دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

چرا سوزش چشم پدید می آید؟

درمان های سوزش چشم

پر واضح است که یکی از حساس ترین اندام های بدن چشم است و به دلیل اینکه دائما در معرض انواع آلودگی ها قرار دارد ممکن است اختلالات و مشکلات مختلفی را تجربه کند، یکی از این مشکلات سوزش چشم است که به دلایل مختلفی حادث می شود.

هنگامی که فرد احساس خارش، درد، خشکی و … را در چشمان خود احساس می کند از این اصطلاح استفاده می کنند که در برخی موارد با درمان های خانگی حل شده و گاها نیاز به مراجعه به متخصص و درمان های تخصصی دارد ما در این مقاله برای شناخت این عارضه به شما کمک خواهیم کرد.

اطلاعیه

دلایل سوزش چشم

حس آزار دهنده سوزش چشم یا Eye irritation به علت های مختلفی ممکن است حادث شود از جمله :

خشکی چشم: این عارضه که بیشتر در زنان و افراد پیر دیده می شود هنگامی حادث شده که اشک به اندازه کافی ایجاد نشده و یا اشک ایجاد شده اما از نوع مناسب ایجاد نشود. خشکی چشم با علائمی همچون تاری چشم، قرمزی چشم، سنگینی پلک و … بروز پیدا می کند.

آلرژی چشم: هنگامی که مواد تحریک کننده ای همچون دود، گرد و غبار، شوره سر حیوانات، عطرها و … به چشم وارد شده چشم شروع به تولید هیستامین می کند که این باعث سوزش چشم می شود.

بلفاریت: هنگامی که چشم عفونت می کند در قسمت پلک شروع به پوسته پوسته شدن و یا شوره زدن و یا تورم و قرمزی چشم می کند که به عنوان یکی از دلایل سوزش چشم نام برده می شود.

بروز روزاسه چشم: این عارضه که بیشتر در افرادی ایجاد می شود که آکنه روزاسه دارند باعث تورم و التهاب پلک ها و سرخی صورت شده و درد و سوزش را به ارمغان آورده و در موارد شدیدتر می تواند حتی بینایی چشم را از بین ببرد.

فتوکراتیت: عارضه آفتاب سوختگی هنگام قرار گرفتن بیش از حد نرمال چشم در معرض اشعه خورشید یا برف ایجاد میشود که با علائمی همچون درد، دیدن هاله های نوری، آبریزش، سوزش و … همراه است.

ناخنک چشم: هنگامی که معمولا به علت خشکی چشم بافت گوشتی قسمت سفیدی چشم رشد می کند و با علائمی همچون سوزش، خارش،تورم و … همراه است ناخنک ایجاد می شود. هرچند معمولا این عارضه در نزدیکی بینی رخ می دهد اما اگر قرنیه چشم را تحت تاثیر قرار بدهد باعث مشکل در بینایی نیز می شود‌.

اطلاعات بیشتر : انواع بیماری های چشم

نحوه تشخیص علت سوزش چشم

جهت تشخیص علت و درمان آن مراجعه به متخصص چشم ضروری است. این کار معمولا با بررسی سوابق فرد و معایناتی همچون علائم نامنظمی ، خشکی و… که برای تشخیص علائم انجام می شود صورت می گیرد. لازم به ذکر است که داروهایی همچون ضد احتقان ها باعث سوزش چشم می شود پس بررسی سوابق دارویی فرد به پزشک جهت تشخیص علت کمک شایانی خواهد کرد‌.

در موارد تخصصی تر پزشک از میکروسکوپ و یا سایر تجهیزات استفاده کرده و یا برای  مشاهده جریان رطوبت از قطره ریزی استفاده کنند.

درمان و داروهای خانگی و پزشکی رفع سوزش چشم

درمان های خانگی سوزش چشم

قاعدتا درمان چشم با توجه به علت آن انجام می شود مثلا اگر علت آن عفونت باشد طبیعتا جهت درمان نیاز به آنتی بیوتیک داریم و یا راهکارهایی جهت رفع خشکی چشم که با عفونت فرق می کند حتی گاها مثلا هنگام بروز خشکی های خیلی شدید که با درمان های دارویی قابل رفع نیست پزشک از جراحی استفاده می کند. در زیر انواع درمان های دیگر که توسط پزشک انجام می شود را یادآور می شویم :

  • تجویز روان کننده برای قرمزی چشم و یا اشک مصنوعی برای چشم هایی که خشکی خیلی شدیدی را تجربه می کنند
  • تمیز کردن اطراف پلک چشم که با استفاده از پاک کننده و آب ولرم و خشک کردن آن
  • کمپرس چشم که با یک حوله و آب گرم انجام می شود.
  • استفاده از قرص های ضد حساسیت همچون آنتی هیستامین برای آلرژی چشم

درمان های خانگی

  • نوشیدن آب کافی و مرطوب کردن چشم جهت رفع خشکی
  • مصرف روغن ماهی و بذر کتان برای روزاسه چشم
  • استراحت کردن هنگام استفاده ار تکنولوژی ها
  • زدن عینک آفتابی هنگام تابش شدید آفتاب
  • همچنین درآوردن لنزهای چشمی یکی از عوامل رفع سوزش به شمار می رود
  • گوگرد نیز از دیرباز از درمان های چشمی است
  • شست  و شوی با چای هنگام قرمزی و سوزش چشم
  • پد چشمی برای سوزش چشم بر اثر جوشکاری

پیشگیری از سوزش چشم

پیشگیری از سوزش چشم

سوزش و التهاب چشم عوامل مختلفی دارد که ما معمولا با یک سری پیشگیری ها همچون استفاده از عینک مخصوص کامپیوتر، مالش ندادت چشم، عدم تماس دست های آلوده به چشم، زدن عینک آفتابی ، اجتناب از قرار دادن چشم ها در معرض گرد و غبار و … می توان از آن جلوگیری کرد.

چه زمانی به پزشک مراجعه نماییم؟‌

معمولا سوزش چشم وقتی با علائم خفیفی همراه است با درمان های خانگی قابل رفع است اما هنگامی که طولانی مدت شده و با درمان های خانگی قابل رفع نبوده و علائم شدید تری را برای بیمار به ارمغان می آورد نیاز به مراجعه به پزشک داشته که پس از تشخیص علت، انواع درمان های دارویی و گاهی در موارد شدیدتر عمل جراحی را به کار می برد.

اطلاعات بیشتر : بیمارستان های معروف چشم

سخن پایانی

عارضه سوزش چشم که به علت های مختلفی همچون خشکی چشم، آلرژی، ناخنک و … بروز پیدا می کند گاه به شدت خفیف بوده و نیاز به مراجعه به پزشک نداشته و گاه علائم طولانی تر و شدیدتری را داشته و نیاز به مراجعه به متخصص دارد که پزشک پس از معاینه و تشخیص علت به درمان آن خواهد پرداخت.

سوالات متداول

آیا به محض دیدن یک علامت باید درمان را شروع کنیم ؟ 
سوزش چشم معمولا علائم مختلفی دارد که شما برای رفع عذاب آن می توانید از درمان های خانگی بی ضرر استفاده کنید و در صورت بروز سایر علائم به پزشک مراجعه کنید.
بهترین درمان خانگی سوزش چشم چیست ؟
شست و شو دادن چشم با استفاده از چای بهترین درمان خانگی سوزش چشم به شمار می رود‌.
برای آلرژی چشم چه دارویی تجویز می شود؟ 
معمولا هنگامی که علت سوزش آلرژی و حساسیت است داروی تجویزی پزشک آنتی هیستامین خواهد بود.
آیا برای سوزش چشم همیشه نیاز به مراجعه به متخصص داریم ؟
خیر معمولا هنگامی که سوزش چشم علائم خفیف و غیر جدی دارد از درمان های خانگی استفاده می شود.
آیا برای سوزش و التهاب صرفا یک درمان خاص وجود دارد ؟ 
خیر بستگی به علت سوزش چشم درمان های خاصی لحاظ می شود مثلا برای عفونت درمان آنتی بیوتیکی داریم در حالی که برای خشکی چشم از اشک مصنوعی استفاده می شود.
منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x