عوارض بوکال فت
تصمیم برای انجام جراحی بوکال فت بسیار شخصی است و هر فردی باید با توجه به شرایط جسمی و نیازهای خود برای انجام جراحی تصمیم بگیرد. اگر صورت چاقی دارید که میخواهید ظاهر کشیدهتری داشته باشید بوکال فت بهترین انتخاب برای شماست.
اما مانند هر جراحی باید از عوارض بوکال فت نیز آگاه باشید تا تصمیم منطقیتری بگیرید. جراح شما درباره عوارض بوکال فت توضیحاتی ارائه میدهد و شما را از آنها آگاه میکند. قبل از جراحی از شما خواسته میشود که فرمهای رضایتنامه را امضا کنید تا تیم پزشکی مطمئن شوند که به طور کامل از خطرات و عوارض بوکال فت اطلاع دارید.
اگرچه احتمال بروز عوارض بوکال فت نادر است، اما عوارض ناشی از حذف چربی بوکال ممکن است دردسر ساز باشد. در ادامه به شرح مهمترین عوارض بوکال فت می پردازیم:
۱. عوارض بوکال فت؛ عفونت
مانند هر عمل جراحی، خطر عفونت وجود دارد. از آنجایی که برداشتن چربی بوکال به وسیله ایجاد یک برش در داخل دهان صورت میگیرد، این ناحیه به طور طبیعی در معرض باکتریهاست. برای همه بیماران آنتیبیوتیک و دهانشویه آنتیباکتریال تجویز میشود تا این خطر به حداقل برسد و محل جراحی در حین بهبود تمیز بماند.
۲. خونریزی یا هماتوم در اثر بوکال فت
خونریزی بیش از حد در حین یا بعد از جراحی یکی دیگر از عوارض بوکال فت است. خونریزی ممکن است در زیر پوست رخ دهد. قبل از عمل نباید داروهای رقیقکننده خون، مکملها و برخی غذاها و نوشیدنیها که میتوانند احتمال خونریزی را افزایش دهند، مصرف کنید. برای جلوگیری از خونریزی بیش از، حد اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا مشکل انعقاد خون دارید حتما این مسئله را با تیم پزشکی مطرح کنید.
بیشتر بخوانید: علت کبودی پوست و درمان سریع آن
۳. درد بعد از عمل
با اینکه درد پس از جراحی طبیعی است اما درد بیش از حد که با مصرف مسکنها و گذشت زمان بهبود پیدا نمیکند نشانهای از عوارضی مانند عفونت یا آسیب عصبی است. جراح شما پس از عمل داروهایی را برای کاهش درد و عفونت تجویز میکند که باید طبق دستور پزشک آنها را مصرف کنید تا احتمال بروز عوارض بوکال فت کاهش یابد.
۴. آسیب به مجرای پاروتید
مجرای پاروتید، که بزاق را از غده پاروتید به دهان میبرد، نزدیک به پد چربی بوکال است. در موارد نادر، این مجرا میتواند در حین جراحی آسیب ببیند که منجر به عوارضی در ترشح بزاق میشود و نیاز به درمان بیشتری دارد.
۵. قفل شدن فک Trismus (Lockjaw)
تریسموس وضعیتی است که در آن ماهیچههای اطراف فک سفت میشوند و توانایی باز کردن کامل دهان را محدود می کنند. این عارضه غیر بسیار نادر است اما اگر عضلات اطراف ناحیه جراحی ملتهب یا تحریک شوند ممکن است رخ دهد. اگر این اتفاق بیفتد، موقتی است و پس از کاهش التهاب برطرف می شود.
۶. تجمع مایع سروزی
سروما مجموعه ای از مایعات است که در زیر پوست در محل جراحی تجمع مییابد. در حالی که تجمع مایع سروزی پس از عمل بوکال فت نادر است، اما اگر مایع در طول فرآیند بهبودی به درستی تخلیه نشود، ممکن است سروما رخ دهد.
۷. عدم تقارن در کانتور صورت
برداشتن چربی بوکال باید توسط جراح ماهر انجام شود. اگر چربی بیش از حد برداشته شود یا اگر به طور یکنواخت برداشته نشود، عدم تقارن در کانتور ایجاد می شود که می تواند منجر به ظاهر کج یا نامتقارن صورت شود.
درباره کانتورینگ صورت و عوارض آن بیشتر بخوانید
۸. عدم تقارن در صورت
اگر یک طرف صورت به طور متفاوتی نسبت به دیگری بهبود یابد یا اگر پدهای چربی بوکال به درستی برداشته نشده باشند، ممکن است عدم تقارن در کل صورت ایجاد شود.
۹. تورم و کبودی
متن انگلیسی:
“Swelling and bruising are common side effects following buccal fat removal. The extent of swelling and bruising varies from person to person, but they typically peak within 48 hours after surgery before gradually subsiding over the following weeks.”
ترجمه فارسی: «تورم و کبودی از عوارض جانبی رایج پس از برداشتن چربی بوکال است. میزان تورم و کبودی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولا در عرض ۴۸ ساعت پس از جراحی به اوج خود میرسد و در هفته های بعد به تدریج فروکش می کند.»
به نقل از سایت utahfacialplastics
برای کاهش تورم، استفاده از کمپرس سرد روی گونهها مفید است. برای جلوگیری از یخزدگی یا آسیب پوست، از قرار دادن کیسههای یخ یا سرد به طور مستقیم روی پوست خودداری کنید.
عوارض برداشتن چربی بوکال
به یاد داشته باشید که انتخاب یک جراح ماهر برای موفقیت میز بودن جراحی و میزان رضایت شما از عمل نقش مهمی دارد. اگر چربی بوکال بیش از حد برداشته شود با افزایش سن ممکن است ظاهر صورت بسیار لاغرتر شود و چهره شما را پیرتر نشان دهد. بنابراین در جراحی بوکال فت تمام چربی ناحیه بوکال برداشته نمی شود.
برای اینکه عمل بدون عوارض داشته باشیم باید چکار کرد؟
مراقبت های بعدی مناسب پس از برداشتن چربی بوکال برای به حداقل رساندن عوارض و تضمین بهبودی ضروری است. در ادامه چند توصیه برای کاهش عوارض بوکال فت ارائه میکنیم:
- آنتی بیوتیک ها و دهانشویه ها: برای همه بیماران پس از جراحی برای جلوگیری از عفونت آنتیبیوتیک و دهانشویه آنتیباکتریال تجویز میشود.
- استفاده از محافظ مخصوص صورت: در هفته اول پس از جراحی، استفاده از محافظ مخصوص (با تجویز پزشک) باعث کاهش تورم و تجمع مایع سروزی میشود.
- اجتناب از مصرف داروهای رقیق کننده خون: بیماران باید از مصرف داروهای رقیق کننده خون، مکملها و غذاهایی که میتوانند خطر خونریزی را افزایش دهند خودداری کنند. جراح شما لیستی از مواردی که قبل و بعد از جراحی باید از آنها اجتناب کنید ارائه میکند.
- رژیم غذایی: در طول دوره نقاهت از غذاهای نرم استفاده کنید تا از تحریک و فشار به داخل دهان جلوگیری کنید.
- استراحت: استراحت کافی داشته باشید تا به روند بهبودی کمک کرده و التهاب را کاهش دهید.
- سیگار نکشیدن: قبل از عمل و تا چند هفته بعد از عمل نباید سیگار بکشید و نوشیدنیهای الکلی مصرف کنید.
- اجتناب از مصرف غذاهای تند: از مصرف فلفل و غذاهای تند که باعث تحریک زخم ها و بروز التهاب میشوند، خودداری کنید.
متن انگلیسی:
“The most important factor in preventing complications is choosing a skilled, experienced facial plastic surgeon who specializes in facial procedures. A careful surgical technique is required to avoid complications like damage to the parotid duct, excessive bleeding, and asymmetry.”
ترجمه فارسی: «مهمترین عامل در پیشگیری از عوارض، انتخاب یک جراح پلاستیک صورت ماهر و با تجربه است که در عملهای صورت تخصص دارد. یک تکنیک جراحی دقیق برای جلوگیری از عوارضی مانند آسیب مجرای پاروتید، خونریزی بیش از حد و عدم تقارن مورد نیاز است.»
به نقل از سایت saxonmd
یک جراح باتجربه با آناتومی صورت آشنایی دارد و می تواند این جراحی را مطابق با نیازهای هر بیمار با موفقیت انجام دهد.
عوارض قلبی و ریوی بوکال فت
جراحی بوکال فت ممکن است عوارض قلبی و ریوی برای برخی از افراد ایجاد کنید. در زیر به مهمترین عوارض بوکال فت که بر قلب و ریهها تاثیر می گذارند اشاره میکنیم:
۱. عوارض قلبی:
- آلرژی های مربوط به ماده بی حسی یا بیهوشی: تزریق این مواد به بدن بیمار ممکن است باعث نوسانات فشار خون و ضربان قلب شود که ممکن است منجر به عوارضی مانند آریتمی (ضربان قلب نامنظم) شود. احتمال بروز این عوارض در بیماران مبتلا به مشکلات قلبی و عروقی بیشتر است.
- کاهش فشار خون: برخی از افراد ممکن است به داروهای بیحسی واکنش نشان دهند و فشار خونشان کاهش پیدا کند. کاهش بیش از حد فشار خون بر توانایی قلب و پمپاژ خون تاثیر منفی میگذارد.
- ایست قلبی: اگرچه بروز این عارضه پس از عمل بوکال فت نادر است اما در برخی از افراد ممکن است ماده بیهوشی منجر به ایست قلبی شود.
بیشتر بخوانید: چه زمانی قلب درد خطرناک است و فورا باید به پزشک مراجعه کرد
۲. عوارض ریوی انجام بوکال فت
- کاهش تعداد تنفس: بیهوشی عمومی ممکن است منجر به کاهش توانایی تنفس طبیعی شده در نتیجه منجر به کاهش سطح اکسیژن بیمار شود.
- پنومونی آسپیراسیون: در طی عمل جراحی، به ویژه تحت بیهوشی عمومی، خطر استنشاق مایعات به داخل ریه ها وجود دارد. احتمال بروز این عارضه نادر است اما در صورت بروز می تواند عوارض جدی برای سلامتی فرد داشته باشد.
- آمبولی ریه: یکی از نادرترین عوارض بوکال فت است. اما به دلیل اینکه در هر جراحی امکان تشکیل لخته وجود دارد ممکن است لخته به ریه ها رفته و منجر به آمبولی شود.
عوارض خطرناک پس از بوکال فت
پس از عمل در صورت داشتن علائم زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- خونریزی بیش از حد
- درد شدید
- علائم عفونت (تب، لرز)
آیا بوکال فت باعث پیری می شود؟
پیری صورت یک فرآیند پیچیده است که ناشی از عوامل متعددی از جمله از دست دادن چربی در قسمت بالایی صورت، شلی پوست و پایین آمدن بافتهای صورت است. با بالا رفتن سن، بالشتکهای چربی در قسمت بالایی گونهها کوچک شده و پایین میآیند که منجر به ظاهری توخالی و فرورفته در وسط صورت میشود.
هیچ دلیل آناتومیکی وجود ندارد که حذف چربی بوکال باعث پیری صورت میشود، زیرا هیچ ارتباطی بین پوست، رباطهای صورت و پد چربی بوکال وجود ندارد. این بدان معناست که پد بوکال هیچ حمایتی از ساختار صورت شما نمیکند، بنابراین برداشتن آن هیچ مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد.
بیشتر بخوانید: راه های درمان افتادگی پوست صورت
مگر اینکه صورت بسیار لاغری داشته باشید و بوکال فت انجام داده باشید. در این صورت با افزایش سن ممکن است صورت شما ظاهری بسیار لاغر پیدا کند و سن شما را بیشتر نشان دهد.
چه کسانی نباید جراحی بوکال فت را انجام دهند؟
یکی از مهمترین نکاتی که باید در مورد حذف چربی بوکال به خاطر بسپارید این است که این جراحی برای همه مناسب نیست. اگر شرایط زیر را دارید نباید بوکال فت انجام دهید:
- داشتن صورت باریک و لاغر
- آتروفی پیشرونده همی صورت (سندرم پاری-رومبرگ) دارید. این اختلال نادر باعث کوچک شدن پوست یک طرف صورت می شود که بر روی پد چربی بوکال تأثیر می گذارد.
- اگر سن زیادی دارید ممکن است با افزایش سن، به طور طبیعی چربی صورت خود را از دست بدهید.
- اگر دچار تغییرات شدید وزنی می شوید این جراحی برای شما مناسب نیست.
کلام پایانی
بوکال فت یکی از رایج ترین عمل های زیبایی برای افرادی است که به دنبال لاغرتر کردن و کشیده کردن صورت خود هستند. این روش با اینکه به عنوان جراحی بوکال فت شناخته شده است اما خطرات کمتری دارد. از مهمترین عوارض بوکال فت می توان به عفونت، درد، عدم تقارن صورت و برداشتن بیش از حد چربی بوکال اشاره کرد.
به یاد داشته باشید که اگر این جراحی توسط جراح ماهر و باتجربه انجام شود احتمال بروز عوارض بوکال فت بسیار کم است و پس از گذشت چند ماه شما می توانید از ظاهر کشیده و گونه های کانتور شده خود احساس خوبی داشته باشید.