دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

بررسی وضعیت سلامت قلب

بررسی وضعیت سلامت قلب

با توجه به پیشرفت علم پزشکی و در دسترس بودن تست ها و آزمایشات مختلف جهت تشخیص و درمان مشکلات آسان تر شده است. در این مقاله به بررسی چند نمونه از آزمایشات مختلف برای بررسی وضعیت سلامت قلب می پردازیم.

اطلاعیه

با چه روش هایی از سلامت قلب خود آگاه شویم؟

روش های مختلفی از جمله تست های پزشکی آزمایشات و چکاپ ها امروزه در اختیار افراد قرار دارد که پس از تایید پزشک مربوطه انجام خواهد شد.

چند نمونه از این آزمایشات به طور مختصر معرفی شده اند:

چک کردن نبض

چک کردن قلب

اولین و آسان ترین روش برای تشخیص سلامت قلب بررسی کردن تعدا نبض در یک دقیقه است. تعداد ضربان قلب شما در یک دقیقه میتواند نشانگر بسیاری نکات درباره ی قلب شما باشد.

علاوه بر تعداد بالا یا پایین قلب میتوان به موارد دیگر چون قدرت هر نبض و منظم یا نامنظم بودن آن پی برد.

به دلیل آسان بودن و نبود نیاز به دستگاه و وسیله ی خاصی علاوه بر پزشک و پرستار خود شما هم میتوانید این تست را انجام دهید.

فشار خون

فشار خون

یکی دیگر از تست های رایج برای تشخیص سلامت قلب تست میزان فشار خون است.

فشار خون در افراد یکی از مهمترین مواردی است که باید مدتی یک بار توسط پزشک یا پرستار و یا سایر کارکنان سلامت چک شود تا میزان آن از حد نرمال بالاتر یا پایین تر نباشد.

بر روی دستگاه فشار خون دو عدد به طور همزمان نمایش داده میشوند یکی از این اعداد که در صفحه بزرگتر از دیگری است فشار سیستولیک است این عدد نمایانگر میزان فشار رگ‌های خونی زمانی که قلب در حالت انقباض قرار دارد است.

عدد کوچکتر در صفحه نمایش دستگاه نشانگر فشار دیاستولیک شما می باشد که همان میزان فشار در زمان پر شدن دوباره‌ی قلب است.

اطلاعات بیشتر : بیماستان های معروف قلب

زمانی که یک فرد در حال پیاده روی یا ورزش کردن و یا انجام کار خاصی باشد فشار خونش بالاتر از حد معمول است و این نکته در هنگام انجام تست فشار خون بسیار حائز اهمیت است.

موارد دیگری نیز می تواند در بالا بردن یا پایین آوردن فشار شما تاثیر گذار باشد.یکی از نکات جالب که می تواند فشار خون شما را بالا ببرد استرس به هنگام مراجعه به پزشک برای گرفتن فشار خونتان است. سعی کنید هنگام مراجعه آرامش خود را حفظ کرده و در ریلکس ترین حالت برای تست آماده شوید.

یکی دیگر از عواملی که در بر هم زدن حالت متعادل فشار خون شما موثر است مصرف برخی دارو هاست که در عوارض آنها بالا یا پایین کردن فشار خون ذکر شده است که باید پیش از انجام تست پزشک یا پرستار را از مصرف قرص های خود آگاه کنید.

آزمایش خون

ازمایش خون

 

زمانی که به پزشک مراجعه میکنید وی برای اینکه بتواند میزان سدیم، پتاسیم، آلبومین و کراتین در خون شما را تشخیص دهد و با استفاده از این نتیجه به سلامت شما پی ببرد آزمایش خون برای شما تجویز کند. اگر پزشک شما تشخیص دهد که هر کدام از این موارد در خون شما کم یا زیاد هستند این احتمال را میدهد که این میزان نامتعادل باعث ایجاد  مشکلاتی در کلیه، کبد شود و همچنین بیماری‌های قلبی را ایجاد کند.

علاوه بر این از طریق آزمایش خون می‌توان به میزان کلسترول خون را نیز تشخیص داد. برای تشخیص مشکلات احتمالی دیگری چون بیماری های مربوط به غده تیروئید و کم خونی و فقر آهن در بدن از این آزمایش استفاده می شود‌.

نوار قلب

نوار قلب

نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG) همانطور که از نامش مشخص است مسئول چک کردن فعالیت الکتریکی قلب و سلامت آن است.

ECG نشانگر فعالیت های مختلف هر قسمت از قلب است نکات بسیاری در باب میزان و ریتم ضربان قلب و عملکرد درست ضربان قلب به پزشک نشان می‌دهد.

ECG که یکی از راه های تشخیص بیماری های قلبی است یک تست بدون درد است و کمتر از ۱۰ دقیقه اجرای آن زمان بر است‌.

اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام (اکو) یکی دیگر از تست های موثر در تشخیص مشکلات احتمالی در قلب فرد مراجعه کننده است‌.

انجام این تست به این صورت است که پزشک ابتدا مایع ای را بر روی قفسه سینه ی بیمار میریزد و با استفاده از یک میله و کشیدن آن روی قفسه ی سینه فرد با ارسال امواج فراصوت بک تصویر با نمای مناسب از قلب بیمار در صفحه نمایش خود ایجاد می کند و سپس با استفاده از آن تصویر به نکات زیر پی می برد:

  • عضله ی قلب دارای سایز مناسب است یا از حد نرمال بزرگتر شده است؟
  • آیا دریچه های ورودی و خروجی قلب سالم هستند؟
  • آیا عضله قلب به درستی منقبض شده و استراحت می‌کند؟

اطلاعات بیشنر : پیشگیری از بیماری های قلبی

آنژیوگرافی کرونر (CTA)

آنژیوگرافی کرونر (CTA)

در این روش فرد مراجعه کننده زیر دستگاه سیتی‌اسکن دراز می‌ کشد تا طی فرایندی پزشک معالج بتواند یک تصویر از قلب بیمار گرفته و برای آزمایشات بعدی نگه داری کند.

آنژیوگرافی کاتتر کرونر

پزشک برای اینکه بتواند مشکلات عروقی قلب را تشخیص داده و درمان کند پس از تزریق رنگ کنتراست به درون رگ بیمار، یک لوله یا کاتتر کوچک را وارد کرده و از رگ به قلب می‌رسد. این عمل برای عکس برداری و تشخیص و درمان بیماری اهمیت بسیاری دارد.

اطلاعات بیشتر : علائم سکته قلبی

چرا باید سلامت قلب خود را چک کنیم؟

قلب هر فرد در سلامت و زنده ماندن او موثر ترین عضو است. از این رو نیاز است که به این عضو مهم در بدن خود اهمیت دهیم؛ اگر به مشکلات و هشدار های برخاسته از بدن خود توجه نکنید ممکن است این مشکلات عمیق تر شده و با پیشگیری های معمول دیگر قادر به درمان بیماری اوج گرفته نباشید.

تست ها و آزمایشات مختلف طراحی شده در عصر نوین پزشکی میتواند در پیشگیری از پیشروی مشکلات کمک شایانی به ما می کند.

از فواید دیگر چکاپ‌ قلب می توان به این موضوع اشاره کرد که ریسک مشکلات قلبی را علاوه بر زمان فعلی برای پنج سال آینده نیز پیش بینی خواهید کرد.

با این حال انجام این آزمایشات برای افرادی که سن بالایی دارند به طور سالانه و یا ماهانه توصیه می شود. همچنین وقتی شما از احتمال ایجاد مشکل قلبی در سال های آینده آگاه شوید میتوانید با توصیه های پزشک معالج خود از این مشکلات پیشگیری کنید در نتیجه حتی می توانید از حملات قلبی با یک آزمایش چند دقیقه ای جلوگیری کنید.

مشکلات و بیماری هایی هستند که هرگز از خود علائمی نشان نمیدهند و شما ممکن است سالیان سال دچار این مشکل بوده باشید و خودتان هم ندانید. به همین دلیل چکاپ های قلبی میتواند در تشخیص این نوع بیماری ها به شما کمک کند.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x