دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

علت سرد مزاجی جنسی در زنان

سرد مزاجی یا میل جنسی کم در زنان می تواند به دلیل مشکلات هورمونی، افسردگی، استرس و اضطراب، بی خوابی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و… رخ دهد. راه های درمان این مشکل شامل مراجعه به مشاور جنسی، صحبت کردن با شریک جنسی، مصرف خوراکی هایی مثل شکلات، تخم مرغ، شنبلیله، درچین و… است.

سرد مزاجی جنسی زنان

رابطه جنسی بخش بسیار مهمی از یک رابطه است، اما در برخی مواقع ممکن است یک زوج با این واقعیت مواجه شوند که یکی از طرفین احساس کاهش میل جنسی داشته و تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشد. معمولا افراد دلیل عدم تمایل به رابطه جنسی را استرس می‌دانند. البته، این وضعیت واقعا نقش مهمی دارد، اما دلایل دیگر را فراموش نکنید. تغییرات هورمونی، عفونت‌های مقاربتی، سبک زندگی نامناسب و غیره. شما می‌توانید این وضعیت را به صورت موردی اصلاح کنید. در این مقاله با دکتر آسپرین همراه شوید تا به بررسی علت سرد مزاجی جنسی در زنان و درمان آن بپردازیم.

اطلاعیه

علت سرد مزاجی در زنان (بی میلی جنسی)

میل جنسی کم، زمانی که شما اصلا تمایلی به رابطه جنسی ندارید، می‌تواند هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار دهد. علاقه یک فرد به رابطه جنسی اغلب در دوره‌های مختلف زندگی به دلیل تغییرات هورمونی، سن و استرس در نوسان است. ممکن است کاهش میل جنسی در زنان حتی در ۲۰ سالگی وجود داشته باشد. دلایل عدم تمایل شما به رابطه جنسی می‌تواند روانی، عاطفی و فیزیولوژیکی باشد. با ما همراه باشید تا به برخی از این علل به صورت کامل بپردازیم.

علت سرد مزاجی در زنان

۱. اختلالات هورمونی

چرا یک زن تمایلی به رابطه جنسی ندارد؟ جنسیت و هورمون‌ها ارتباط مستقیمی با هم دارند. در بدن زن، بین ۳۰ تا ۴۵ سالگی، کاهش سطح استروژن وجود دارد، به همین دلیل ماهیچه‌های واژن حالت ارتجاعی کم‌تری پیدا می‌کنند و اندام تناسلی روانکاری بسیار کم‌تری ترشح می‌کند.

برای این‌که بفهمید چرا دیگر تمایلی به رابطه جنسی ندارید و این مشکل را حل کنید، باید تجزیه و تحلیلی انجام دهید که میزان هورمون‌ها در غده تیروئید و هورمون‌های خون را تعیین می کند (غده تیروئید و جنسیت به هم مرتبط هستند). براساس نتایج آزمایشات، پزشک معالج بیمار را برای درمان بیشتر به متخصص غدد یا متخصص جنسی ارجاع می‌دهد.

۲. بیماری ها

چرا یک زن نمی‌خواهد رابطه جنسی داشته باشد؟ دلایل عدم تمایل شما به رابطه جنسی ممکن است در بیماری‌هایی باشد که میل جنسی را کاهش می‌دهند. مثل:

بیماری های جنسی بیماری های غیر جنسی
  • بیماری‌های مقاربتی
  • عفونت‌های تناسلی
  • خشکی واژن
  • آتروفی واژن
  • واژینیسموس
  • احساس درد هنگام مقاربت
  • زخم تناسلی
  • آرتریت
  • سرطان
  • دیابت
  • فشار خون بالا
  • بیماری عروق کرونر قلب
  • بیماری‌های عصبی

بیماری‌های مقاربتی فورا ظاهر نمی‌شوند و اثرات مخرب‌تری بر بدن زن دارند. چنین بیماری‌هایی باعث ناراحتی و درد می‌شوند، به همین دلیل ممکن است تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشید. برای رد یک بیماری مقاربتی، باید معاینات منظم را با پزشک خود انجام دهید، حتی اگر علائمی نداشته باشید. این امر به ویژه در هنگام تغییر شریک جنسی و ظاهر شدن علائم مشکوک (مثلا احساس سوزش هنگام ادرار) صادق است.

اطلاعات بیشتر : تنگی واژن چگونه اتفاق میفتد؟

۳. تاثیر داروها

سرد مزاجی جنسی در زنان می‌تواند بر اثر مصرف بسیاری از داروها به وجود آید. اغلب، داروهای ضدبارداری خوراکی، به ویژه در روزهای اول مصرف، تا زمانی که بدن با یک داروی جدید سازگار شود، اثر مشابهی دارند. داروهای ضدافسردگی که سطح سروتونین را تنظیم می‌کنند نیز می‌توانند میل جنسی را کاهش دهند.

اگر علت بی‌میلی جنسی از داروهای ضدبارداری خوراکی است، برای جایگزینی آن‌ها باید با پزشک مشورت کنید. وقتی صحبت از داروهای ضدافسردگی به میان می‌آید، اولین قدم این است که دوز خود را کاهش دهید و مراقب عوارض جانبی باشید. در صورت حضور آن‌ها تصمیم درست تغییر دارو یا افزودن داروی اصلاحی به آن خواهد بود که البته باید با نظر پزشک تصمیم‌گیری شود.

داروهای دیگری که ممکن است بر کاهش میل جنسی تاثیر بگذارند:

  • داروهای ضد روان‌ پریشی که موجب افزایش سطح پرولاکتین می‌شود.
  • داروهای مسکن
  • داروهای فشار خون بالا

۴. استرس و کار بیش از حد

استرس و کار بیش از حد روی سرد مزاجی جنسی زنان تاثیر دارد ؟

استرس و کار بیش از حد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل زنان به رابطه جنسی است. استرس مداوم و طولانی‌مدت می‌تواند باعث افزایش هورمون‌ها، آدرنالین و کورتیزول شود که در مقادیر زیاد باعث کاهش میل جنسی می‌شوند. با خستگی، همه چیز بسیار واضح است: اگر انرژی وجود نداشته باشد، هیچ قدرتی برای رابطه جنسی وجود ندارد.

مشکلات روابط، طلاق، مرگ یکی از عزیزان، آشفتگی‌های مالی، تولد فرزند یا محیط کاری شلوغ تنها برخی از وقایع زندگی هستند که می‌توانند به شدت بر سردمزاجی جنسی زن تاثیر بگذارند.

در اینجا چند تکنیک مدیریت استرس وجود دارد که می‌تواند کمک کند:

  • تمرینات تنفسی
  • مراقبه
  • رایحه درمانی
  • نگه داشتن خاطرات خلقی
  • گفتگو با یک مشاور

اگر دائما احساس خستگی، استرس یا اضطراب می‌کنید، ممکن است لازم باشد سبک زندگی خود را تغییر دهید و با یک مشاور مشورت کنید. استرس کنترل‌نشده می‌تواند نه تنها بر سبک زندگی و نگرش شما نسبت به خودتان تاثیر منفی بگذارد، بلکه به افسردگی نیز تبدیل می‌شود.

در زنانی که از اشکال بالینی افسردگی رنج می‌برند، میل جنسی تقریبا به طور کامل وجود ندارد. عوامل هشدار‌دهنده: اضطراب، افسردگی، بدخلقی، اختلال خواب، کمبود انرژی، نوسانات وزن، بی‌اشتهایی، ناتوانی در تمرکز و تحریک‌پذیری است. اگر حداقل برخی از این علائم ظاهر شد، حتما با دکتر آسپرین تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

۵. روال زندگی خانوادگی

اغلب اوقات روابط از مراحلی می‌گذرد که یک یا هر دو طرف علاقه خود را به رابطه جنسی از دست می‌دهند. علاقه جنسی به مرور زمان با فراز و نشیب‌ هایی همراه است و هیچ چیز غیرعادی در این واقعیت وجود ندارد که شرکای جنسی در مراحل مختلف یک رابطه، تمایلات جنسی متفاوتی دارند.

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود زن سرد مزاج شود یا اصلا تمایلی به رابطه جنسی نداشته باشد:

  • روابط طولانی‌ مدت
  • از دست دادن میل جنسی (مایل به رابطه جنسی نیستید و یا هیجان‌زده نمی‌شوید)
  • یکنواختی جنسی
  • درگیری حل نشده و نزاع‌های مکرر
  • عدم اعتماد و حسادت و شک مداوم هر دو طرف
  • احساس ارتباط کم‌تر با یکدیگر (به عنوان مثال، اگر زمان کمی را با هم سپری کنید)
  • شما تمایلات جنسی خود را احساس نمی‌کنید.
  • کمبود وقت برای رابطه جنسی (شما آن‌قدر مشغول کار، مراقبت از کودکان یا کنار آمدن با مشکلات دیگر هستید که زمانی برای رابطه ندارید).
  • مشکلات جسمی جنسی

با شریک زندگی خود در مورد این‌که چرا تمایل به رابطه جنسی ندارید، صحبت کنید و سعی کنید راه‌حل مستقلی برای وضعیت پیدا کنید، اگر نتیجه‌ای نداشت، از یک متخصص جنسی کمک بخواهید.

۶. بی‌خوابی

آیا بی خوابی روی سرد مزاجی جنسی زنان تاثیر دارد ؟

اگر با این فکر مواجه می‌شوید که “حس سکس ندارم”، دلیل آن ممکن است کیفیت خواب شبانه شما باشد. مانند هر فعالیت بدنی، استراحت بدن باعث افزایش کارایی می‌شود. کمبود خواب مناسب می‌تواند علت کاهش میل و برانگیختگی جنسی باشد و بی‌خوابی، یکی از شایع‌ ترین اختلالات خواب، ممکن است یک عامل خطر برای اختلال عملکرد جنسی باشد.

برای اطلاعات بیشتر: عوارض خواب ناکافی

۷. الکل و مواد مخدر

مصرف زیاد الکل و مواد مخدر با کاهش تولید تستوسترون مرتبط است. نوشیدن بیش از حد الکل در مدت طولانی می‌تواند میل جنسی را در زنان و مردان کاهش دهد. علاوه بر این، الکل با تداخل در سیگنال‌های بین مغز و اندام‌های تناسلی با احساسات برانگیختگی جنسی تداخل می‌کند.

۸. بارداری و زایمان

بی‌میلی جنسی زنان در دوران بارداری، پس از زایمان و در دوران شیردهی شایع است. در این مورد، اگر تمایلی به رابطه جنسی وجود نداشته باشد، دلایل زیر است:

  • تغییرات در سطح هورمون
  • تغییر در شکل و کیفیت بدن
  • خستگی و بی‌خوابی
  • رابطه جنسی دردناک ناشی از آسیب، مانند بریدگی یا پارگی پس از زایمان
  • تغییر اولویت‌ها، مانند تمرکز بر مراقبت از کودک

با گذشت زمان، این مشکلات باید از بین بروند. اگر میل جنسی شما بر نمی‌گردد و باعث ناراحتی شما می‌شود، با یک متخصص صحبت کنید.

۹. ترس از رابطه جنسی

آیا ترس از رابطه جنسی روی سرد مزاجی زنان تاثیر دارد ؟

بعضی‌ها فقط از رابطه جنسی می‌ترسند. ترس از رابطه جنسی یا اروتوفوبیا یک انحراف نسبتا رایج است که می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد:

دلایل ترس از رابطه توضیحات
تجاوز یا آزار جنسی سندرم ترومای تجاوز جنسی به طور چشمگیری خطر ابتلا به شرایط روانی مرتبط، از جمله ترس از رابطه جنسی را افزایش می‌دهد.
ترس های فرهنگی و مذهبی فرد عضو یک گروه مذهبی یا فرهنگی است که رابطه جنسی را تایید نمی‌کند. احساس گناه مداوم، شک به خود یا ترس از نقض باورهای مذهبی می‌تواند خطر ابتلا به فوبیا را افزایش دهد.
ترومای دوران کودکی ترس از رابطه جنسی ممکن است در ارتباط با ویژگی‌های تربیتی یا آسیب روانی دوران کودکی در سطح جنسی ایجاد شود.
ترس از باردار شدن ترس از بارداری ناخواسته می‌تواند به اروتوفوبیا تبدیل شود.
ترس از بیماری زن ممکن است احساس کند که رابطه جنسی خطرناک است و هرگز ارزش آن را ندارد که حتی با کوچک‌ترین احتمال ابتلا به بیماری، خود را به خطر بیندازد.

۱۰. خجالت و ترس از قضاوت

برخی از زنان در مورد این‌که آیا در رختخواب خوب هستند یا خیر ، حساس هستند. این می‌تواند باعث ناراحتی روانی بزرگ و سبب ترس از تمسخر یا قضاوت شود و به طور کلی از رابطه جنسی اجتناب کنند. علاوه بر این، گاهی اوقات به دلیل سرکوب تخیلات جنسی و ناتوانی در هماهنگی روانی با رابطه جنسی آینده، نمی‌خواهید رابطه جنسی داشته باشید. اگر به این دلایل تمایلی به رابطه جنسی ندارید و نمی‌توانید به تنهایی با آن‌ها کنار بیایید، از یک مشاور کمک بگیرید.

۱۱. تغذیه نامناسب

آن‌چه در بشقاب خود می‌گذارید مستقیما بر نحوه تولید و مدیریت هورمون‌ها توسط بدن تاثیر می‌گذارد. تغذیه نامناسب میل جنسی را کاهش می‌دهد. به عنوان مثال، پرخوری یا خوردن غذاهای چرب می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی زیادی شود که می‌تواند تاثیر منفی بر زندگی جنسی و افکار شما داشته باشد.

۱۲. عزت نفس پایین

شک به خود، عزت نفس پایین و نارضایتی از بدن خود، همراه با ایده جنسی، می‌تواند منجر به این واقعیت شود که یک دختر تمایلی به رابطه جنسی ندارد. اگر احساس می‌کنید جذاب نیستید، چیزی را که در آینه می‌بینید دوست ندارید، همه این‌ها می‌تواند در بی‌میلی جنسی شما تاثیر بگذارد.

عزت نفس پایین هم‌چنین می‌تواند باعث اضطراب در مورد عملکرد جنسی شود که منجر کاهش میل جنسی در زنان می‌شود. با گذشت زمان، مسائل مربوط به عزت نفس می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌ تری در سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، سوء مصرف مواد مخدر یا الکل شود.

اطلاعات بیشتر : چه روش های برای پیشگیری از بارداری مناسب هستند؟

انواع بی میلی جنسی در زنان

بی میلی جنسی زنان بر اساس بروز علائم، انواع مختلفی دارند.

انواع بی میلی جنسی توضیحات
دائمی در این مورد اختلال از زمانی شروع شده که بدن زن از لحاظ جنسی فعال شده است.
اکتسابی این اختلال بعد از یک دوره عملکرد جنسی نسبتا عادی به وجود آمده است.
فراگیر(تعمیم‌یافته) زن در همه شرایط به رابطه جنسی تمایل ندارد و به حالت خاصی از تحریک و موقعیت خاصی محدود نمی‌شود.
موقعیتی این اختلال فقط در صورت رابطه با انواع خاص تحریک و موقعیت‌های خاص خود را نشان می‌دهد.

درمان سرد مزاجی جنسی (بی میلی جنسی) زنان

بیماری های تاثیر گذار روی سرد مزاجی جنسی زنان

اگر تمایلی به رابطه جنسی ندارید چه باید کرد؟ پس از شناسایی عواملی که باعث کاهش میل جنسی می‌شوند، گزینه‌هایی برای بازگشت میل جنسی وجود دارند که عبارتند از:

  1. در مورد احساسات و تجربیات خود مستقیما با شریک زندگی خود صحبت کنید. سعی کنید روی بهبود رابطه خود تمرکز کنید: قرارها را برنامه‌ریزی کنید، در فعالیت‌های مشترک خارج از اتاق خواب شرکت کنید، زمانی را برای وقت باکیفیت و با یکدیگر اختصاص دهید، تنوع بیافزایید. همه این‌ها می‌تواند رابطه جنسی شما را بهبود بخشد.
  2. سبک زندگی سالم‌تری داشته باشید: رژیم غذایی خود را بهبود بخشید، به طور منظم ورزش کنید و به اندازه کافی بخوابید، مصرف الکل را کاهش داده و سطح استرس خود را کم کنید.
  3. اگر علاوه بر عدم تمایل به رابطه جنسی، نگران سلامتی خود نیز هستید، به پزشک مراجعه کنید: مشکلات پزشکی که منجر به کاهش میل جنسی می‌شود ممکن است نیاز به درمان فوری داشته باشند.
  4. اگر از استرس و افسردگی مداوم رنج می‌برید با مشاور مشورت کنید.
  5. از پزشک خود بخواهید که داروها را عوض کند یا دوز آن‌ها را تغییر دهد: اگر مشکل ناشی از مصرف هر دارویی باشد، پزشک ممکن است نسخه را تغییر دهد یا درمان‌های جایگزین را پیشنهاد کند.
  6. به یک متخصص جنسی مراجعه کنید که می‌تواند جنسی درمانی (مشاوره زوجین در مورد روابط صمیمانه) را تجویز کند.

درمان خانگی سرد مزاجی جنسی زنان

درمان خانگی بی میلی جنسی زنان

مواد غذایی زیادی وجود دارند که می‌توانند در درمان سرد مزاجی زنان موثر باشند.

  • جوانه‌ها
  • تخمه کدو
  • شکلات
  • تخم مرغ
  • زنجبیل
  • شنبلیله
  • پیازچه
  • کاوا
  • جینسنگ
  • مارچوبه
  • دارچین
منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
5 1 رای
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x