آیا آسپرین می تواند از بروز حمله قلبی جلوگیری کند؟

حمله سکته قلبی

قرص آسپرین علاوه بر نقش کمک کننده ای که برای تسکین درد، کاهش تب و کاهش التهابات دارد، از تشکیل لخته های خونی نیز جلوگیری می کند که یکی از علت های اصلی حملات قلبی و سکته مغزی، لخته های خون هستند. در این مقاله با ما همراه باشید، می خواهیم بررسی کنیم که آیا آسپرین می تواند از بروز حمله قلبی جلوگیری کند؟

اطلاعیه

جلوگیری آسپرین از بروز حمله قلبی

حمله قلبی و سکته قلبی در اکثر موارد زمانی رخ می دهند که پلاک مملو از کلسترول در شریان کرونر پاره شود. با پاره شدن پلاک ها، بدن سعی می کند پلاکت ها را به سطح خود جذب کرده و باعث لخته شدن خون شود و آسیب را مهار کند. لخته یا ترومبوز باعث مسدود شدن شریان شده و عضله قلب را از اکسیژن محروم می کند. این کمبود اکسیژن سلول های ماهیچه ای را از بین برده و منجر به حمله قلبی می شود.

زمانی که آسپرین مصرف می کنیم، آسپرین در بدن کوچک ترین سلول های خونی را تحت تاثیر قرار داده و توانایی خون را برای لخته شدن کاهش می دهد و از حملات قلبی و سکته جلوگیری می کند.

مصرف آسپرین در روز بهتر است یا شب؟

همان طور که در بالا گفتیم، مصرف آسپرین به رقیق شدن خون و عدم تشکیل پلاکت ها کمک می کند و در کاهش خطر بروز حمله و سکته قلبی موثر است. طبق مطالعات انجام شده توسط پزشکان، در ساعات صبح احتمال وقوع خطرات قلبی عروقی ۳ برابر بیش تر از شب است و فشار خون و پلاکت ها در بالاترین حد خود قرار دارند. از این رو توصیه می‌شود قرص آسپرین قبل از رفتن به تخت خواب و در شب مصرف شود.

مقالات مرتبط

چه کسانی بیش تر مستعد بروز سکته و حمله قلبی هستند؟

عوامل خطر سکته و حمله قلبی شامل موارد زیر می شوند:

  • کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های قلبی را دارند.
  • مردان بیش تر از زنان در معرض حمله قلبی قرار دارند.
  • افرادی که کلسترول بالایی دارند.
  • افرادی که دارای فشار خون بالا هستند.
  • بیماران مبتلا به دیابت
  • استعمال دخانیات
  • افرادی که تحرک کافی و ورزش مناسب ندارند.
  • افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند.

آیا می توان هنگام بروز حمله قلبی از آسپرین استفاده کرد؟

آیا می‌توان هنگام بروز حمله قلبی از آسپرین استفاده کرد

در هنگام حمله قلبی در وهله اول باید با مرکز اورژانس تماس گرفته شده و طی مشورت و صلاح دید اپراتور، قرص آسپرین مصرف شود. مصرف آسپرین در هنگام بروز حمله قلبی می تواند در کاهش آسیب موثر باشد به این صورت که با رقیق کردن خون به مهار پلاکت کمک کرده و از لخته شدن خون جلوگیری می کند. اما باید توجه داشته باشید که قبل از مصرف باید حتما با اورژانس تماس گرفته و مشورت کنید.

بهترین دوز مصرفی برای بیماران قلبی چیست؟

دوز مصرفی آسپرین با توجه به شرایط سلامتی بیمار و نوع بیماری متغیر است که توسط پزشک تجویز می شود. توجه داشته باشید که دوز تجویزی و مدت زمان استفاده از این دارو را بدون مشورت با پزشک کم یا زیاد نکنید.

عوارض جانبی آسپرین

یکی از اصلی ترین عوارض این دارو، افزایش خطر خونریزی به دلیل کاهش میزان چسبندگی پلاکت ها است. این خونریزی ها در اغلب موارد در معده یا روده اتفاق می افتد و می تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد. هم چنین ممکن است خونریزی شدید در مغز ایجاد شده و باعث بروز سکته مغزی در فرد شود. در برخی افراد نیز حساسیت به آسپرین رخ می دهد و فرد را دچار حملات آسم می کند.

پزشکان مرتبط

در صورت قطع ناگهانی مصرف چه اتفاقی می افتد؟

مصرف آسپرین تغییراتی در خواص و ترکیبات خون ایجاد می کند و قطع ناگهانی آن منجر به ایجاد لخته در خون می‌شود. طی تحقیقات انجام شده، قطع ناگهانی مصرف آسپرین تا ۳۷ درصد خطر سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد. از این روز قبل از مشورت با پزشک به هیچ عنوان مصرف این دارو را قطع نکنید.

حرف آخر

آسپرین دارویی موثر برای جلوگیری از ایجاد لخته های خون و در نتیجه کاهش ریسک سکته و حمله قلبی است. اما باید توجه داشته باشید که در کنار مزایایی که دارد می تواند خطرساز نیز باشد. از این رو برای پیشگیری از حملات یا سکته قلبی این دارو را خود سرانه و بدون تجویز پزشک مصرف نکنید. شما می‌ توانید برای مشورت با یکی از متخصصین قلب و عروق به سایت دکتر آسپرین مراجعه کرده و از پزشک مورد نظر خود وقت ملاقات بگیرید.

منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

نویسنده
مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x