دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

لیست داروهای کاربردی برای سفر

لیست داروهای کاربردی برای سفر

یکی از مهارت های افرادی که زیاد به سفر می روند و در بعضی مواقع دور از شهر و صنعت و تکنولوژی، مدتی را به آرامش می گذرانند، جمع کردن وسایل سفر است. چرا که باید در عین سبک بودن وسایل سفر، هیچ مورد ضروری از قلم نیفتاده باشد. یکی از مواردی که همراه بردن آن بسیار ضروری است، داروهای مورد نیاز در سفر است. اما اینکه چه داروهایی نیاز است و اولویت آنها بیشتر است، یک نکته بسیار مهم می باشد. خیلی از افراد به دلایل بیماری ها و یا مشکلات دیگر لیست مصرف داروی شخصی دارند، که این لیست کاملا مشخص است و به راحتی آن دارو ها را در چمدان قرار می دهند، اما در کنار این به صورت عمومی باید بدانیم لیست داروهای ضروری سفر چه مواردی می باشد.

اطلاعیه

داروهای ضروری در سفر همراه با کاربرد

اگر آماده سفر هستید باید یک جعبه یا کیف کوچک کمک های اولیه همراه خود داشته باشید. در این کیف همراه موارد ضروری چون گاز استریل، محلول ضد عفونی الکل یا پد الکلی، محلول بتادین (با سرم شستشو رقیق شده باشد) و چسب زخم باید مجموعه دارویی زیر را که شامل مجموعه ای از داروهای ضد حساسیت، مسکن ها، ضد تهوع ها و … می باشد، نیز با خود ببرید :

داروهای لازم برای سفر

  ۱- داروهای مسکن و تب بر

بخاطر خستگی زیاد، جابجایی جغرافیایی و همچنین حضور طولانی مدت در قطار، هواپیما یا اتومبیل، ممکن است دچار سردرد، خستگی و مشکلات بی خوابی شوید، به همین خاطر نیاز است که از مسکن ها استفاده کنید تا لحظات شیرین سفر را با درد سپری نکنید. به این نکته اشاره کنیم که حمل مسکن ها برای سفرهای خارجی به بعضی از کشور ها ممنون می باشد، که در قسمت داروهای مربوط به سفر خارجه به این موارد بیشتر می پردازیم.

  ۲- داروهای ضد حساسیت (آنتی هیستامین ها)

در کنار سردردها و مشکلاتی از این دست، بعضی افراد نسبت به سفر طولانی با وسایل نقلیه حساسیت دارند و دچار آلرژی می شوند. در چنین شرایطی استفاده از آنتی هیستامین ها کمک بسیار زیادی خواهد کرد تا مشکل سرگیجه و حالت تهوع ناشی از آلرژی برطرف شود.

آیا میدانید : مصرف چه داروهایی همزمان تداخل دارویی ایجاد می کنند

نوع دیگری از حساسیت که در افراد ایجاد می شود، حساسیت های فصلی، آب و هوایی و یا حساسیت های ناشی از گل و گیاهان و حشرات می باشد. برای اینکه تحت تاثیر چنین حساسیت هایی در لحظات زیبای سفر دچار کلافگی و بی حوصلگی نشویم، نیاز است داروهای ضد حساسیت را با خود به همراه داشته باشیم.

  ۳- داروهای ضد اسهال

یکی از داروهای ضروری سفر داروی ضد اسهال است زیرا در طول سفر برنامه غذایی افراد با آنچه در خانه مصرف می کرده اند متفاوت می شود. غذاهای آماده، فست فودها و … گاهی با معده افراد سازگار نیست و باعث ایجاد اسهال در خیلی از مسافران می شود. برای اینکه با مشکلات گوارشی ناشی از یک غذای بین راهی که شما را دچار اسهال و حالت تهوع کرده است، در سفر اذیت نشوید، همراه داشتن داروهای ضد اسهال بدون نیاز به نسخه از قبیل قرص آنتی اسید و قرص دایجستیو بسیار کمک کننده است.

  ۴- داروی ضد تهوع و سرگیجه

این مورد را حتما در جاده های ایران، چه آسفالتی و چه جاده های جنگلی و بیابانی همراه داشته باشید. چرا که بخاطر بالا و پایین شدن بیش از اندازه در مسیر سفر، احتمال ابتلا به تهوع و سرگیجه وجود دارد.

  ۵- داروی مسهل و ضد یبوست

حالت برعکسی نسبت به آنچه باعث اسهال افراد می شود نیز ممکن است اتفاق بیافتد. گاهی تغییر در نوشیدنی و غذاها، عاملی برای یبوست در فرد می باشد و در چنین شرایطی نیاز می شود که داروهای مسهل و ضد یبوست همراه داشته باشید.

۶- داروهای مسکن (ایبوپروفن ها)

داروهای مسکن در لیست داروهای کاربردی برای سفر

جدایی از مسکن های گروه دردهای عصبی در بدن، مسکن های ضد درد و التهاب که شامل خانواده ایبوپروفن ها می باشد را نیز به همراه داشته باشید. گاهی بعضی افراد دارای بیماری های قبلی، جراحی ها، بدن دردها و … می باشند که در شرایط ایجاد درد نیاز به مصرف ایبوپروفن ها می باشند.

  ۷- پماد ضد قارچ

اگر به مناطق گرم و خشک سفر می کنید باید بدانید که احتمال ابتلا به عفونت های قارچی پوست در پا به هنگام پیاده روی ها و تحرکات زیاد وجود دارد. در چنین مواردی به کمک یک پماد ضد قارچ به راحتی از ایجاد عفونت جلوگیری می شود. در نتیجه در لیست داروهای ضروری سفر به مناطق گرم این پماد را نیز به همراه داشته باشید.

  ۸- پماد ضد باکتری

احتمال اینکه در سفر بریدگی سطحی و خراش روی پوست افراد بوجود بیاید خیلی زیاد است. برای اینکه این بریدگی ها، زخم ها و خراش ها بخاطر شرایط منطقه دچار عفونت نشود، باید پماد ضد باکتری استفاده شود.

  ۹- داروهای ضد قارچ و ضد باکتری

تا حدودی مکمل پماد ها و کرم های ضد قارچ هستند و مانع از ایجاد عفونت، قارچ و باکتری در محل زخم می شوند. همچنین از ایجاد التهاب و تورم نیز جلوگیری می کنند.

  ۱۰- ملاتونین

یکی از هورمون هایی که در زمان سفر ممکن است سطح آن تغییر کند، هورمون ملاتونین است. از آنجایی که این هورمون وظیفه مدیریت زمان خواب و بیداری را در کنار ایجاد آرامش به همراه دارد، تغییر سطح آن نیز باعث به هم خوردن خواب و بیداری مسافر می شود. به همین خاطر همراه داشتن ملاتونین کمک می کند که با مصرف مقدار مناسب، آرامش و ثبات را به بدنتان برگردانید.

مقالات مرتبط

  ۱۱- داروی زیپمت

در دسته داروهای مربوط به قند خون قرار می گیرد و باید زیر نظر متخصص استفاده شود. همچنین در صورت مصرف داروهای دیگر، باید امکان مصرف این دارو را بعد از آن را با پزشک در میان بگذارید. داروی زیپمت یک داری ترکیبی از سیتاگلیپتین و متفورمین می باشد.

تا اینجا مجموعه ای از مهمترین داروهای مورد نیاز برای سفر را با هم مرور کردیم که باید آنها را در لیست داروهای کاربردی برای سفر قرار بدهید.

در کنار موارد گفته شده به همراه داشتن داروهای دیگری نیز می توانند کمک کننده باشند. مانند :

  • رانیتیدین (کاهش اسید معده)
  • آنتی اسپاسمودیک
  • مفنامیک اسید (کاهش درد دندان)
  • هیوسین (دردهای روده و شکم)
  • قرص ام –دی استازولامید (مربوط به چشم)
  • نفازولین (در موارد تحریک و خارش چشم)

درست است که خیلی از این داروها به صورت بدون نسخه قابل دسترسی می باشند. با این حال باید اطلاع دقیقی از میزان دز مصرفی آن ها داشته باشید. همچنین باید بدانید که امکان مصرف چه داروهایی به طور همزمان یا قبل و بعد از یکدیگر وجود دارد. بنابراین با افزایش اطلاعات در این زمینه و همچنین دریافت مشورت دارویی از پزشک، مانع از بروز مشکلات ناخواسته شوید.

داروها را در ظرف های مخصوص نگهداری کنید تا مشکلاتی برای آنها پیش نیاید و همچنین در زمان مصرف دچار اشتباه نشوید. داروهایی را که در دسته خواب آورها قرار می گیرند، حتما علامت بزنید. چرا که در زمان رانندگی و یا پیاده روی، به هیچ وجه نباید استفاده شوند.

چه داروهایی را نمیتوانیم با خود به سفر ببریم ؟

چه داروهایی را نمیتوانیم با خود به سفر ببریم ؟

در کنار اینکه با لیست داروهای ضروری سفر آشنا شدیم، باید بدانیم که برای سفر به بعضی کشورها، امکان بردن چه داروهایی وجود ندارد و حتما از به همراه داشتن آنها در سفر خودداری کنیم. چرا که ممکن است در آن کشور حمل دارو بدون نسخه دارای محکومیت های سختگیرانه ای باشد.

از جمله اینکه در کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان و امارات، قرص ها و داروهای مسکن و آرام بخش ممنوع است. چرا که این داروها در دسته مواد مخدر قرار می گیرند. پس باز هم تاکید می کنیم که اگر قصد سفر به چنین کشورهایی را دارید، حتما در لیست دارویی خود بازنگری کنید.

در کشورهای اروپایی و بعضی دیگر از کشورهای آسیایی میزان سخت گیری متفاوت می باشد. برخی از این کشورها با همراه داشتن داروی بدون نسخه مشکل دارند و شما اگر دارویی با خود به همراه دارید باید نسخه پزشک متخصص آن نیز وجود داشته باشد.

افرادی که تجربه زیادی در سفر به کشورهای مختلف دارند، پیشنهاد می دهند که قبل از سفر به هر کشوری، از طریق سفارت آن کشور، استعلام داروهای مجاز و ممنوعه دریافت شود. در این صورت می توانید با خیال راحت بدانید که چه دارویی با خود ببرید و چه دارویی نبرید.

مورد بعدی که حتی در سفرهای داخلی نیز باید رعایت کنید، عدم مصرف خودسرانه دارو است. بهتر است حتی اگر دارویی بدون نسخه ارائه می شود و امکان بردن آن به سفر داخلی وجود دارد، زیر نظر پزشک مصرف شود.

حمل داروهایی که نیاز به شرایط نگهداری خاصی دارند نیز در سفر ممنوع می باشد. مانند داروهایی که باید به صورت فریز شده و در یخچال با دمای پایین نگه داری شوند. این داروها در مدت سفر به دلیل عدم نگهداری در شرایط استاندارد، قابلیت خود را از دست می دهند و در برخی موارد نه تنها تاثیر مثبتی نخواهند داشت که باعث مشکلات جانبی نیز می شوند و برای سلامتی فرد خطر دارند.

اطلاعات بیشتر : لیست داروهای موثر برای آسم

داروهایی که ورود آنها به اروپا ممنوع است.

شاید جالب باشد بدانید که ورود تعداد زیادی از داروهایی مصرفی روز مره و بدون نسخه در کشور ما، به اروپا کاملا ممنوع می باشد و با برخورد نیروهای آنها همراه می شود. از جمله این داروها می توان به شربت‌های غیر مجاز هیدروکسی‌زین، دکسترومتورفان، فنوباربیتال و دکسترومتورفان‌پی و همچنین قرص های غیر مجاز کدئین فسفات، متادون، مرفین، متیل فندیت، اپیوم و آمپول‌های غیر مجاز مرفین، نالوکسال، پتیدین، پنتازوسین، متادون و الفتانیل اشاره کرد.

این ها تعداد بسیار کمی از داروهای ممنوعه در اروپا بودند. اگر شما دارای شرایط خاصی هستید، اصلا نگران نباشید، چرا که امکان فراهم کردن داروها توسط تایید متخصص و همچنین دریافت از داروخانه وجود دارد. پس تحت هیچ شرایطی با خود داروهای ممنوعه را حمل نکنید و اگر هم موردی همراه داشتید سعی نکنید آن را مخفی کنید، چرا که در صورت پیدا کردن آن، مشکلات شما به مراتب بیشتر خواهد شد.

سوالات متداول

وسایل بهداشتی که در سفر ممکنه به آنها نیاز پیدا کنیم
چسب زخم، قیچی نوک گرد، دستکش یکبار مصرف، بانداژ، ضد عفونی کننده، دما سنج و ضد آفتاب
منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x