دکتر نسیم غفوریانبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان

روشهای افزایش میل جنسی در زنان

روشهای افزایش میل جنسی در زنان

میل جنسی در زنان به طور طبیعی در سنین و شرایط روحی مختلف نوساناتی دارد مثلا در آغاز یا پایان یک رابطه عاطفی یا تغییرات مهم زندگی مانند بارداری، بیماری و یائسگی، میل جنسی تغییر می کند. برخی داروها که برای اختلالات خلق مصرف می شوند میتوانند میل جنسی در زنان را کاهش دهند.

اطلاعیه

اگر مدت طولانی است که میل جنسی تان کاهش یافته یا این وضعیت دائما تکرار می شود و باعث مشکلاتی در زندگی شخصیتان شده است، ممکن است دچار وضعیتی به نام اختلال میل جنسی باشید. برخی تغییرات در سبک زندگی و برخی تکنیک های رابطه جنسی میتوانند به بهبود تمایل کمک کنند. همچنین برخی داروها به نظر می رسد در این زمینه خوب عمل می کنند.

علل میل جنسی کم در زنان راه های درمان میل جنسی کم زنان
بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، سرطان، آرتروز مشاوره جنسی
یائسگی مصرف دارو
بارداری و شیردهی هورمون درمانی
عوارض دارو ورزش
استرس و اضطراب مدیریت استرس
مشکلات زناشویی ایجاد تنوع در رابطه جنسی

از کجا بدانم میل جنسی ام کمتر از حد نرمال است؟

صرفا به این دلیل که دفعات کمتری نسبت به شریک جنسی خود خواهان رابطه جنسی هستید به این معنی نیست که مشکل دارید. افراد مختلف در این زمینه با یکدیگر تفاوت دارند. حتی اگر میل جنسی تان کمتر از گذشته شده باشد باز هم ممکن است رابطه عاطفی تان با شریک جنسی تان حتی قوی تر از قبل باشد و کاهش میل جنسی به معنای ضعیف شدن رابطه عاطفی نیست.

به طور کلی نمیتوان یک رقم مشخصی برای دفعات مقاربت در هفته، عنوان کرد چرا که بسته به افراد مختلف متفاوت است. به طور کلی علائم و نشانه های کمبود میل جنسی به صورت زیر است:

  • عدم علاقه به هیچ نوع فعالیت جنسی از جمله خود ارضایی
  • نداشتن افکار یا تخیلات جنسی یا بسیار کم بودن آن
  • نگرانی در مورد عدم فعالیت یا افکار جنسی

چه عواملی منجر به کم بودن میل جنسی می شوند؟

عواملی که منجرب کم شدن میل جنسی می شود

میل جنسی بر اساس تعامل پیچیده بین عوامل مختلف مانند صمیمیت، وضعیت روحی و بدنی، تجربه های پیشین، باورها، سبک زندگی و وضعیت عاطفی کنونی تعیین می شود. اگر مشکلی در هر یک از این زمینه ها داشته باشید ممکن است بر رابطه یا میل جنسی تان هم تاثیر بگذارد.

۱- تاثیر وضعیت سلامت بدن بر میل جنسی در زنان

دامنه گسترده ای از بیماریها، تغییرات فیزیکی و داروها به کاهش میل جنسی منجر می شوند از جمله:

  • مشکلات جنسی: اگر در حین رابطه جنسی درد دارید یا نمیتوانید به اوج لذت جنسی یا ارگاسم برسید، ممکن است میل جنسی تان کاهش یابد.
  • بیماری ها: بسیاری از بیماریهای غیر جنسی بر میل جنسی تاثیر می گذارند از جمله سرطان، آرتروز، دیابت، فشار خون بالا، بیماری عروق کرونری و بیماریهای دستگاه عصبی.
  • داروها: برخی داروها به خصوص داروهای ضد افسردگی بازدارنده بازجذب انتخابی سروتونین به پایین آوردن میل جنسی شهرت دارند.
  • عادات سبک زندگی: مصرف زیاد الکل بر میل جنسی اثر می گذارد. همین امر در مورد مواد مخدر و سایر مواد غیر قانونی نیز صادق است. همچنین سیگار کشیدن گردش خون را تضعیف کرده و ممکن است میل جنسی را کاهش دهد.
  • عمل جراحی: هر عمل جراحی مرتبط با سینه ها یا دستگاه تناسلی میتواند بر تصویر ذهنی فرد از بدن خود، عملکرد جنسی و یا میل جنسی تاثیر بگذارد.
  • خستگی: خستگی یا فرسودگی ناشی از مراقبت از کودک یا سالمند در منزل میتواند باعث کاهش میل جنسی شود. خستگی ناشی از بیماری ها یا عمل جراحی نیز میتواند چنین تاثیری بر جای بگذارد.

۲- تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی بر میل جنسی تاثیر می گذارد. این تغییرات ممکن است در مراحل زیر، دیده شود:

یائسگی: در دوره گذر از سن باروری به یائسگی، میزان هورمون های زنانه افت می کند. این باعث می شود علاقه به فعالیت جنسی کاهش یافته و واژن خشک شود. در نتیجه ممکن است هنگام مقاربت درد یا ناراحتی تجربه شود. اگر چه بسیاری از زنان در دوران یائسگی هم زندگی جنسی رضایت بخشی دارند اما برخی ممکن است به دلیل این تغییرات هورمونی، به اندازه گذشته میل جنسی نداشته باشند.

بارداری و شیردهی: تغییرات هورمونی در دوران بارداری، درست پس از زایمان و در دوران شیردهی میتواند میل جنسی را کم کند. خستگی، تغییر در شکل بدن و فشار بارداری یا مراقبت از کودک نیز در این تغییر نقش دارند.

مقالات مرتبط

۳- عوامل روانشناختی

وضعیت ذهن و روان بر میل جنسی تاثیر می گذارد. از جمله مواردی که در این زمینه نقش دارند عبارتند از:

  • مشکلات روانی مانند افسردگی یا اضطراب
  • استرس (مانند استرس شغلی یا مالی)
  • ضعیف بودن عزت نفس
  • نامناسب دانستن ظاهر بدن خود
  • سابقه سوء استفاده جنسی یا بدنی
  • تجربه ناخوشایند جنسی در گذشته

۴- مشکلات زناشویی

برای بسیاری از زنان، صمیمیت عاطفی یک شرط مهم برای صمیمیت جنسی است. بنابراین اگر مشکلی در رابطه عاطفی شان وجود داشته باشد، میتواند تاثیر جدی بر میل جنسی شان بگذارد.

اطلاعات بیشتر: خطرات و عوارض رابطه جنسی مقعدی چیست؟

تشخیص کم بودن میل جنسی در زنان چگونه است؟

اگر افکار یا میل جنسی خیلی کمی داشته باشید و این وضعیت باعث آشفتگی زندگی شخصی تان شده باشد، ممکن است دچار اختلال کمبود میل جنسی باشید. دکتر پس از بررسی اولیه و دریافت سابقه پزشکی و دارویی شما و پرسیدن سوالاتی از شما، ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر را انجام بدهد:

معاینه لگن: در معاینه لگن دکتر به دنبال علائم تغییرات فیزیکی که ممکن است در کاهش تمایلات جنسی تان نقش داشته باشند مانند نازک شدن بافت های ناحیه تناسلی، خشکی واژن و یا وجود زایده هایی که درد ایجاد می کنند می گردد.

آزمایش: ممکن است آزمایش خون برایتان تجویز شود تا سطح هورمون ها و عملکرد تیروئید و همچنین وضعیت کلسترول، دیابت و کارکرد کبد مشخص شود.

روشهای افزایش میل جنسی در زنان چیست؟

راه های افزایش میل جنسی در زنان

بسیاری از زنان با درمانهایی که عامل کاهش میل جنسی را هدف قرار می دهند، بهبود می یابند. همچنین ممکن است توصیه هایی در رابطه با نوع رابطه جنسی، هورمون درمانی و یا داروهای دیگر لازم باشد.

راه های درمان توضیحات
مشاوره جنسی
  • مراجعه به سکس تراپیست
دارو درمانی
  • فلیبانسرین
  • برملانوتید
هورمون درمانی
  • استروژن
  • تستوسترون
  • شیاف واژنی
  • اُسپِمیفن
تغییر سبک زندگی
  • ورزش
  • مدیریت استرس
  • برقراری ارتباط با شریک جنسی
  • وقت گذاشتن برای صمیمیت و نوازش
  • ایجاد تنوع در رابطه جنسی (مانند تغییر محل مقاربت، تغییر حالت مقاربت، نوازش پیش از مقاربت و غیره)
  • کنار گذاشتن عادات بد مانند مصرف زیاد الکل، سیگار و مواد مخدر

۱- مشاوره جنسی

در مشاوره جنسی (sex therapy)، فردی که در زمینه مشکلات جنسی تخصص دارد با شما صحبت می کند. اغلب درمان شامل آموزش در مورد تکنیکهای جنسی می باشد.

۲- دارو درمانی برای افزایش میل جنسی

ممکن است دکتر داروهایی را که مصرف می کنید، عوض کند تا جلوی تاثیر آنها بر میل جنسی تان را بگیرد. مثلا در برخی موارد دارو های ضد افسردگی مانند پاروکستین و فلوکستین، ممکن است عوارض جانبی دارو باعث پایین آمدن تمایل به مقاربت باشد. دکتر به جای آن ها میتواند نوع دیگری از داروی ضد افسردگی را برایتان تجویز کند.

همچنین ممکن است دارویی برای افزایش میل جنسی برایتان تجویز شود. داروهای مورد تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا برای افزایش میل جنسی عبارتند از:

فلیبانسرین: این قرص را روزی یک بار موقع خواب باید مصرف کنید. عوارض جانبی آن پایین آمدن فشار خون، سرگیجه، حالت تهوع و خستگی است. مصرف الکل یا داروی فلوکونازول که برای درمان عفونت قارچی واژن مصرف می شود، می تواند این عوارض جانبی را تشدید کند.

برملانوتید: تزریق این دارو درست در زیر پوست شکم یا ران انجام می شود. این کار را خودتان میتوانید انجام بدهید. تزریق پیش از فعالیت جنسی باید صورت بگیرد. برخی از زنان ممکن است دچار تهوع شوند. معمولا حالت تهوع فقط پس از اولین تزریق تجربه می شود و در تزریق های بعدی کمتر اتفاق می افتد. عوارض جانبی دیگر آن استفراغ، گر گرفتگی، سردرد و تحریک پوست در محل تزریق است.

مصرف این داروها برای زنانی که یائسه شده اند، به تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا نرسیده است.

پزشکان مرتبط

۳- هورمون درمانی برای افزایش میل جنسی در زنان

خشکی یا جمع شدن واژن یکی از مشخصه های سندرم تناسلی- ادراری یائسگی (genitourinary syndrome of menopause) است. این وضعیت باعث می شود فرد در حین مقاربت درد داشته باشد یا اذیت شود. در نتیجه تمایل او به رابطه جنسی کم می شود. برخی داروهای هورمونی که علائم سندرم تناسلی ادراری در یائسگی را برطرف می کنند ممکن است در این زمینه مفید باشند و میل جنسی فرد را افزایش دهند.

درمان های هورمونی برای افزایش میل جنسی عبارتند از:

  • استروژن: استروژن در انواع اشکال از جمله قرص، اسپری، چسب و ژل موجود است. دوزهای کمتر استروژن به صورت کرم واژنی یا حلقه استروژن که به تدریج استروژن آزاد می کند وجود دارد. دکتر معایب و مزایای هر روش را به شما توضیح می دهد. اما استروژن تغییر میل جنسی ناشی از اختلال کمبود آن را بهتر نمی کند.
  • تستوسترون: تستوسترون هورمون مردانه است که در عملکرد جنسی در زنان نقش مهمی دارد اگر چه به مقدار بسیار کمی تولید می شود. مصرف داروی تستوسترون برای اختلال عملکرد جنسی در زنان، مورد تایید سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا نیست اما گاهی برای کمک به افزایش تمایل جنسی تجویز می شود. به طور کلی مصرف آن در زنان موضوعی بحث برانگیز است. از طرفی ممکن است عوارضی همچون جوش و آکنه، افزایش موی زاید بدن و تغییر خلق یا شخصیت داشته باشد.
  • شیاف واژنی: هورمون دهیدرو اپی اندروسترون از طریق قطعه پلاستیکی کوچکی، مستقیما در داخل واژن قرار می گیرد تا به رفع درد در حین مقاربت، کمک کند. این دارو را شبها باید استفاده کنید تا علائم خشکی متوسط تا شدید واژن ناشی از یائسگی، برطرف شود.
  • اُسپِمیفن: این دارو روزانه مصرف می شود تا به برطرف کردن درد مقاربت در زنانی که علائم تناسلی – ادراری یائسگی متوسط تا شدید دارند کمک کند. این دارو در زنانی که سرطان سینه داشته اند یا افرادی که در خطر بالای این سرطان قرار دارند، نباید مصرف شود.

۴- تغییرات سبک زندگی برای افزایش میل جنسی

ایجاد تغییرات ساده ای در سبک زندگی تفاوت بزرگی در میل جنسی میتواند ایجاد کند. از جمله مواردی که برای بهبود زندگی جنسی توصیه می شود عبارتند از:

  • ورزش از جمله ورزش های هوازی (ایروبیک) و قدرتی
  • مدیریت استرس
  • برقراری ارتباط با شریک جنسی
  • وقت گذاشتن برای صمیمیت و نوازش
  • ایجاد تنوع در رابطه جنسی (مانند تغییر محل مقاربت، تغییر حالت مقاربت، نوازش پیش از مقاربت و غیره)
  • کنار گذاشتن عادات بد مانند مصرف زیاد الکل، سیگار و مواد مخدر

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر نگران میل جنسی خود هستید به پزشک مراجعه کنید و تشخیص را بر عهده او بگذارید. گاهی اوقات صرفا با تغییر دارویی که مصرف می کنید ممکن است مشکل برطرف شود و گاهی نیز اصلا مشکلی وجود ندارد. ممکن است برخی بیماری ها مانند دیابت یا فشار خون نیز بر میل جنسی تاثیر بگذارند که با تحت کنترل گرفتن آنها، وضعیت بهتر می شود.

منابع

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x