دکتر نسیم غفوریانبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان

علت ترشحات خونی در سینه

ترشحات خونی سینه چیست ؟

ترشحات خونی از نوک سینه‌ها، ظاهر شدن ترشحات قرمز یا قهوه‌ای از پستان بوده که اغلب یک طرفه است. این علامت با درد در سینه و در سمت ضایعه و زخم ناحیه آرئولار همراه است. ترشحات خونی پس از ضربه به غدد پستانی با نئوپلاسم‌های خوش‌خیم و بدخیم مشاهده می‌شود. برای شناسایی علت، سونوگرافی غدد پستانی، ماموگرافی، داکتوگرافی، بیوپسی بافت با تجزیه و تحلیل سیتومورفولوژیکی مواد انجام می‌شود.

در این مقاله با دکتر آسپرین همراه باشید تا به بررسی علت خونریزی از نوک سینه‌ها و راه‌های تشخیص و درمان آن بپردازیم.

اطلاعیه

علل خونریزی از نوک سینه‌ها

  • آسیب نوک سینه :

ظهور قطرات قرمز روشن خون برای نوک سینه‌های ترک خورده در مادران شیرده رایج است. تروما زمانی رخ می‌دهد که کودک به درستی به سینه نچسبیده باشد یا زمانی که پوست ناحیه آرئول، با مواد ضدعفونی‌کننده تهاجمی تحت درمان باشد. ترشحات خونی اغلب بلافاصله پس از تغذیه مشاهده می‌شود. با تشکیل ترک‌های عمیق، حتی در بین تغذیه، خون به بیرون جریان می‌یابد. این علامت با درد شدید همراه است، به همین دلیل مادر مجبور می‌شود شیردهی را متوقف کند. ترشحات خونی نیز نشانه التهاب نوک پستان است.

  • آسیب سینه :

با کبودی شدید سینه، پارگی‌های داخلی بافت غده رخ می‌دهد که منجر به خونریزی از نوک سینه‌ها می‌شود. در صورت آسیب، چند میلی‌لیتر ترشحات قرمز یا قهوه ای از غده پستانی آسیب‌دیده خارج می‌شود و مقدار ترشحات با فشار دادن سینه افزایش می‌یابد. خونریزی با تورم غده پستانی همراه بوده و دردهای قوس‌دار، کبودی و ساییدگی روی پوست دیده می‌شود. با داشتن این علائم، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و به فکر درمان باشید، زیرا در این مورد، خطر عفونت بافت‌ها و ایجاد ورم پستان چرکی وجود دارد.

  • پاپیلوم داخل مجاری :

این تومور خوش‌خیم، شایع‌ترین علت شکایت از ترشحات خونی است. برای پاپیلوم داخل مجاری، ظاهر شدن دوره‌ای چند قطره ایکور یا خون روی نوک پستان، معمولی است. بیماران ممکن است متوجه لکه‌های قهوه‌ای روی سوتین شوند و یا با فشار بر ناحیه آرئول، ترشحات تشدید می‌شوند، در حالی که بیمار می‌تواند ندول‌های منفرد یا متعددی را احساس کند که در لمس دردناک هستند. این علامت با درد متوسط سینه همراه است. در مورد عفونت باکتریایی، ترشحات چرکی حاوی انکلوزیون‌های خونی از نوک پستان خارج می‌شود.

  • تومورهای بدخیم :

ترشحات خونی از نوک سینه‌ها با زخم یا پوسیدگی آدنوکارسینوم و هم‌چنین آسیب به عروق کوچک به دلیل جوانه زدن گره تومور ظاهر می‌شود. در مراحل اولیه فرآیند انکولوژیک، مقدار کمی مایع خونی از نوک پستان خارج می‌شود و هیچ دردی در سینه وجود ندارد، بنابراین بسیاری از زنان به پزشک مراجعه نمی‌کنند. با رشد تومور، خون از سینه آسیب‌دیده آزاد شده، درد ظاهر می‌شود و رشد می‌کند. انقباض موضعی احتمالی پوست، ترشحات خونی همراه با تغییرات فرسایشی در نوک پستان و آرئول از سرطان پاژه است.

تشخیص علت خونریزی از نوک سینه‌ها

تشخیص علت خون ریزی نوک سینه ها

معاینه بیماران با شکایت از ترشحات خونی سینه توسط مامولوژیست متخصص انجام می‌شود. جستجوی تشخیصی با هدف تجسم ساختار غدد پستانی، تشخیص زودهنگام نئوپلاسم‌های مختلف یا سایر تغییرات پاتولوژیک انجام می‌شود که در آن خونریزی از نوک سینه‌ها اتفاق میفتد. روش‌های تشخیصی زیر با ارزش‌ترین روش‌ها در نظر گرفته می‌شوند:

  • معاینه اشعه ایکس: ماموگرافی و داکتوگرافی برای تشخیص توده‌های مختلف در بافت غدد و مجاری شیری توصیه می‌شود. با توجه به خطوط و شکل گره، می‌توان یک نتیجه اولیه در مورد ماهیت تومور گرفت، اما تشخیص دقیق تنها پس از تجزیه و تحلیل بافت‌شناسی ایجاد می‌شود.
  • روش اولتراسونیک: سونوگرافی غدد پستانی به عنوان یک روش غربالگری برای بیماری مشکوک انجام می‌شود. این مطالعه در سنین پایین، زمانی که بافت غدد بسیار متراکم بوده و در سونوگرافی به وضوح قابل مشاهده است، اطلاعات بیشتری در اختیار پزشک قرار می‌دهد. سونوگرافی به شناسایی علائم فرآیند التهابی تومورها کمک می‌کند.
  • بیوپسی: تایید تشخیص، در صورت تشخیص نئوپلاسم‌های حجمی بدون تجزیه و تحلیل سیتومورفولوژیکی و ایمونوشیمیایی نمونه‌های بیوپسی غیرممکن است. نمونه‌برداری از مواد عمدتا با روش بیوپسی سوزنی ظریف انجام می‌شود که کم‌تر آسیب‌زا است. در این روش از بیوپسی ترفین کم‌تر استفاده می‌شود.

در صورت ایجاد زخم در ناحیه آرئول یا نوک سینه‌ها، یک اسمیر برای بررسی سیتولوژی بیشتر گرفته می‌شود. ترشح خونی از غدد لزوما برای ترکیب سلولی مورد مطالعه قرار می‌گیرد و برای تایید وجود خون در آن‌ها، آزمایش گایاک انجام می‌شود. در بین روش‌های آزمایشگاهی، تجزیه و تحلیل برای یک oncomarker خاص CA 15-3 دارای بیشترین محتوای اطلاعاتی است. در آزمایشات عمومی و بیوشیمیایی خون، علائم یک بیماری التهابی یا نئوپلاستیک آشکار می‌شود.

اطلاعات بیشتر : انواع بیماری های شایع سینه در زنان

 درمان ترشحات خونی سینه

  • خوددرمانی نکنید و به سرعت به پزشک مراجعه کنید :

خوددرمانی در صورت وجود ترشحات خونی از نوک سینه‌ها غیرقابل قبول است، زیرا می‌تواند منجر به انتقال روند به مرحله پیشرفته شود که به طور قابل توجهی روند بهبود را بدتر می‌کند. با مشاهده ترشحات خونی از سینه، باید فورا به یک متخصص مراجعه کنید تا تشخیص را تایید کند و تاکتیک‌های درمانی بهینه را انتخاب کند. هم‌چنین می‌توانید با تماس با دکتر آسپرین، به روند درمان خود سرعت ببخشید.

تا زمانی که عامل اتیولوژیک مشخص نشود، تجویز هر گونه دارو ممنوع است. در این دوره، توصیه می‌شود که بیمار از لیزر موهای زائد، مراجعه به سولاریوم برای برنزه کردن، آفتاب گرفتن و روش‌های زیبایی تهاجمی خودداری کند.

  • درمان‌های دارویی :

تاکتیک‌های پزشکی به علت اختلال بستگی دارد. برای زنان شیرده با ترک‌های نوک پستان، رعایت بهداشت کافی است، به طور منظم آرئول را با پانتنول و پمادهای نرم‌کننده چرب کنید. روکش‌های سیلیکونی نوک پستان در استفاده موثر هستند و باعث کاهش ضربه در هنگام تغذیه می‌شوند. برای کبودی‌های غده پستانی، پانسمان‌های ویژه‌ای ساخته شده که از سینه در موقعیت بالا حمایت می‌کند، می‌توانید از روش‌های فیزیوتراپی استفاده کنید. برای درمان بیماری‌هایی که باعث لکه‌بینی شده‌اند، از گروه‌های دارویی زیر استفاده می‌شود:

  • داروهای ضد سرطان. داروهای خاصی از گروه آنتی متابولیت‌ها و ترکیبات آلکیله کننده برای از بین بردن سلول‌های بدخیم طراحی شده اند که با استفاده از آن‌ها می‌توان از رشد بیشتر نئوپلاسم را جلوگیری کرد.
  • داروهای هورمونی: آنتی استروژن‌ها در تومورهای پستان وابسته به هورمون، بسیار موثر هستند. این داروها عمدتا قبل از یائسگی برای زنان تجویز می‌شوند.
  • آنتی بیوتیک‌ها: آنتی بیوتیک‌های پیشگیرانه برای آسیب‌های سینه برای جلوگیری از عفونت باکتریایی توصیه می‌شوند. برای عوارض چرکی تومورهای خوش‌خیم نیز از داروهای ضدمیکروبی استفاده می‌شود.

عمل جراحی

هماتوم‌های بزرگ که پس از کبودی غده پستانی ایجاد می‌شوند، نشانه‌ای برای سوراخ شدن و تخلیه ترشحات خونی سینه هستند. با پاپیلوم‌های خوش‌خیم، برداشت مقرون به صرفه ناحیه تغییر یافته، انجام می‌شود که به همین دلیل سینه اندازه و شکل خود را حفظ می‌کند. نئوپلاسم‌های بدخیم که ناحیه آرئولار با نوک پستان را درگیر می‌کنند، نیاز به ماستکتومی رادیکال و سپس ماموپلاستی برای رفع نقص زیبایی دارند. این جراحی اغلب با پرتودرمانی ترکیب می‌شود.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x