تخمکگذاری کردید، نمیتوانید این احتمال را نادیده بگیرید که اسپرم و تخمکی که در حین رابطه جنسی در دوران قاعدگی وارد رحم شدهاند، به هم نرسند و بارداری صورت نگیرد.
معمولا گفته میشود که اسپرم ۲ تا ۳ روز عمر میکند، اما رکوردی وجود دارد که تا ۵ روز زنده مانده است. کاملا قابل تصور است اسپرمی که برای مدت طولانی زنده مانده است و تخمکی که زودتر از زمان اولیه تخمکگذاری شده است، با داشتن رابطه جنسی بدون پیشگیری از بارداری در آخرین روز قاعدگی که خونریزی کاهش یافته است، ملاقات کرده و بارور شوند.
اگر نمیخواهید باردار شوید، حتی اگر در طول قاعدگی رابطه جنسی داشته باشید، به پیشگیری از بارداری نیاز دارید. بسیاری از افراد هنگام داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی خود از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده نمیکنند، زیرا این شایعه را باور دارند که شما نمیتوانید در طول دوره خود باردار شوید. اگر نمیخواهید باردار شوید و پریود شدهاید و از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده نمیکنید ، باید از داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی خودداری کنید.
برای اطلاعات بیشتر، پیشنهاد میشود مقاله حاملگی در دوران پریود را مطالعه کنید.
۲- افزایش خطر عفونت
عیب اصلی رابطه جنسی در دوران قاعدگی، افزایش خطر عفونت برای هر دو طرف است. خون یک بستر عالی برای رشد باکتریها فراهم میکند، که در این محیط سریعتر از واژن تمیز تکثیر میشوند. دهانه رحم در طول قاعدگی باز است، بنابراین عفونت به راحتی وارد رحم میشود که باید استریل باشد. علاوه بر این، محتویات واژن میتوانند وارد مجرای ادرار مرد شده و باعث التهاب شوند.
خطرات رابطه جنسی در دوران قاعدگی:
- افزایش خطر عفونتهای مقاربتی مانند کلامیدیا، ویروس پاپیلوم و سوزاک.
- افزایش میزان عفونت HIV اگر دهانه رحم به دلیل این عفونتها زخم شود (حدود ۱۰ برابر).
راههای محافظت در برابر عفونت:
- رعایت بهداشت مناسب: شستشوی اندام تناسلی قبل و بعد از رابطه جنسی.
- استفاده از کاندوم: این کار خطر ابتلا به عفونت را برای مرد کاهش میدهد، اما برای زن همچنان خطر ورود باکتریهای بیماریزا به رحم وجود دارد.
برخی از مردان هنگام ورود خون به مجرای ادرار احساس سوزن سوزن شدن دارند که با استفاده از کاندوم حل میشود.
۳- افزایش خطر ابتلا به آندومتریوز
رابطه جنسی در دوران قاعدگی میتواند خطراتی به همراه داشته باشد، از جمله بازگشت خون قاعدگی به داخل رحم. این بازگشت خون ممکن است باکتریها و ویروسها را به داخل رحم حمل کند و خطر ابتلا به آندومتریوز را افزایش دهد.
آندومتریوز:
- بیماری که در آن بافت آندومتر در خارج از رحم رشد میکند.
- میتواند باعث درد، التهاب، چسبندگی و ناباروری شود.
- علائم آن شامل درد شدید، درد خفیف یا حتی عدم علائم در برخی افراد است.
برای کاهش خطرات در هنگام رابطه جنسی در دوران قاعدگی:
- از نفوذ عمیق و تکانهای شدید خودداری کنید.
- همکاری و درک متقابل شرکای جنسی ضروری است.
در صورتی که این موضوع به خوبی درک نشود، بهتر است از داشتن رابطه جنسی در طول قاعدگی خودداری کنید.
آیا میل جنسی در طول قاعدگی افزایش مییابد؟
برخی میگویند که میل جنسی در دوران قاعدگی افزایش مییابد. در واقع این مورد یک پدیده طبیعی است که زن در دوران قاعدگی، میل به رابطه جنسی داشته باشد. در ادامه مطلب با دکتر آسپرین همراه باشید تا بررسی کنیم که چرا برخی افراد در دوران قاعدگی خود تمایل به داشتن رابطه جنسی دارند.
۱. عدم تعادل هورمونی در دوران قاعدگی می تواند میل جنسی را افزایش دهد.
چرخه قاعدگی یک زن ارتباط تنگاتنگی با هورمونها دارد. استروژن که قبل از قاعدگی کاهش یافته، در طول قاعدگی به تدریج افزایش مییابد. گفته میشود که افزایش استروژن باعث میشود بدن زن بیشتر پذیرای رابطه جنسی باشد. حالتی است که در آن قفسه سینه سفت میشود و واژن به راحتی خیس میشود و آمادگی برای پذیرش را آسانتر میکند.
علاوه بر این، در طول قاعدگی، ترشح هورمون مردانه تستوسترون تمایل به کمی افزایش در طول چرخه قاعدگی دارد. گفته میشود که تنها حدود ۵ تا ۱۰ درصد از ترشح تستوسترون مردانه که میل جنسی را افزایش میدهد، در زنان است. در مقایسه با سایر هورمونها مانند استروژن، هیچ نوسان عمدهای در طول چرخه قاعدگی وجود ندارد.
با این حال، اگرچه تغییر جزئی است، اما بدن تمایل به افزایش ترشح تستوسترون در دوران قاعدگی دارد، بنابراین باعث میشود که یکی از دلایل افزایش میل جنسی باشد.
۲. به کاهش درد های قاعدگی و افزایش میل جنسی کمک میکند.
علائمی مانند افسردگی و درد شکم با شروع قاعدگی آشکار میشوند. بسیاری از خانمها نمیتوانند در این شرایط رابطه جنسی را تصور کنند. درد یک علامت خطر برای بدن است و یکی از راههایی که مغز برای کاهش این درد به کار میگیرد، ترشح انتقالدهندههای عصبی به نام اندورفین است.
اندورفینها:
- انتقالدهندههای عصبی با اثرات آرامبخش و ضددرد هستند.
- همراه با اعمال غریزی مانند خواب، غذا خوردن و میل جنسی ترشح میشوند.
- ارگاسم نیز باعث ترشح اندورفین میشود.
افزایش میل جنسی در دوران قاعدگی:
- یکی از دلایل ممکن افزایش میل جنسی در دوران قاعدگی، افزایش ترشح اندورفین برای کاهش درد قاعدگی از طریق ارگاسم است.
نکته مهم:
- تحقیقات نشان داده است که اندورفین از ارگاسم کلیتورال بیشتر از ارگاسم واژینال آزاد میشود، بنابراین رابطه جنسی همیشه ضروری نیست.
چگونه میل جنسی خود را بدون داشتن رابطه جنسی مهار کنیم؟
بهتر است در صورت امکان از داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی خودداری کنید، اما همانطور که گفتیم، این یک پدیده طبیعی است که میل جنسی شما افزایش یابد، پس بهتر است برای مهار آن کاری انجام دهید. میتوان میل جنسی را از راههایی غیر از رابطه جنسی کنترل کرد. در ادامه راههایی برای مهار میل جنسی به غیر از رابطه جنسی در دوران قاعدگی، توصیه شده است.
- یوگا کار کنید.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، اندورفینها انتقال دهنده های عصبی با اثرات آرامبخش و ضددرد هستند که همراه با اعمال غریزی مانند خواب، غذا خوردن، میل جنسی و همچنین ارگاسم ترشح میشود.
بهترین تمرین برای تخلیه میل جنسی، زمانی که پریود هستید و بدن و خلق و خوی شما سنگین است، ورزش یوگا است. یوگا چیزی است که به شدت توصیه میشود. یوگا ورزش مناسبی برای تنظیم جریان خون در بدن با حرکات ملایم و جلوگیری از سردی و تورم است که بهبود دهنده و دشمن اصلی درد های دوران قاعدگی محسوب میشود.
اگر حرکات یوگا را انتخاب کنید که بتوانید در حالت نشسته یا خوابیده به پشت استراحت کنید، میتوانید انتظار اثر کاهش اختلالات قاعدگی و سرکوب میل جنسی را داشته باشید.
- غذا خوردن خود را کنترل کنید.
همانطور که گفتیم، شناخته شده است که اندورفین از طریق ارضاکننده اشتها ترشح میشود. اگر آنچه را که دوست دارید بخورید و شکم و معده خود را در محدودهای پر کنید که برای سلامتی شما مضر نباشد، به طور طبیعی میل جنسی شما کاهش مییابد.
با این حال، باید مراقب غذاها و نوشیدنیهای سرد باشید که بدن شما را خنک میکنند. همچنین، اگر بیش از حد کافئین مصرف کنید، ممکن است در مواردی عوارض ذهنی، مانند افسردگی ایجاد کند.
- از دمنوشها استفاده کنید.
در روز اول قاعدگی و در افرادی که خون قاعدگی زیادی دارند، حتی جابهجایی هم میتواند دردسرساز باشد. در چنین شرایطی، خوب است که با دمنوش درمانی، استراحت کنید.
توصیه میشود از دمنوش مرزنجوش استفاده کنید که نه تنها میل جنسی را سرکوب کرده، بلکه ذهن را آرام میکند و میتوان انتظار داشت که در بهبود بیخوابی تاثیر داشته باشد.
علاوه بر مرزنجوش، بابونه رومی، یلانگ یلانگ، شمعدانی، کندر و وتیور نیز در سرکوب میل جنسی موثر هستند.
در صورت تمایل به رابطه جنسی چه نکاتی را رعایت کنیم؟
در این مقاله خطرات رابطه جنسی در دوران قاعدگی و راههای سرکوب میل جنسی به طور کامل بررسی شد، اما همانطور که در ابتدا گفتیم، این بدان معنا نیست که هرگز نباید در دوران قاعدگی رابطه جنسی داشته باشید. اگر در دوران قاعدگی، تمایل به رابطه جنسی دارید، به پنج نکته زیر توجه کنید و رابطه جنسی ایمن داشته باشید.
- در روزهای اول تا سوم که خونریزی شدید دارید، از رابطه جنسی خودداری کنید.
- پیشگیری از بارداری در دوران قاعدگی را فراموش نکنید.
- حولهای را روی تخت بگذارید که ملحفهها کثیف نشود.
- افرادی که در دوران قاعدگی از تامپون استفاده میکنند، واژن خشکی دارند، بنابراین در طول فعالیت جنسی از لوسیونها یا سایر محصولات استفاده کنید.
- برای جلوگیری از برگشت خون قاعدگی به داخل رحم، از نفوذ عمیق و تکانهای شدید خودداری کنید.
استفاده از کاندوم به خصوص در دوران قاعدگی برای جلوگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی ضروری است. مطمئن شوید که شریک زندگی شما خطرات رابطه جنسی در طول قاعدگی شما را درک کرده و رابطه جنسی ایمن برقرار کنید.