کامپوزیت دندان پوسیده

کامپوزیت دندان پوسیده

کامپوزیت دندان پوسیده راه درمانی برای خرابی و پوسیدگی دندان می باشد که اکثر افراد با آن مواجه هستند. زمانی که پوسیدگی، عفونت و خرابی در دندان های خط خنده و دندان های جلویی باشد، به مراتب ناراحت کننده تر است چرا که وجهه نامناسبی از فرد نشان می دهد و اعتماد به نفس فرد کاهش پیدا می کند. در مورد تغییر رنگ یا فرم غیر طبیعی دندان ها، متخصص دندانپزشکی با کمک کامپوزیت مشکل را برطرف می کند.

اطلاعیه

حالا این سوال مطرح می گردد که آیا دندان خراب را می شود کامپوزیت کرد؟ به عبارتی اگر دندان های جلویی دچار پوسیدگی شده باشند می توانیم آنها را با کامپوزیت بپوشانیم؟ برای پاسخ به این سوال باید موارد مختلفی را بررسی کنیم و شرایطی را در نظر بگیریم. برای اینکه بدانیم این کار شدنی است، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مشکلاتی که با کامپوزیت دندان بر طرف می شوند مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان پوسبده
دندان های به هم ریخته پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید
دندان خرگوشی از نخ دندان استفاده کنید
دندان کوتاه از خمیر دندان مناسب استفاده کنید
فاصله بین دندان ها پر می شود سیگار و دخانیات مصرف نکنید
رنگ و ظاهر دندان را اصلاح می کند انجام معاینات پزشکی به صورت منظم

کامپوزیت برای دندان های پوسیده

برای دندان های پوسیده می توان از کامپوزیت دندان استفاده کرد به نحوی که دیگر اثری از پوسیدگی در دندان های جلویی فرد مشاهده نشود. فرآیند درمان کامپوزیت برای دندان پوسیده متفاوت با دندان معمولی است و طی مراحل طولانی تری انجام می شود. توانایی دندانپزشک و سطح تجهیزات کمک زیادی به درمان موفقیت آمیز کامپوزیت دندان پوسیده می کند. کامپوزیت ها برای ترمیم دندان های تغییر رنگ یافته، شکسته، دندان هایی با فرم غیر طبیعی و همچنین سایر مشکلات و ناهنجاری های دندان استفاده می شوند.

مراحل کامپوزیت دندان پوسیده

مراحل کامپوزیت دندان پوسیده

کامپوزیت دندان های پوسیده و خراب و عفونت کرده، به عنوان یک روش موفق درمانی در زمینه پوشاندن دندان های جلویی استفاده می شود. انجام این درمان مستلزم طی کردن یک فرآیند چند مرحله ای می باشد که به شرح زیر است:

  • برداشتن قسمت پوسیده دندان : ابتدایی ترین کار بعد از انجام معاینات می باشد. با کمک ابزارهای پیشرفته و تخصصی قسمت پوسیده و خراب شده دندان به صورت کامل از سطح دندان برداشته می شود.
  • ضد عفونی کردن حفره دندان : بعد از برداشتن پوسیدگی دندان، جای آن به صورت یک حفره در می آید، که در سطح آن امکان حضور باکتری ها وجود دارد، بنابراین باید به طور کامل ضدعفونی شود تا از ایجاد پوسیدگی بیشتر و رشد آن جلوگیری شود. متخصص با کمک مواد ضدعفونی کننده به صورت کامل حفره را استریل می کند.
  • پر کردن حفره : در نهایت حفره ضد عفونی شده توسط مواد کامپوزیتی پر می شود و سطح دندان نیز اصلاح می گردد تا یک دندان یکدست و صاف مشاهده شود.

حالا این دندان مشابه سایر دندان های دیگر طبیعی و زیبا به نظر می آید.

مزایای کامپوزیت دندان پوسیده

درمان کامپوزیت یک درمان زیبایی است که اگر مزایای ویژه ای نداشته باشد، فرد برای انجام آن اقدام نمی کند، پس مهم است که بدانیم کامپوزیت دندان پوسیده دارای مزایای زیر می باشد:

  • افزایش زیبایی لبخند : کامپوزیت در دندان های جلویی و خط خنده استفاده می شود. زمانی که یک دندان پوسیده به یک دندان سالم تغییر می کند، به مراتب زیبایی لبخند و چهره فرد بیشتر و بیشتر می شود.
  • ترمیم سریع با هزینه مناسب : کامپوزیت کمک می کند با هزینه مناسب و مقرون به صرفه یک دندان خراب را ترمیم کنید و از خرابی بیشتر آن جلوگیری نمایید. همچنین تاثیر منفی نمای آن دندان را در چهره خود از بین ببرید.
  • قابلیت ترمیم : ویژگی مهم کامپوزیت ها قابل ترمیم بودن آنهاست. پس نگرانی وجود ندارد که اگر بعد از مدتی کامپوزیت دندان آسیب دید، چه کنیم؟ چرا که متخصص مجدد آن را ترمیم می کند.

مقالات مرتبط

مراقبت بعد از انجام کامپوزیت دندان پوسیده

برای اینکه طول عمر کامپوزیت دندان پوسیده بیشتر شود و مشکلی برای کامپوزیت و دندان بوجود نیاید باید به توصیه های متخصص که به صورت اختصاصی بیان می شود اهمیت دهید و نکات مراقبتی زیر را در زمینه نگهداری از کامپوزیت دندان پوسیده رعایت کنید:

  • بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
  • از خمیر دندان مناسب استفاده کنید که در داروخانه ها قابل تهیه است.
  • برای دندان های کامپوزیت شده از نخ دندان با دقت و حوصله استفاده کنید.
  • از برنامه غذایی خود مواد و خوراکی های سفت و سخت را حذف کنید.
  • نوشیدنی های حاوی رنگدانه مانند انواع شربت های صنعتی، چای، نوشابه ها و … را حذف کنید و یا در حد امکان به حداقل برسانید. شستن دندان بعد از مصرف این نوشیدنی ها فراموش نشود.
  • مصرف دخانیات و سیگار به دندان های کامپوزیت شده آسیب می رساند و موجب تغییر رنگ آنها می شود.
  • معاینات پزشکی را به صورت دوره ای و حداقل ۶ ماه یک بار انجام دهید.

بیشتر بخوانید : علت تغییر رنگ در دندان ها

آیا امکان برداشتن کامپوزیت ها وجود دارد؟

در درمان کامپوزیت اصلاح ساختاری مانند تراشکاری سطح دندان انجام نمی شود و درمان به صورت غیر تهاجمی با کمترین تغییرات بر روی دندان صورت می گیرد. برخی درمان ها مانند لمینت کردن دندان نیاز به تراشکاری سطح دندان دارند که بعضا با آسیب به دندان همراه هستند. به همین خاطر که دندان دچار تغییری نمی شود، در صورت عدم رضایت از کامپوزیت امکان برداشتن و حذف آن وجود دارد بدون اینکه آسیبی به دندان وارد شود.

برطرف کردن انواع مشکلات دندان با کامپوزیت

برطرف کردن انواع مشکلات دندان با کامپوزیت

کامپوزیت دندان یک روش درمانی ترمیمی و اصلاحی دندان است که در موارد زیادی کاربرد دارد و نمایی زیبا با افزایش سطح مراقبتی از دندان ارائه می کند. برخی از انواع مشکلات و ناهنجاری های دندانی که با کمک کامپوزیت درمان می شوند عبارتند از:

۱. دندان های نامنظم و جلو آمده: به دلایل ژنتیکی، در اثر حادثه و یا بعضا بخاطر استفاده از پستانک یا مکیدن انگشت، امکان جابجایی دندان ها و نامنظم شدن آنها وجود دارد. گاهی برخی دندان ها از ردیف و همراستایی سایر دندان ها خارج می شوند. این مشکلات با کمک کامپوزیت قابل حل و درمان می باشد. اگر انحراف خیلی زیاد نباشد نیاز به ارتودنسی نخواهد بود و در زمان کوتاه با هزینه کمتر کامپوزیت مشکل را حل می کند.

۲. درمان دندان خرگوشی: می توان با کامپوزیت دندان خرگوشی را ترمیم کرد. البته شدت ناهنجاری ها در انتخاب روش درمان بسیار اهمیت دارد.  دندان خرگوشی شامل مواردی است که دو دندان جلویی فک بالا از سایر دندان ها کمی بلندتر و یا مقداری به سمت جلو باشد. عوامل ژنتیکی و مشکلات دوران کودکی در این رویه اثر گذار است و می توان با کمک کامپوزیت و تراش دندان آن را درمان کرد.

۳. کامپوزیت دندان کوتاه : در حالتی که بر عکس دندان خرگوشی رخ دهد یعنی دندانی نسبت به سایر دندان ها کوتاهتر باشد، از درمان کامپوزیت می توان برای آن کمک گرفت و تاج دندان را بلند تر کرد. هم به زیبایی کمک می کند و هم عملکرد دندان را در زمان جویدن غذا بهبود می بخشد.

۴. پرکردن فاصله بین دندان ها : از ناهنجاری های دندانی که در ظاهر چهره افراد اثر می گذارد و همچنین باعث زودتر خراب شدن دندان ها می گردد می توان به فاصله زیاد و غیر طبیعی بین دندانی اشاره کرد که با انجام کامپوزیت می توان این فاصله ها را یکنواخت و مرتب کرد و مقدار آنها را کم کرد.

بیشتر بخوانید: درمان های دندان درد

۵. درمان دندان لب پر و شکسته : به دلایل مختلف از جمله شکستن تخمه، خوردن غذای سفت و … ممکن است لبه دندان بشکند و به اصطلاح لب پر شود. با کمک کامپوزیت می توان این مشکل را درمان کرد و قسمت از دست رفته دندان را ترمیم کرد.

۶. پر کردن حفره های دندانی : خاصیت دیگر کامپوزیت ها شکل پذیری آنهاست که سبب می شود برای پر کردن حفره های دندانی قابل استفاده باشند و اگر در تاج و کناره های دندان حفره ای ایجاد شده باشد، با کمک آن این حفره را متخصص ترمیم می کند.

۷. اصلاح رنگ و ظاهر دندان : در نهایت یکی از معروف ترین ویژگی های کامپوزیت ها اصلاح رنگ دندان می باشد که زرد شده اند و یا به هر دلیلی تیره و قهوه ای شده باشند. با کمک ونیر کامپوزیتی سطح دندان پوشانده می شود و دندان ها به رنگ زیبا و روشن در می آیند.

۸. درمان دندان های کج و دندان های لق شده: از دیگر موارد و مشکلاتی است که با کامپوزیت انجام می شود. دندان های لق در صورتی که درمان نشوند، بعد از مدتی از جای خود خارج می شوند و می افتند. دندان کج نیز بر روی عملکرد دندان اثر می گذارد و در جویدن غذا فرد به مشکل می خورد.

روش های جایگزین ونیر کامپوزیت برای درمان دندان پوسیده

روش های جایگزین ونیر کامپوزیت برای درمان دندان پوسیده

می توان مشکلات دندان را با روش های مختلفی درمان کرد که ونیر کامپوزیت یکی از این روش هاست. ونیر کامپوزیت با سرعت بالایی انجام میگیرد و بدون درد و جراحی می باشد. اما اگر شرایط برای انجام ونیر کامپوزیت فراهم نبود می توان از روش های جایگزین درمانی استفاده کرد که عبارتند از :

  • درمان ناهنجاری های ظاهری و فرمی دندان با ارتودنسی از جمله مشکلات دندان خرگوشی و انحراف دندانها
  • استفاده از ایمپلنت برای دندان های بسیار خراب که قابلیت ترمیم نداشته باشند و نیاز به کشیده شدن دندان وجود داشته باشد.
  • روکش کردن دندان برای مواردی که دندان تغییر رنگ داده است، دارای حفره است، لب پر شده است و …
  • لمینت کردن دندان یکی از بهترین روش های جایگزین کامپوزیت می باشد که هم دندان را ترمیم می کند و هم اینکه عیوب ظاهری دندان را می پوشاند. باعث زیباتر شدن دندان و پر کردن فاصله بین دندان ها نیز می شود.

همچنین بخوانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

چرا کامپوزیت دندان می ریزد؟

یکی از عوارض و مشکلاتی که بعضا برای کامپوزیت های دندانی ایجاد می شود، لق شدن ونیر کامپوزیتی می باشد. لق شدن ونیر کاملا مشابه لق شدن دندان قابل احساس است و باید در اولین لحظات تشخیص آن برای انجام درمان به متخصص مراجعه کنید. برخی از دلایل رایج که سبب لق شدن و آسیب دیدن کامپوزیت می شود عبارتند از :

  1. بی کیفیت بودن مواد کامپوزیتی : اگر از مواد بی کیفیت برای انجام کامپوزیت استفاده شود بعد از مدتی خود به خود دچار لقی و آسیب دیدگی می شوند.
  2. افزایش پوسیدگی دندان : زمانی که اطراف ونیر کامپوزیتی پوسیده شود و قسمتی از دندان از بین برود، در اثر جویدن غذا و خوراکی به کامپوزیت فشار می آید و چون دندان ضعیف است، دچار لقی می گردد.
  3. فشارهای ناگهانی و ضربه : اگر فشار ناگهانی زیاد و ضربه در راستای مخالف شرایط فیکس شده کامپوزیت ایجاد شود، باعث لق شدن و تکان خوردن آن می گردد.
  4. درست نصب نشدن ونیر کامپوزیتی : اگر متخصص کم تجربه باشد یا دانش و دقت کافی در نصب ونیر نداشته باشد، بعد از مدتی ونیر دچار لقی می گردد.

بیماری های دهان و دندان، دندان قروچه، عادات ناصحیح  و فشار آوردن به دندان ها از دیگر دلایل آسیب دیدن و لق شدن ونیر کامپوزیتی می باشد.

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان پوسیده

مراقبت بعد از انجام کامپوزیت دندان پوسیده

هدف اصلی انجام کامپوزیت ایجاد زیبایی در دهان و دندان است و اگر این ونیر نیز زرد شود که همه هزینه انجام شده، بی فایده خواهد بود و باید مجدد برای درمان اقدام کرد. پس جلوگیری از زرد شدن ونیر کامپوزیتی اهمیت زیادی دارد. می توان با روش های زیر از زرد شدن کامپوزیت جلوگیری کرد :

  • استفاده از ونیرهای کامپوزیتی با کمترین تخلخل که سطح صاف و صیقلی دارند مانند نانوهیبرید و نانوفیل
  • کاهش مصرف غذاهایی که دارای رنگدانه هستند. از جمله غذاهای پر ادویه، نوشیدنی های گاز دار و …
  • عدم مصرف نوشیدنی و غذای خیلی گرم که بر روی سطح ونیر اثر می گذارد.
  • رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از خمیردندان و مسواک مناسب و استفاده کردن از نخ دندان
  • انجام معاینات دوره ای برای بررسی وضعیت دندان و جلوگیری از عفونت و جرم گیری سطح کامپوزیت.

بیشتر بخوانید:آبسه دندان چیست

آیا همه می توانند از کامپوزیت استفاده کنند؟

مشکلات و سطح ناهنجاری های دندان در افراد مختلف متفاوت است و نمی توان گفت که برای همه افراد یک نوع درمان قابل انجام می باشد. خیلی از ناهنجاری ها مانند دندان خرگوشی یا نامرتب بودن دندان ها اگر در سطح متوسط و پایین باشند با ونیر کامپوزیت قابل درمان هستند و برخی دیگر را نمی توان به این شکل درمان کرد. برای اینکه بدانیم مشکل و ناهنجاری موجود در دندان با ونیر کامپوزیتی قابل درمان است باید به متخصص مراجعه شود و معاینات اولیه صورت پذیرد.

سخن پایانی

یکی از روش های زیباسازی دندان ونیر کامپوزیت است که روی دندان های پوسیده هم با شرط اینکه پوسیدگی دردمان شود لانجام می گیرد. ونیر یک روش کار آمد برای برطرف کردن عیوب دندان ها می باشد.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x