کاربردهای تست ورزش قلب

تست استرس قلب چیست؟

تست ورزش یا تست استرس، برای سنجیدن سلامت قلب و شناسایی بیماری های قلبی بسیار مفید است. اغلب در بیمارانی که انسداد در عروق قلبی دارند در حالت استراحت هیچ علائمی دیده نمی شود ولی زمانی که ورزش می کنند، به صورت ناگهانی مشکلاتی را تجربه می کنند. در این شرایط انجام تست ورزش توصیه می شود.

با استفاده از این تست پزشک می تواند با در نظر گرفتن درمان مناسب، بروز مشکلات و خطرات احتمالی در آینده را پیشگیری کند. متخصصی که در حوزه قلب و عروق فعالیت می کند با استفاده از تست ورزش، می تواند نوع و شدت تغییرات قلبی را در طول فعالیت بدنی بیمار مشاهده و تحلیل کند. این تست معمولا با استفاده از تردمیل و یا دوچرخه ثابت انجام می شود. در طی این فعالیت، ضربان قلب، فشار خون و نوار قلب (کاربردهای نوار قلب) کنترل می شوند. از طریق این تست قلب به صورت مستقیم پمپاژ خون را در طول فعالیت بدنی نشان می دهد و مشکلات مرتبط با جریان خون در قلب را شناسایی می کند.

اطلاعیه

تست ورزش یا تست استرس قلب چیست؟

تست ورزش قلب یا تست استرس قلب، برای ارزیابی پاسخ قلب به استرس یا ورزش مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در این آزمایش، تغییرات نوار قلب در حین انجام تست ورزش یا تست ECG ثبت می ‌شود. این تست معمولا در طول فعالیت ورزشی بر روی تردمیل یا دوچرخه ثابت انجام می ‌شود. در برخی نقاط زمانی در طول تست، تست ردیابی ECG صورت می ‌گیرد تا اثرات افزایش استرس بر روی قلب مورد بررسی قرار گیرد.

در این آزمایش شیب و سرعت تردمیل یا دوچرخه به صورت مرحله به مرحله افزایش می ‌یابد تا در طول تست سطح ورزشی سخت ‌تری اعمال شود. اگر از دوچرخه استفاده شود، از فرد خواسته می‌ شود تا با سرعت بیشتری رکاب بزند. فعالیت ورزشی باید به گونه ‌ای باشد که تا رسیدن به ضربان قلب هدف یا تا زمانی که به دلیل خستگی، تنگی نفس، درد در قفسه سینه یا علائم دیگر قادر به ادامه فعالیت نباشید ورزش کند.

انواع تست ورزش قلب

برای انجام تست استرس، بهتر است روشی که به نیازهای فرد پاسخگو باشد انتخاب شود. برای این منظور چندین روش مختلف وجود دارد که در ادامه بررسی خواهند شد:

۱- تست استرس ورزشی:

در هنگام انجام تست استرس ورزشی، متخصص قلب و عروق به طور مداوم و در بازه‌ های زمانی خاص، علائمی مانند ضربان قلب، فشار خون (روش های پیشگیری از ابتلا به فشار خون)، نحوه تنفس و حالت خستگی فرد را مورد بررسی قرار می‌ دهد. این بررسی ‌ها با هدف ارزیابی وضعیت قلبی فرد در طول تست صورت می ‌گیرد.

۲- تست استرس دارویی (بدون ورزش):

در برخی موارد به جای ورزش برای تست استرس، از داروها استفاده می‌ شود تا ضربان قلب (ضربان قلب نرمال در سنین مختلف چقدر است؟) را افزایش دهند. معمولا این روش در مواردی که بیماران به علت مشکلات عضلات و استخوان‌ ها، چاقی، بیماری ‌های عروقی و دیگر اختلالات، قادر به انجام ورزش بر روی تردمیل یا رکاب زدن به مدت کافی نیستند استفاده می ‌شود.

در این روش پزشک الکترودها را به قفسه سینه بیمار متصل می ‌کند و دارو را به صورت وریدی به بیمار تزریق می ‌کند. انتقال دارو تا حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می ‌کشد و در این مدت داروها قلب را تحریک می ‌کنند. این داروها ممکن است علائمی مشابه تاثیرات ورزش مانند تنگی نفس (دلیل ایجاد تنگی نفس) و سرفه در فرد ایجاد کنند. برخی از داروهای استفاده شده در این روش شامل پیریدامول درون وریدی، آدنوزین، رگادنوزون و دوبوتامین هستند.

۳- تست استرس هسته ای:

تست ورزش قلب هسته ای چیست؟

این تست با نام‌ های اسکن هسته ‌ای قلب یا اسکن رادیونوکلئید نیز شناخته می ‌شود و به منظور بررسی دقیق‌ تر و جزئی‌ تر قلب استفاده می‌ شود. در این تست با استفاده از فناوری هسته‌ ای و تصویربرداری، قلب فرد بررسی می ‌شود و این اطلاعات به پزشک کمک می ‌کند تا تشخیص و درمان مناسبی را برای بیمار قرار دهد. در تست استرس هسته ای، یک رنگ ردیاب به فرد تزریق می ‌شود که قلب و جریان خون فرد را در تصویر برجسته ‌تر نشان می ‌دهد. این رنگ همچنین می ‌تواند ناحیه ‌هایی از قلب که خون در آنها جریان ندارد را نشان دهد و می ‌تواند نشان ‌دهنده‌ ی انسداد باشد.

اگر فردی به دلایل خاص قادر به ورزش نباشد، پزشک ممکن است از داروها برای القای استرس در قلب استفاده کند. پس از آن متخصص قلب و عروق دو مجموعه عکس از قلب تهیه می ‌کند. تهیه هر کدام از این عکس ‌ها معمولا بین ۱۵ الی ۳۰ دقیقه طول می‌ کشد. اسکن اول بلافاصله پس از تمرین شخص انجام می ‌شود و اسکن دوم هنگامی که فرد در حال استراحت است (در همان روز یا روز بعد) صورت می‌ گیرد.

همچنین ممکن است پزشک قبل از شروع تمرین، یک اسکن از قلب انجام دهد. در این حالت پزشک می‌ تواند ظاهر و عملکرد قلب را در حالت عادی و در شرایط استرس با هم مقایسه کند. باید توجه داشت که این آزمایش برای خانم‌ های باردار مناسب نیست، زیرا ممکن است به جنین آسیب برساند. علاوه بر این مادران شیرده باید قبل از انجام تست پزشک را در جریان قرار دهند.

بیشتر مطالعه کنید: علائم انواع بیماری های قلبی چیست؟

کاربردهای تست ورزش

تست ورزش قلب به دلایل مختلفی انجام می ‌شود که عبارتند از:

  • ارزیابی ظرفیت و توانمندی قلب: این تست به تعیین میزان توانمندی و ظرفیت قلب در انجام فعالیت ورزشی کمک می‌ کند، به خصوص در افرادی که به تازگی برنامه ‌ی ورزشی خود را شروع کرده‌ اند.
  • تعیین اختلالات ریتم قلب: تست ورزش می ‌تواند در تشخیص و بررسی اختلالات ریتم قلب در طول فعالیت ورزشی در ورزشکاران و بیماران قلبی مفید باشد.
  • تشخیص بیماری عروق کرونری قلب: این تست ممکن است به تشخیص بیماری عروق کرونری قلب، که ناشی از انسداد عروقی که خون را به قلب می ‌رسانند است کمک کند.
  • تشخیص بیماری قلبی و تعیین نیاز به درمان: تست ورزش ممکن است برای تشخیص بیماری قلبی و تعیین شدت آن مفید باشد. همچنین، می‌ تواند به پزشک کمک کند تا نوع و روند درمان مناسب را تعیین کند.
  • تعیین زمان عمل جراحی قلب: تست ورزش می ‌تواند به پزشک کمک کند تا زمان مناسب برای انجام عمل جراحی قلب به عنوان مثال در جایگزینی دریچه ‌های قلب را تعیین کند.
  • تعیین علت درد قفسه سینه: تست ورزش قلب می‌ تواند برای تشخیص علت درد قفسه سینه مفید باشد.

مزایای تست

تست ورزش قلب چه کاربردها و مزایایی دارد؟

تست ورزش دارای برخی مزایا است که عبارتند از:

  • تشخیص بیماری عروق کرونر: تست ورزش می تواند در تشخیص دقیق و درمان مناسب کمک کند.
  • تشخیص مشکلات ریتم قلب (آریتمی): تست ورزش می ‌تواند در تشخیص آریتمی‌ ها، یعنی نامنظمی ‌های ضربان قلب موثر باشد. با انجام تست ورزش، نامنظمی و شتاب زیاد قلب و … مشاهده می ‌شوند که می ‌تواند به تشخیص و درمان صحیح این مشکلات کمک کند.
  • بررسی قلب قبل از جراحی و اکی عمل: قبل از انجام جراحی و اکی عمل، تست ورزش می ‌تواند برای بررسی وضعیت قلب استفاده شود تا به پزشک کمک کند تصمیم‌ های مناسبی درباره ادامه عمل جراحی بگیرد.
  • هزینه کم: تست ورزش معمولا هزینه ‌های کمتری نسبت به روش ‌های دیگر مثل اسکن قلب دارد. این می ‌تواند برای بیماران مزیتی مهم باشد، به ویژه کسانی که با محدودیت‌ های مالی روبرو هستند.
  • نتایج دقیق: تست ورزش نتایج دقیقی ارائه می‌ دهد که به پزشک امکان می‌ دهد تغییرات در عملکرد قلب را به طور دقیق تحلیل کند و تغییرات را به شکل اعداد و ارقام ارزیابی کند.
  • مدت زمان کوتاه: در مقایسه با روش ‌های دیگر تست ورزش معمولا زمان کمتری برای اجرا نیاز دارد. این به بیماران کمک می‌ کند تا زمان کمتری را صرف کنند.

بیشتر بدانید: چگونه از بروز بیماری های قلبی پیشگیری کنیم؟

عوارض تست

تست ورزش با توجه به نظارت کامل و مانیتورینگ قلبی، از خطرات بسیار کمتری نسبت به سایر تست‌ ها برخوردار است. در صورتی که پیش از انجام این تست، تمام اطلاعات پزشکی و دارویی خود را به متخصص قلب و عروق اعلام کنید، مشکلی پیش نمی ‌آید. اما در برخی موارد ممکن است عوارض کمی در طول این تست رخ دهد. مثلا فشار کمی بر قلب وارد شود که ممکن است درد قفسه سینه، حمله قلبی، فشار خون بالا، ضربان نامنظم قلب، تهوع، خستگی، از دست دادن هوش و ایست قلبی (کمک های اولیه هنگام هنگام ایست قلبی) ایجاد کند. همچنین، فشار خون ممکن است پایین بیاید که باعث سرگیجه و ضعف می شود.

علاوه بر این پس از پایان تست، الکترودهای چسبناک از پوست برداشته می ‌شوند که ممکن است باعث کمی درد یا ناراحتی شود. در صورتی که پچ‌ های الکترود به مدت طولانی روی پوست باقی بمانند ممکن است بافت پوست تخریب شود یا سوزشی به وجود آید.

تست چگونه انجام می شود؟

تست ورزش قلب چگونه انجام می شود؟

تست ورزش قلب به دو صورت سرپایی و هنگام بستری در بیمارستان انجام می ‌شود که شامل مراحل زیر است:

۱- آماده‌ سازی قبل از تست:

  1. اجسامی که ممکن است در آزمایش تداخل داشته باشند مثل جواهرات را دربیاورید.
  2. باید لباس جلویی خود را باز کنید تا تکنسین بتواند الکترودها را بر روی سینه و شکم خود بچسباند.
  3. اگر قفسه سینه مو دارد، تکنسین ممکن است برخی از آن موها را از بین ببرد یا کوتاه کند تا الکترودها به پوست نزدیک ‌تر شوند.
  4. سپس تکنسین الکترودها را به سینه و شکم متصل می ‌کند و سیم‌ های آن را به دستگاه متصل می‌ کند.
  5. اطلاعات هویتی شما نیز در رایانه ثبت می ‌شود.

۲- انجام تست:

در مرحله اول، تاریخچه بیماری شما دریافت شده و معاینه فیزیکی صورت می ‌گیرد، همچنین فاکتورهایی مانند ضربان قلب، فشار خون و ECG ثبت می‌ شوند. سپس شروع به فعالیت می ‌کنید، راه رفتن روی تردمیل یا دوچرخه ثابت. در این حین، فعالیت الکتریکی قلب توسط نوار قلب ضبط و فشار خون نیز اندازه‌ گیری می ‌شود. این تست تشخیصی نشان می ‌دهد که چگونه قلب به افزایش نیاز بدن به اکسیژن واکنش می‌ دهد. تست ادامه پیدا می ‌کند تا زمانی که ضربان قلب به تعداد مورد نظر افزایش پیدا کند، مگر این که عوارضی مانند درد قفسه سینه یا افزایش زیاد فشار خون رخ دهد که در این صورت تست متوقف می ‌شود.

۳- ثبت داده‌ ها:

در هر مرحله از تست، اطلاعات به دست آمده از تست و معاینه فیزیکی ثبت می ‌شوند. عواملی مانند ضربان قلب، فشار خون و ECG در طول تست و در مرحله قبل و بعد از آن و همچنین در مرحله بازیابی (ریکاوری) بررسی و ثبت می ‌شوند.

مقالات مرتبط

نحوه انجام تست ورزش در خانه

برای انجام تست ورزش در منزل و ارزیابی وضعیت جسمانی خود می توانید از روش‌ های زیر استفاده کنید:

  • تست خون‌ رسانی به پاها: ابتدا دراز بکشید و پاهای خود را به مدت ۳۰ ثانیه بالا نگه دارید. سپس به تغییرات رنگ پاهایتان توجه کنید. اگر رنگ پا سفید یا کبود شده ‌است، ممکن است نشانه اختلال در خون ‌رسانی پا باشد. اگر چنین عوارضی را تجربه می‌ کنید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
  • ارزیابی ضربان قلب: باید به نبض خود توجه کنید و تعداد ضربان قلب خود را در دقیقه بشمارید. ضربان قلب طبیعی در یک دقیقه بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار است. اگر ضربان قلب بیشتر یا کمتر از این محدوده باشد، این نامنظمی ممکن است نشانه ‌ای از آریتمی قلب باشد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
  • ارزیابی سطح اکسیژن خون: برای ارزیابی سطح اکسیژن خون می ‌توانید به ناخن ‌ها، لب ‌ها و زبان خود توجه کنید. در صورت کبود بودن، ممکن است سطح اکسیژن خون پایین باشد و مشکلات قلبی داشته باشید.
  • تست فیزیکی ساده: می‌ توانید با بالا رفتن از پله ‌ها به مدت زمان ۱ دقیقه، سلامتی قلب خود را ارزیابی کنید. اگر زمان بالا رفتن از پله ‌ها بیشتر از این مدت زمان باشد، ممکن است مشکلات قلبی داشته باشید.

مهم است که به هر تغییر ناگهانی یا غیر طبیعی در وضعیت جسمانی خود توجه کنید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: تیر کشیدن مداوم قلب چه خطراتی دارد؟

مثبت بودن تست به چه معنی است؟

مثبت بودن تست ورزش قلب به معنی تشخیص وجود یک بیماری عروق کرونری یا بیماری قلبی است. در صورتی که نتایج تست ورزش مثبت باشند، پزشک ممکن است آزمایش‌ های بیشتری را انجام دهد تا تشخیص دقیق تری داشته باشد. همچنین برخی از افراد حین انجام تست ورزش، واکنش ‌های بیش از حدی نشان می ‌دهند در حالی که قلبشان سالم است. این حالت به عنوان مثبت کاذب شناخته می ‌شود. همچنین ممکن است افت فشار خون یا تغییرات نوار قلب در تست استرس ظاهر ‌شوند که نتایج تست را مثبت کنند. این نشان دهنده این است که احتمال بسیار زیاد تنگی عروق قلب دارید و ممکن است به آنژیوگرافی (آنژیوگرافی قلب چگونه انجام می شود؟) نیاز داشته باشید.

نحوه خواندن تست ورزش قلب

نتایج تست ورزش قلب چگونه خوانده می شود؟

تشخیص نتیجه ی تست ورزش قلب، کاری کاملا تخصصی است و تنها پزشک می ‌تواند با خواندن نتایج آن به درستی بیماری را تشخیص دهد. نتایج تست ورزش قلب، به سه حالت مثبت (یا غیرعادی)، منفی (یا عادی) و نامشخص یا غیر قابل تفسیر تقسیم می ‌شوند.

نتیجه مثبت به این معناست که تست، شواهد احتمالی بیماری قلبی را نشان داده است و نتیجه منفی، هیچ شواهدی مبنی بر بیماری قلبی یافت نشده است. اگر نتیجه نامشخص یا غیر قابل تفسیر باشد، به این معنی است که تست وجود بیماری قلبی را مشخص نکرده است. در این صورت ممکن است تغییرات نوار قلب قابل تشخیص نباشند یا تست پیش از رسیدن فرد به حد خستگی (حداکثر ضربان قلب یا حداکثر شدت تمرین) متوقف شده باشد.

بیشتر بخوانید: برای سلامتی خود چه چیزهایی را به صورت دوره ای چک کنیم؟

چگونه برای تست ورزش قلب آماده شوم؟

برای آماده شدن برای تست ورزش قلب باید به موارد زیر توجه کنید:

  • در صورت داشتن هر یک از شرایط یا بیماری های آنوریسم، نارسایی قلبی شدید، نقص در یک یا چند دریچه قلب، درد کنترل نشده در قفسه سینه، حمله قلبی اخیر، پریکاردیت، استفاده از ضربان‌ساز یا دستگاه پیس میکر، کم خونی شدید و ضربان قلب نامنظم کنترل نشده حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • فرم رضایت ‌نامه‌ را با دقت بخوانید و در صورت نیاز سوالات خود را از پزشکتان بپرسید.
  • حداقل چند ساعت قبل از تست ورزش، ناشتا بمانید و هیچ غذا یا مایعی مصرف نکنید.
  • دو ساعت قبل از آزمایش سیگار نکشید و از مصرف دخانیات خودداری کنید.
  • در صورت بارداری یا مظنون بودن به بارداری به پزشکتان اطلاع دهید.
  • در مورد تمامی داروها (تجویزی و بدون نسخه)، ویتامین ‌ها، داروهای گیاهی و مکمل ‌هایی که مصرف می‌ کنید به پزشکتان اطلاع دهید.
  • ممکن است پزشک از شما بخواهد قبل از آزمایش، مصرف داروهای خاصی را متوقف کنید.
  • لباس راحتی و کفش پیاده‌ روی بپوشید. در صورت لزوم، لباس آستین ‌کوتاه استفاده کنید تا اتصال الکترودها به سینه را آسان ‌تر کند.
  • اگر از اسپری تنفسی برای آسم یا مشکلات تنفسی دیگر استفاده می ‌کنید آن را همراه داشته باشید.

در حین انجام تست چه اتفاقی می افتد؟

در حین انجام تستو ورزش قلب چه اتفاقاتی می افتد؟

در طول انجام تست، ابتدا با سطح آسانی از ورزش شروع کنید و سپس شدت تمرین به آرامی افزایش می ‌یابد. زمان اجرای تست ورزش، ECG  و فشار خون به صورت دوره‌ ای بررسی می ‌شوند تا واکنش قلب و بدن به تمرین سنجیده شود. مدت زمانی که ورزش می ‌کنید به ضربان قلب هدف و تحمل ورزش شما بستگی دارد. در صورت بروز علائم شدید مانند درد قفسه سینه، سرگیجه (علت ایجاد ناگهانی سرگیجه)، تهوع شدید، تنگی نفس شدید یا افزایش فشار خون ممکن است تست متوقف شود.

بعد از اتمام بخش ورزش در آزمون، سرعت ورزش به منظور سرد شدن بدن کاهش می ‌یابد تا از بروز حالت تهوع یا گرفتگی عضلانی ناشی از توقف ناگهانی جلوگیری شود. سپس روی یک صندلی می ‌نشینید و فشار خون و تغییرات نوار قلب تا زمان بازگشت بدن به حالت عادی یا نزدیک به حالت عادی کنترل می ‌شوند. ممکن است این حالت تا ۱۰-۲۰ دقیقه طول بکشد. در انتها الکترودهای ECG و فشارسنج برداشته می‌ شوند و می ‌توانید لباس ‌هایتان را بپوشید.

بیشتر مطالعه کنید: راه های بررسی وضعیت سلامت قلب چیست؟

بعد از تست چه اتفاقی می افتد؟

پس از انجام تست ورزش نیاز به مراقبت خاصی نیست و می توانید به رژیم غذایی و فعالیت‌های عادی خود بازگردید مگر این که پزشک نظر دیگری داشته باشد. احتمالا بعد از چند ساعت از تست ورزش، احساس خستگی خواهید کرد، به ویژه اگر ورزش نمی ‌کنید. اما اگر بیشتر از یک روز بعد از تست هنوز احساس خستگی می ‌کنید، همچنین در صورت بروز علائمی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه یا ضعف به پزشکتان اطلاع دهید. پزشک ممکن است بسته به شرایط شما، بعد از تست، دستورالعمل ‌های دیگری را نیز به شما ارائه دهد.

مدت زمان انجام تست

تست ورزش قلب چقدر طول می کشد؟

زمان تست ورزش معمولا کمتر از ۱۵ دقیقه است. با این حال در برخی موارد ممکن است ویزیت دکتر تا دو ساعت طول بکشد. هدف اصلی از این تست تشخیص و ارزیابی عملکرد قلب و عروق در زمان فعالیت بدنی است. بنابراین تست ورزش تا زمانی ادامه می ‌یابد که فرد حداکثر فعالیت خود را انجام داده باشد. در صورتی که فشار خون فرد کاهش یابد یا نشانگرهای دیگری از وجود مشکلات قلبی ظاهر شود تست به پایان می ‌رسد.

چه چیزهایی با تست ورزش تداخل دارند؟

  • مصرف غذای سنگین، کافئین و تنباکو قبل از تست ورزش، فشار خون بالا، عدم تعادل الکترولیت ‌ها می ‌توانند با تست ورزش تداخل داشته باشند.
  • همچنین برخی داروها مانند مسدود کننده ‌های بتا نیز ممکن است در صورت مصرف قبل از تست ورزش، افزایش ضربان قلب و رسیدن به سطح هدف را دشوار کنند.
  • از جمله بیماری‌ هایی که می‌ توانند با تست ورزش تداخل داشته باشند، بیماری دریچه ی قلب، بزرگ ‌شدن قلب و آریتمی، هستند.
  • لذا اگر قصد دارید تست ورزش بدهید بهتر است قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید و در مورد مصرف داروها و سایر عواملی که ممکن است با تست تداخل داشته باشند مطلع شوید.

بیشتر بخوانید: در چه شرایطی قلب درد خطرناک است؟

در چه شرایطی نباید تست ورزش انجام داد؟

تست ورزش در برخی شرایط ممکن است برای فرد مضر باشد. در صورتی که فرد به سندرم حاد کرونری، پارگی حاد آئورت، تنگی آئورت با علائم شدید، آریتمی یا همودینامیکی قابل توجه، نارسایی قلبی، آمبولی ریه حاد، میوکاردیت حاد، انفارکتوس ریه حاد و پریکاردیت حاد مبتلا باشد، تست ورزش به هیچ عنوان نباید انجام ‌شود. به همین دلیل پیش از انجام تست ورزش، پزشک باید از سوابق پزشکی فرد مطلع شود و در صورت وجود هر گونه بیماری و شرایط خاص اقدامات لازم را انجام دهد.

چه افرادی منع نسبی برای انجام تست ورزش دارند؟

برخی افراد برای انجام تست ورزش منع نسبی شده ‌اند. به عنوان مثال در صورت وجود انسداد دهلیزی بطنی شدید، تنگی رگ کرونری چپ اصلی، برادی آریتمی، عدم تعادل الکترولیتی، تنگی دریچه قلب در صورتی که شدید یا متوسط باشد، فشار خون بالا (فشار خون سیستولیک بیش از ۲۰۰ میلی‌متر جیوه یا فشار خون دیاستولیک بالاتر از ۱۰۰ میلی متر جیوه)، کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک انسدادی، ناتوانی در ورزش به دلیل نقص جسمی یا ذهنی، بیماری ‌های سیستمیک و تاکی آریتمی، مجاز به انجام تست ورزش نمی ‌باشید.

هزینه تست ورزش قلب

هزینه تست ورزش قلب شامل هزینه آزمون و هزینه تجزیه و تحلیل نتایج. این تست تحت پوشش بیمه قرار دارد و بسته به نوع بیمه، هزینه نهایی ممکن است متفاوت باشد. بیمه درمانی ممکن است بخشی یا تمام هزینه‌ های تست ورزش قلب را پوشش دهد.

پزشکان مرتبط

نوار قلبی که در تست ورزش گرفته می ‌شود چیست؟

الکتروکاردیوگرام (ECG) یک روش ساده و سریع برای ارزیابی عملکرد قلب است که در آن الکترودها در نقاط مختلفی از قفسه سینه، بازوها و پاها قرار می ‌گیرند، اما هیچ نوع الکتریسیته ‌ای به بدن منتقل نمی ‌کند.

سیگنال‌ های الکتریکی قلب، که از جاهای مختلفی در قفسه سینه، بازوها و پاها شروع می شود و به انقباض قسمت ‌های مختلف قلب منجر می ‌شوند، جریان خون را به درستی هدایت می‌ کنند. آزمون ECG به طور دقیق فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کند که می‌ تواند نشان‌ دهنده‌ ی بسیاری از اختلالات مرتبط با قلب باشد. در واقع، تفاوتی در نتایج نوار قلب در تست ورزش با نتایج نوار قلب معمولی نیست.

تست اکو بهتر است یا تست ورزش؟

برای تشخیص مشکلات قلبی و نظارت بر سلامتی افراد بیمار، انجام آزمایش های پیشرفته اولین گام مهم است. دو آزمایش رایج در زمینه قلب شامل تست ورزش و تست اکو قلب است. اما بسیاری از بیماران با سوالی مشابه به متخصص قلب مراجعه می کنند که کدام یک از این دو تست بهتر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تصمیم نهایی، بسته به شرایط و نیاز هر بیمار و هدف تست توسط متخصص قلب تعیین می ‌شود. اما در کل تست استرس اکو نتایج کاذب کمتری (چه مثبت و چه منفی) نسبت به تست های دیگر دارد. همچنین برای بیماران با پیشینه بیماری عروق کرونر (CAD) و بیماران پر خطر، بهتر است تشخیص نهایی با آنژیوگرافی تکمیل شود.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x