علائم بیماری کرونای جدید چیست ؟

علائم بیماری کرونا جدید چیست ؟

چندین سال است که همه افراد در سرتاسر جهان درگیر سویه های مختلف کرونا شده اند. این ویروس باعث مرگ تعداد زیادی از مردم و اختلال در زندگی افراد شده است. در این مقاله با دکتر آسپرین همراه شوید تا انواع واریانت کرونا و جدیدترین سویه های مختلف این بیماری را بررسی کنیم و به بررسی راه های پیشگیری و درمان این بیماری بپردازیم.

اطلاعیه

کروناویروس یا کووید ۱۹ چیست؟

کروناویروس ها خانواده ای از ویروس ها هستند که یک زنجیره اسید ریبونوکلئیک (RNA) حاوی تمام اطلاعات برای تکثیر (کپی کردن) دارند. این خانواده شامل ۴۳ گونه است. آن ها نام خود را از حضور فرآیندهای سنبله مانند شبیه تاج خورشیدی گرفتند. آن ها پستانداران (از جمله انسان)، پرندگان و دوزیستان را تحت تاثیر قرار می دهند.

انواع واریانت ها و سویه های کروناویروس

 

انواع سویه ها

سال شیوع

علائم

            SARS-CoV۲

اواخر ۲۰۱۹

تب بالا، سرفه، از دست دادن حس بویایی و چشایی

سویه بتا

می ۲۰۲۰

تب بالا، سرفه ناتوان کننده، تغییر در حساسیت چشایی، از دست دادن حس بویایی

سویه گاما

نوامبر ۲۰۲۰

تب بالا، سرفه، تغییر در حساسیت و از دست دادن حس بویایی و چشایی

سویه آلفا

اکتبر ۲۰۲۰

تب بالا، سرفه، تغییر در حساسیت چشایی، از دست دادن حس بویایی

دلتا

اکتبر ۲۰۲۰

مشکلات معده و روده، درد شکم، استفراغ، حالت تهوع، ترشح زیاد بینی و در برخی بیماران به ندرت حس بویایی و سرفه مختل می شود.

امیکرون

نوامبر ۲۰۲۱

گلودرد،گرفتگی صدا، سرفه خشک، احتقان بینی، آبریزش بینی، سردرد، تب بالا، احساس سنگینی در قفسه سینه، تنگی نفس، علائم ورم ملتحمه، افزایش ضربان قلب

تا به امروز، انواع نگران کننده SARS-CoV-2 شامل آلفا، بتا، گاما، دلتا و Omicron هستند. واریانت های Eta، Lambda و Mu از جمله انواعی هستند که مورد توجه دانشمندان قرار گرفته اند. ما آن ها را سویه می نامیم زیرا رایج تر است. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا انواع سویه های کرونا را از جدیدترین نوع آن به شما معرفی کنیم.

  • سویه امیکرون

سویه Omicron اولین بار در آفریقای جنوبی و بوتسوانا در نوامبر ۲۰۲۱ شناسایی شد. امیکرون چندین برابر بیش تر از همه سویه های قبلی عفونی است، اما مرگ و میر ناشی از آن به نسبت کم تر است. در همان زمان، این Omicron بود که در همه جای دنیا تسلط یافت و در ۷۰ درصد از بیمارانی که به تازگی بیمار شده اند تشخیص داده می شود.

سویه امیکرون حاوی تقریبا تمام جهش هایی است که پیشینیان خود را مسری تر کرده است. این سویه، پتانسیل برای فرار از پاسخ ایمنی، همه آنتی بادی های شناخته شده، واکسن ها و آنتی بادی های مونوکلونال را دارد. هر جهش، در نتیجه یک اسید آمینه به دیگری تغییر می کند، از بین می رود یا برعکس، اضافه می شود، منجر به تغییراتی در یک یا قسمت دیگری از پروتئین شده که این تغییرات در آن رخ می دهد. قسمت تغییر یافته ممکن است برای آنتی بادی های تولید شده توسط افرادی که واکسینه شده اند یا افرادی که گونه های دیگری از ویروس کرونا داشته اند نامرئی شود.

آنتی بادی ها به خوبی سطوح سنبله خود را تشخیص می دهند و به آن ها می چسبند. تغییر در شکل پروتئین می تواند منجر به این واقعیت شود که آنتی بادی ها متوجه “دشمن” نمی شوند و نمی توانند عملکردهای محافظتی را انجام دهند. این یکی از نگرانی های اصلی متخصصان است (بخش قابل توجهی از آنتی بادی هایی که در برابر سویه های موجود موثر هستند ممکن است در برابر Omicron بی فایده باشند.).

Omicron موج جدیدی از عوارض را حتی در بین افرادی که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده بودند، ایجاد کرده است.

مقالات مرتبط

  • سویه دلتا

سویه هندی، نوع دلتا در اکتبر ۲۰۲۰ کشف شد. گفته می شود سویه دلتا ۹۷ درصد بیش تر از SARS-CoV-2 اصلی و ۶۰ درصد بیش تر از نوع آلفا عفونی تر است. هر ناقل عفونت قادر است ۵ تا ۶ نفر را مبتلا کند، دوره کمون به طور متوسط ​​به پنج روز کاهش یافته است. در مورد دلتا، آسیب پذیرترین سن ۱۴ تا ۲۹ سال در نظر گرفته می شود (این را می توان با این واقعیت توضیح داد که جوانان از نظر اجتماعی فعال تر هستند). از ۱۴ دسامبر ۲۰۲۱، سویه دلتا حدود ۷۰ درصد از کل عفونت ها را تشکیل می داد.

از میان سویه های شناخته شده، این نوع دلتا است که منجر به بیش ترین تعداد بستری شدن در بیمارستان می شود. احتمال بستری شدن در بیمارستان با این سویه SARS-CoV-2 در مقایسه با آلفا ۸۵ درصد بیش تر است. میزان کشندگی دلتا در مقایسه با ویروس ووهان به ۱۳۷ درصد و با سویه آلفا به ۸۵ درصد می رسد. در تمام مدت وجود خود، واریانت دلتا جهش قابل توجهی به دست نیاورده و هیچ تغییری نکرده است.

  • سویه آلفا

سویه بریتانیایی کروناویروس، نوع آلفا در اکتبر ۲۰۲۰ شناسایی شد. سویه جدید یک و نیم برابر سریع تر از SARS-CoV-2 اصلی یافت شده در ووهان گسترش می یابد (عفونت سویه آلفا حدود ۶۰ درصد بیش تر است). این بیماری بیش تر تهدید کننده زندگی بود و بیماران اغلب برای درمان به بیمارستان ها می رفتند. میزان کشندگی سویه آلفا به طور متوسط ​​۵۹ درصد بیش تر از سویه ووهان است. تا به امروز هیچ موردی از این نوع بیماری مشاهده نشده است.

  • سویه گاما

سویه برزیلی، نوع گاما در نوامبر ۲۰۲۰ کشف شد. این بیماری مسری تر از انواع آلفا و بتا در نظر گرفته می شود. قابلیت انتقال آن به طور متوسط ​​۳۸ درصد برآورد شده است. سویه گاما حدود ۳۰ درصد بیش تر از SARS-CoV-2 اصلی منجر به بستری شدن در بیمارستان می شود. در میان سایر سویه ها با افزایش خطر عود برجسته می شود. علاوه بر این، سویه گاما به طور متوسط ​​۵۰ درصد بیش تر از کروناویروس مادر احتمال مرگ دارد.

  • سویه بتا

سویه آفریقای جنوبی، نوع بتا در می ۲۰۲۰ کشف شد. در میان همه گونه های شناخته شده، این نوع از ویروس کرونا کم عفونی ترین است، با این حال، هنوز سریع تر از ووهان گسترش می یابد. قابلیت انتقال آن به طور متوسط ​​۲۵ درصد برآورد شده است. سویه بتا تقریبا دو برابر بیش تر از کروناویروس مادر منجر به بستری شدن می شود و از سویه های آلفا و گامابیش تر زندگی را تهدید می کند. تفاوت آن در این است که احتمال ابتلای افراد جوان و سالم بسیار بیش تر است. این سویه یک جهش تکاملی بزرگ انجام داد و حدود ۵۰ جهش را پشت سر گذاشت که ۳۰ مورد از آن ها به اصطلاح “پروتئین سنبله” را تحت تاثیر قرار داد (خوشه های روی پوسته ویروس که با کمک آن ها به سلول های بدن انسان نفوذ می کند.). قسمت دیگری از ویروس که با بدن تماس پیدا می کند پس از ورود به سلول ۱۰ بار جهش یافته است که باعث تضعیف اثر همه واکسن های موجود برای خنثی کردن سنبله ها می شود.

  • SARS-CoV-2

سویه ای از ویروس کرونا که برای انسان مسری است و به سرعت در میان جمعیت جهان گسترش می یابد، برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در استان هوبئی چین ظاهر شد. این بیماری SARS-CoV-2 (Coronavirus-2 مرتبط با سندرم حاد تنفسی شدید) نام گذاری شده است و بیماری ناشی از آن COVID-19 است.

ژنوم SARS-CoV-2 یک توالی RNA طولانی بوده که شامل تقریبا ۳۰۰۰۰ شخصیت است که به ترتیب دقیق یکدیگر را دنبال می کنند. هنگامی که یک ویروس تکثیر می شود، یا از خود کپی می کند، این ترتیب کمی تغییر می کند. چنین تغییرات منفرد “جهش” نامیده می شود.

اکثر جهش ها هیچ مزیتی به ویروس نمی دهند. اما برخی مضر هستند و سپس امکانات جدیدی (به عنوان مثال، توانایی انتشار سریع تر) دارند.

ویروس هایی که دارای یک یا چند جهش جدید هستند “واریانت” نامیده شده و با حروف الفبای یونانی نشان داده می شوند. بر اساس شیوع آن ها در جمعیت و داده های مربوط به خواص بیولوژیکی، انواعی که مورد توجه پزشکان یا علاقه دانشمندان هستند متمایز می شوند.

گزینه های نگران کننده، پیامدهای بهداشت عمومی دارند که معمولا به دلیل وجود یک یا چند مورد از موارد زیر است:

  • عفونت بالاتر (سرایت یا قابل انتقال)
  • دوره شدیدتر بیماری (بیماری زایی)
  • خنثی کردن آن توسط آنتی بادی ها دشوارتر است (از جمله آنتی بادی های ناشی از عفونت قبلی یا واکسیناسیون و آنتی بادی های مونوکلونال درمانی)
  • تشخیص با تست های تشخیصی مانند PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز) دشوارتر است.
سویه های کروناویروس

مقایسه گونه های کروناویروس که در سراسر جهان اختلالاتی ایجاد کرده اند، روندهای زیر را نشان می‌دهد:

  • مسری بودن به طور تصاعدی در حال رشد است.
  • بیماری با سرعت بیش تری در حال توسعه است، اما کاملا مشخص نیست که با شدت عفونت چه اتفاقی میفتد.
  • این امکان وجود دارد که به روند کاهشی خود ادامه دهد.
  • یک ویروس برای تکثیر موثر نیازی به کشتن میزبان خود ندارد. این ویروس که به خوبی با بدن انسان سازگار است، یاد می گیرد که از پاسخ ایمنی فرار کند، اما در همان زمان شروع به تاثیر بدتر بر گیرنده های سلولی می کند.
  • ویروس ها اغلب در جهت کاهش سیر بیماری تکامل می یابند و سرسخت تر و عفونی تر می شوند، اما کم تر کشنده می شوند.

احتمال ظهور گونه های جدید ویروس کرونا وجود دارد. اما برخی از محققان بر این باورند که اگر Omicron سریع تر گسترش یابد و تحمل آن آسان تر باشد، آن گاه این همه گیری باید در آینده نزدیک پایان یابد. این بدان معنا نیست که Omicron کاملا ایمن است، زیرا هنوز درصد خاصی از کشندگی دارد.

دیدگاه دیگری در رابطه با پیدایش سویه اومیکرون وجود دارد که بر این اساس است که این سویه از دلتا منشا نمی گیرد، بلکه از بخش کاملا متفاوتی از شجره خانواده ویروس آمده است. دانشمندانی که به آن پایبند هستند بر این باورند که وقتی دو سویه از ویروس به اندازه اومیکرون و دلتا با یکدیگر متفاوت هستند، دیگر بحث جایگزینی یک سویه با سویه دیگر نیست. در عوض، این دو زیرگونه یاد می گیرند که در یک میزبان همزیستی داشته باشند. در عین حال، ایمنی دلتا در برابر Omicron کم تر موثر است و سیستم ایمنی که با Omicron ملاقات کرد، در برابر دلتا کم تر موثر خواهد بود. این دیدگاه تاکنون توجیه علمی دقیقی ندارد، بلکه در قالب یک فرضیه است. اما اگر معلوم شود که درست است، پس حتی با توزیع گسترده سویه Omicron، سویه دلتا در هیچ کجا ناپدید نخواهد شد. یعنی امواج می توانند در پادفاز تشکیل شوند: دلتا، سپس Omicron، سپس دوباره دلتا، و غیره.

پزشکان مرتبط

جدیدترین علائم عفونت کروناویروس ناشی از سویه های مختلف

شناخته شده است که کروناویروس‌ها باعث ایجاد طیفی از بیماری ها شده که به صورت علائم تنفسی سرماخوردگی، علائم سندرم تنفسی حاد شدید یا سارس کشنده ظاهر می شوند.

جهش های ویروس بر روند عفونی بیماری تاثیر می گذارند.

سویه های آلفا، بتا و گاما ویروس کرونا با علائم زیر خود را نشان می دهند:

  • تب بالا
  • سرفه ناتوان کننده
  • تغییر در حساسیت چشایی
  • از دست دادن بویایی

سویه دلتای هندی ویژگی های متمایز خود را دارد. دوره کمون کاهش یافته و برعکس دوره حذف ویروس از بدن به ۱۳ تا ۱۵ روز افزایش یافته است که تعیین واقعیت بهبودی را دشوار می کند. این سویه اغلب باعث علائم زیر می شوند:

  • مشکلات روده و معده
  • درد شکم
  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • ترشح زیاد بینی
  • در برخی بیماران به ندرت حس بویایی و سرفه مختل می شود.

سویه امیکرون به ریه ها نفوذ نمی کند و در دستگاه تنفسی فوقانی باقی می ماند. به همین دلیل با علائم زیر همراه است:

  • گلودرد
  • گرفتگی صدا
  • سرفه خشک
  • احتقان بینی
  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • تب بالا
  • احساس سنگینی در قفسه سینه
  • تنگی نفس
  • علائم ورم ملتحمه
  • افزایش ضربان قلب
  • اشباع (اشباع بافت ها با اکسیژن) در سطح ۹۵ درصد مشاهده می شود.

به طور متوسط ​​۵۰ درصد از بیماران مبتلا به امیکرون بدون علامت هستند و ۴۰ درصد دیگر به شکل خفیف سارس مبتلا هستند.

خلاف علائم ناشی از سویه دلتا، هنگام آلوده شدن به امیکرون، بیماران بیش تر دچار سردرد ضربان دار، ضعف و میالژی (درد عضلانی) هستند و ممکن است بثورات پوستی در کودکان ظاهر شود. توجه داشته باشید که این سویه اومیکرون بود که برای کودکان مسری ترین است. در بیماران جوان علائم کروپ، انسداد برونش و برونشیولیت (آسیب به برونشیول های کوچک همراه با نارسایی تنفسی) مشاهده می شود.

پیشگیری از کرونا ناشی از سویه های مختلف

پیشگیری از کرونا ناشی از سویه های مختلف

تزریق واکسن کرونا:

تکامل ویروس ها یک چیز رایج است. با کمک واکسن ها، بشریت با بسیاری از آن ها کنار آمد: بروز آبله، سرخک، اوریون، فلج اطفال و سرخجه به حداقل رسیده است.

واکسن ها هم در سطح آنتی بادی ها و هم در سطح پاسخ سلول های T عمل می کنند. آنتی بادی ها، در صورت وجود تعداد کافی از آن ها، حتی قبل از این که ویروس شروع به تکثیر کند، یعنی در لحظه ورود به بدن، شروع به کار می کنند.

پنج اقدام احتیاطی وجود دارد که شما و خانواده تان می توانید برای پیشگیری از ابتلا انجام دهید:

  • دست های خود را مرتبا با آب و صابون یا ضدعفونی کننده های حاوی الکل بشویید.
  • هنگام سرفه یا عطسه با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی دهان و بینی خود را بپوشانید، سپس دستمال کاغذی را در سطل در بسته بیندازید.
  • از تماس نزدیک با افرادی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند خودداری کنید.
  • اگر شما یا فرزندتان دچار تب، سرفه یا مشکل در تنفس شده اید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
  • از ماسک پزشکی استفاده کنید.

تشخیص کرونا جدید ناشی از واریانت های مختلف

هنگام گذراندن آزمایش کرونا (به طور دقیق تر، مواد ژنتیکی آن ها) در حفره های دهان و بینی جستجو می شوند. به این ترتیب، تشخیص ابتلای فرد به ویروس کرونا، چه در صورت وجود علائم و چه در صورت عدم وجود آن امکان پذیر است.

دو نوع آزمایش برای تشخیص کرونا وجود دارد که از نظر پزشکی معتبر هستند:

  • تست PCR

این یک آزمایش تشخیصی برای کسانی است که قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بسیار دقیق در نظر گرفته می شود.

  • تست آنتی ژن

این تست با درجه دقت کمی کم تر از تست PCR، اما با تشخیص سریع تر است.

درمان کرونا جدید ناشی از سویه های مختلف

در صورت مشاهده هر گونه علائم بهتر است به پزشک مراجعه کنید. شما می توانید با کمک دکتر آسپرین با یکی از پزشک های متخصص مشورت کنید.

داروها

  • استامینوفن را می توان برای تب، بدن درد و سردرد مصرف کرد. بیش از ۳ گرم استامینوفن در روز مصرف نکنید. مصرف زیاد آن برای کبد مضر است.
  • داروهای سرماخوردگی بدون نسخه، بهبودی از کووید-۱۹ را تسریع نمی کنند، اما می توانند به شما در درمان سرفه، گلودرد یا احتقان بینی کمک کنند. اگر فشار خون بالا دارید از داروهای ضد احتقان استفاده نکنید.
  • آنتی بیوتیک ها بهبودی از COVID-19 را تسریع نمی کنند. آنتی بیوتیک مصرف نکنید مگر این که توسط پزشک شما تجویز شده باشد.
  • اگر مبتلا به کرونا بدون علامت هستید، از داروهای سرماخوردگی، استامینوفن یا داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن استفاده نکنید. این داروها می توانند علائم COVID-19 را پنهان کنند.
  • شما می توانید آسپرین با دوز پایین (۸۱ میلی گرم در روز) را با دستور پزشک خود مصرف کنید. اگر فکر می کنید دوز باید افزایش یابد، با پزشک خود تماس بگیرید.

دمای بدن خود را چک کنید.

  • دما را روزانه ۲ بار در روز، صبح و عصر اندازه گیری کنید.
  • اگر تحت شیمی درمانی هستید و دمای ۳۸ درجه سانتی گراد یا بیش تر دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
  • اگر دمای بدن شما به مدت ۲۴ ساعت ۳۸.۹ درجه سانتی گراد یا بالاتر است و پس از مصرف استامینوفن کاهش نمی یابد، با پزشک خود مشورت کنید.

خوردن و آشامیدن

  • غذا باید سبک باشد. مثلا به جای ۳ وعده غذایی اصلی، ۶ وعده غذایی کوچک در روز بخورید. این به مقابله با حالت تهوع و حل مشکل از دست دادن اشتها کمک می کند.
  • هر روز ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات بنوشید. این به شما کمک می کند. از کم آبی بدن جلوگیری کرده و خلط را از بینی و ریه های خود پاک کنید. آب، نوشیدنی های انرژی زا، نوشیدنی های گازدار بدون کافئین، آبمیوه ها، چای و سوپ مفید هستند.

عوارض کرونا

همه گونه های COVID-19 می توانند منجر به بیماری شدید یا مرگ شوند، به ویژه در آسیب پذیرترین افراد.

بیماران با یک دوره بحرانی بیماری دچار اختلال عملکرد اندوتلیال، انعقاد، ترومبوز با حضور آنتی بادی های فسفولیپیدها، با یک تصویر بالینی شبیه به سندرم آنتی فسفولیپید فاجعه آمیز می شوند.

تمایز تغییرات بالینی و پاتولوژیک از ترومبوز چند عضوی که با DIC (سندرم انعقاد داخل عروقی منتشر) و میکروآنژیوپاتی ترومبوتیک ایجاد می شود، دشوار است. طوفان سیتوکین در COVID-19 به طور معمول منجر به سندرم دیسترس تنفسی حاد، نارسایی ارگان های متعدد می شود و می تواند کشنده باشد.

پس از ابتلا به سویه دلتا ویروس کرونا، زنان ۱.۵ تا ۲ برابر بیش تر از مردان علائم شکمی را تجربه کردند: درد و گرفتگی در ناحیه شکم، حالت تهوع، از دست دادن اشتها، اختلالات مدفوع، کاهش باروری هم در زنان و هم در مردان مشاهده می شود.

از آن جایی که جوانان بیش تر از سایرین به سویه دلتا آلوده می شوند، می توانیم عوارض نادر اما جدی زیر را مشاهده کنیم:

  • سندرم پس از کووید، که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد و بر عوامل ایمنی موثر است.
  • سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان، که می تواند باعث التهاب اندام های حیاتی، شبیه بیماری کاوازاکی شود.
  • آسیب به رشته های عصبی میکروسکوپی قرنیه، لایه شفاف جلوی مردمک

یک شکل خفیف از دوره عفونت کروناویروس، که امیکرون اغلب منجر به آن می‌شود، می‌تواند باعث تغییرات کاملا جدی در پوشش داخلی عروق شود که به صورت ترومبوز شبکیه ظاهر می‌شود. اغلب بیماران از درد در چشم، تصویر تار از اشیاء، لکه های جلوی چشم شکایت دارند. علائمی مانند درد ناگهانی در بازوها یا پاها، گرفتگی عضلات (معمولا پاها)، تورم اندام تحتانی، اتساع پاتولوژیک وریدهای با کالیبر کوچک ممکن است ایجاد شود. شواهد آمبولی ریه ممکن است سرفه ای باشد که به طور ناگهانی پس از بهبودی ظاهر شده است.

 

 

 

 

 

 

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

نویسنده
مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x