دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانسبررسی شده توسط: دکتر نسیم غفوریان متخصص طب اورژانس

علت و علائم گردن درد

عوارض گردن درد

از شایع ترین علت های گردن درد میتوان به فتق دیسک، آسیب یا ضربه، آرتروز، رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضلات اشاره کرد. علائم گردن درد عبارتند از: محدود شدن دامنه حرکتی، سفت شدن گردن، درد، احساس ضعف یا بی حسی، سردرد و درد در شانه ها یا بازو.

اطلاعیه

گردن درد چیست؟

به وجود تنش یا درد در مهره های گردن اطلاق می شود که گاها به سایر قسمت های بدن از جمله شانه و دست های چپ و راست نیز انتشار می یابد. این درد می تواند شدید یا خفیف باشد و با ویژگی های مختلفی همچون تیرکشنده، گنگ، منتشر یا لوکالیزه (موضعی) همراه باشد. اصلی ترین عامل گردن درد، فشار یا کشیدگی عضلات ناشی از حالت نادرست و طولانی مدت بدن یا خوابیدن با حالت نامناسب است. با این حال، در شرایط اورژانسی، ممکن است به علت دیگر نیز باشد. علائمی همچون درد در چانه، تهوع و استفراغ، تب، سردرد، بی حسی، و احساس مورمور شدن در دست ها ممکن است در مواقع اورژانسی همراه با درد گردن دیده شود. در هر صورت، تشخیص و درمان نیاز به مشاوره با پزشک تخصصی دارد.

گردن درد عصبی

گردن درد عصبی به وضعیتی اطلاق می شود که برخی افراد به دلیل مشکلات عصبی مانند استرس و اضطراب (راه های درمان استرس و اضطراب) به درد بدنی دچار می شوند. این نوع درد، به نام سایکوسوماتیک (نوعی اختلال ذهنی) هم شناخته می شود و ناشی از مشکلات روانی است که به شکل علائم جسمی بروز می دهند.

درد شقیقه، سردرد (علائم انواع سردرد) و گرفتگی عضلات شانه را می توان نشانه های گردن درد عصبی دانست. از قرص های بدون تجویز و بدون نسخه می توان برای درمان این نوع درد استفاده کرد.

انواع گردن درد

این بیماری انواع متنوعی دارد که بر اساس معیار ها و علل مختلف دسته بندی می‌ شود.

  1. درد گردن مکانیکی که به وضعیت نامناسب، کشیدگی عضلات یا آسیب به ساختارهای گردن نظیر عضلات، رباط‌ ها یا مفاصل برمی‌گردد، از شایع‌ ترین نوع درد گردن است.
  2. رادیکولوپاتی گردنی، که ناشی از فشرده شدن یا تحریک ریشه‌ های عصبی معمولا به دلیل فتق دیسک، تنگی نخاع یا تغییرات دژنراتیو (بیماری که موجب فرسایش اندام ها می شود) ایجاد می‌شود، ممکن است به علائم فشار عصبی منجر شود.
  3. استئوآرتریت گردن یا اسپوندیلوز گردنی باعث درد گردن، سفتی، محدودیت دامنه حرکتی و علائم فشار عصبی می‌شود.
  4. تنش عضلانی یا درد میوفاشیال که ناشی از تنش یا سفتی در عضلات گردن و قسمت فوقانی کمر است، معمولا به دلیل تنش عضلانی ایجاد می‌ شود.

علائم گردن درد

علائم این درد ممکن است در افراد مختلف به شکل ها و شدت های متفاوت ظاهر شود، اما علائم رایج عبارتند از احساس درد و سفتی در مناطق مختلف از سر، شانه ها، قسمت فوقانی پشت یا بازوها. سردرد نیز یک نشانه متداول است، به ویژه در سردردهای تنشی که احتمالا ناشی از تنش یا فشار عضلانی در گردن و بخش فوقانی کمر باشد. اسپاسم عضلانی، که با انقباض یا انبساط ناخودآگاه عضلات گردن همراه است، منجر به درد ناگهانی، حساسیت به لمس، و محدودیت در حرکت می شود. بی حسی یا سوزن سوزن شدن نیز ممکن است نشان دهنده تحریک یا فشرده شدن عصب باشد. همچنین، دشواری یا درد ناخوشایند در بلع، نمایانگر وجود التهاب یا عفونت در گلو یا مری است که نیازمند ارزیابی تخصصی توسط یک پزشک متخصص می باشد.

علائم خطرناک درد در ناحیه گردن

در صورت داشتن موارد زیر و تمایل به شناخت نشانه های جدی درد گردن، به سرعت به متخصص مراجعه فرمایید:

  1. داشتن دردی که چندین روز ادامه داشته و به تسکین نمی رسد.
  2. درگیر کردن بازوها و پاها علاوه بر گردن و شانه
  3. همراه با سردرد شدید، بی حسی، ضعف یا سوزن سوزن شدن

علت گردن درد

دلایل گردن درد

علت های مختلفی می توانند باعث این بیماری شوند. یکی از اصلی ترین علت ها فشار یا کشیدگی ماهیچه های گردن است که معمولا به دلیل وضعیت نامناسب بدنی، کار های طولانی مدت در حالت نامناسب، یا خوابیدن به شکل نادرست ایجاد می شود. همچنین، آسیب به گردن نیز می تواند از علت های درد گردن باشد، که ممکن است ناشی از زمین خوردن، تصادفات، یا ورزش هایی باشد که به گردن فشار وارد کند و باعث حرکت خارج از محدوده ی طبیعی شود.

دلایل متعددی می توانند به طور ناگهانی علائم گردن درد را ایجاد کنند و برخی از بیماری ها و حالات ممکن است باعث این گونه علائم شوند:

۱- گردن درد و حمله قلبی: درد گردن می تواند نشانه حمله قلبی باشد. اما برای تشخیص صحیح، باید این درد با سایر علائم همراه باشد، از جمله تنگی نفس، تعریق، تهوع، استفراغ، درد در بازو یا فک.

۲- مننژیت (تیر کشیدن و درد عضلات گردن): مننژیت التهاب بافت نازکی است که مغز و نخاع را پوشانده و باعث درد گردن همراه با تب و سردرد می شود.

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم در ناحیه گردن: مشکلاتی مانند تورم مفاصل و زوائد استخوانی و همچنین درد در ناحیه گردن می توانند از مشکلاتی باشند که عامل ایجاد آن روماتیسم است.

۳- پوکی استخوان (درد استخوان گردن): استئوپورز یا پوکی استخوان (علائم پوکی ستخوان) باعث ضعف استخوان ها و شکستگی های کوچک در ناحیه گردن می شود.

۴- فیبرومیالژیا: فیبرومیالژیا حالتی است که باعث درد ماهیچه در ناحیه گردن و شانه می شود.

۵- اسپوندیلوزیس: وقتی که سن افراد بالاتر می رود، ممکن است دیسک های بین مهره ای گردن تخریب شوند، به این حالت اسپوندیلوزیس یا استئوآرتریت گردن می گویند. این اتفاق ممکن است منجر به کاهش فضای بین مهره ها شود و همچنین باعث وارد شدن فشار اضافی به مفاصل گردن گردد.

۶- فتق دیسک گردنی: وقتی دیسک به دلیل آسیب یا حادثه خارج می‌ شود، فشاری بر نخاع یا ریشه‌ های اعصاب ایجاد می‌شود. این وضعیت به عنوان انسداد دیسک گردن یا دیسک پاره یا لغزیده شناخته می‌ شود. علائم متداول انسداد دیسک گردن شامل اسپاسم عضلانی طولانی و درد در هنگام حرکت سر می‌ باشد.

۷- تنگی کانال نخاعی: وقتی ستون مهره ها باریک شده و فشاری بر نخاع یا ریشه های اعصاب وارد می شود، تنگی کانال نخاعی اتفاق می افتد. این مشکل ممکن است ناشی از التهاب طولانی مدت به دلیل ارتریت یا شرایط دیگر رخ دهد. در شرایط نادر، سفتی یا درد در ناحیه گردن ممکن است به دلیل اختلالات مادرزادی، عفونت ها (گردن درد و عفونت)، آبسه ها، تومورها یا سرطان ستون مهره اتفاق بیفتد.

۸- علت گردن درد در سرماخوردگی: تورم در گلو و لوزه ها می توانند علت هایی نظیر سرماخوردگی، ورم لوزه، آنفولانزا و گلودرد استرپتوکوکی داشته باشند که این موضوعات می توانند عامل عفونت باکتریایی و ویروسی باشند.

۹- علت گردن درد و حالت تهوع: افزون بر مشکلات در اندام های مسئول حفظ تعادل، مطالعات نشان داده اند که درد گردن و احساس تهوع ممکن است ناشی از مسائل عصبی باشد. یکی از نمونه ها حملات میگرن است، یک مشکل سلامتی که همواره تعداد زیادی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.

۱۰- درد در ناحیه گردن و عفونت گلو و گوش: در صورت داشتن عفونت در گلو یا گوش، ممکن است علائم شما شامل احساس درد، زنگ زدن یا پری در گوش و همچنین سرگیجه باشد.

۱۱- درد گردن استرسی: هنگامی که دچار استرس طولانی مدتی می شویم، بدن ما واکنش های مختلفی از جمله سردرد و درد گردن را از خود بروز می دهد.درد گردن را می توان به عنوان یکی از علائم شایع ناشی از استرس مداوم عنوان کرد. هر چقدر که استرس بیشتری داشته باشیم، عضلات ما انقباض بیشتری پیدا خواهند کرد که باعث ناراحتی و درد می شود.

۱۲- درد گردن بعد از خواب: در بسیاری موارد، درد گردن هنگام صبح ناشی از وضعیت خواب، نوع بالش شما (که با استفاده از بالش مناسب برای گردن درد، این مسئله قابل حل است) یا سایر مشکلات مربوط به خواب است. همچنین ممکن است با یک بیماری زمینه ای مانند آسیب یا آرتروز در ارتباط باشد.

۱۳- ضربه به سر و درد گردن: ضربه به گردن می تواند بسیار خطرناک باشد. مشکلات و علائم پس از این اتفاق شامل سفتی، تنش، علائم التهاب دیسک و … می توانند هفته ها و یا ماه ها بعد پدیدار شوند.

۱۴- ارتباط با ام اس: اگرچه ام اس تاثیر مستقیمی بر عضلات گردنی نمی گذارد، اما ضایعات آن می تواند سبب آسیب عصبی در نخاع شده و باعث درد عصبی گردن شود.

گردن درد در دوران بارداری

گردن درد در بارداری

تقریبا ۴۰ درصد از زنان در حین بارداری با درد گردن مواجه می شوند. این واقعیت به دلیل تغییرات هورمونی و تغییرات دیگری است که در طول نه ماه بارداری در بدن رخ می دهد و معمولا با سردرد یا سرگیجه همراه است.

توجه: هرگونه علائم نگران کننده و مزمن باید توسط متخصص بهداشت ارزیابی و تشخیص داده شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورتی که درد گردن شما بیش از یک هفته ادامه داشته و همراه با علائمی مثل درد شدید بدون دلیل واضح، برآمدگی در منطقه گردن، تورم غدد لنفا یا علائم دیگر نظیر تهوع، استفراغ، سختی تنفس یا بلع به پزشک مراجعه فوری نمایید. این علائم ممکن است. نشانه مشکلات جدی در ساختارهای گردن و سیستم عصبی باشند و نیاز به ارزیابی تخصصی دارند.

نحوه تشخیص

زمانی که با درد در این ناحیه  مواجه هستید، بهتر است به دکتر ارتوپدی مراجعه کنید تا بررسی های لازم برای تشخیص علت این درد انجام شود. در بیشتر موارد، علت آن با استفاده از شرح حال و معاینه فیزیکی تعیین می شود. اما اگر این اطلاعات کافی نباشد یا نیاز به بررسی های دقیق تر باشد، ممکن است به موارد زیر اقدام شود:

  • تصویربرداری: این شامل سونوگرافی، ام آر آی (MRI)، سی تی اسکن و سایر روش های تصویربرداری باشد.
  • آزمایش ام آر آی گردن: این آزمایش ممکن است برای بررسی مشکلات در مفاصل و بافت های نرم گردن استفاده شود.
  • بررسی های بیشتر و تکمیلی: اگر نیاز به اطلاعات بیشتر باشد، بررسی های تکمیلی نظیر آزمایش های خون، آزمایش های متخصص، یا مطالعات تخصصی ممکن است انجام شود.

همچنین بخوانید: انواع MRI و عوارض آن

توصیه می شود که هر گاه با مشکل گردن درد روبرو شوید، با پزشک خود مشاوره کنید تا بهترین راهکار برای تشخیص و درمان این مشکل را مشخص کنید.

درمان گردن درد

بهبودی درد در این ناحیه سیار وابسته به تشخیص دقیق علت آن است. پزشک با انجام معاینات فیزیکی، گفت وگو با بیمار، و بررسی تاریخچه پزشکی می تواند سعی کند تا علت اصلی این درد را تشخیص دهد. در بعضی موارد، نیاز به انجام تست های تصویربرداری مانند سونوگرافی، ام آر آی (MRI) یا سی تی اسکن ممکن است تا جزئیات بیشتری از وضعیت گردن بررسی شود.

پس از تشخیص، راه های درمانی متناسب با علت درد اعلام می شود. این ممکن است شامل فیزیوتراپی، داروها، تغییرات در سبک زندگی، یا در موارد خاص، جراحی باشد. در برخی موارد، پزشک ممکن است بیمار را به متخصص مرتبط نظیر ارتوپد یا نورولوژیست ارجاع دهد تا بهبودی بهتری برای بیمار ایجاد شود. مهم ترین قدم برای بهبودی، تعاون فعال بیمار با پزشک در دنباله های درمانی و اجرای نکات و توصیه های بهداشتی است.

مقالات مرتبط

درمان های فوری

همانطور که اشاره شد درمان این درد معمولا بسته به علت آن و شدت علائم متفاوت است. درمان های مختلفی ممکن است برای کاهش فوری درد و بهبودی وضعیت گردن اجرا شود. برخی از روش های درمان عبارتند از:

  1. درمان با گرما یا یخ: استفاده از گرما یا یخ می تواند به تسکین درد کمک کند. این روش ها به ترتیب می توانند التهاب را کاهش دهند و عضلات را آرام کنند.
  2. ورزش: تمرینات ورزشی که به تقویت عضلات گردن و بهبود انعطاف پذیری کمک می کنند می توانند در بهبود وضعیت گردن درد مؤثر باشند.
  3. کشیدن عضله و فیزیوتراپی: جلسات فیزیوتراپی با کمک تمرینات و تکنیک های خاص می توانند به بهبود قوام و حرکت گردن کمک کنند.
  4. داروهای ضددرد: مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) می تواند در کاهش التهاب و درد موثر باشد.
  5. تزریق کورتیکواستروئیدها: در مواردی که التهاب شدید و درد پیشرفته باشد، تزریق کورتیکواستروئیدها ممکن است توصیه شود.
  6. ریلکس کننده های عضلانی: برخی داروها که به عنوان ریلکس کننده های عضلانی شناخته می شوند، به تسکین درد و کاهش اسپاسم عضلانی کمک می کنند.
  7. کلار گردن (گردن بند): استفاده از کلار گردن در برخی موارد به عنوان پشتیبانی و استراحت برای گردن مورد توصیه قرار می گیرد.
  8. انقباض: تکنیک های انقباضی ممکن است با همکاری فیزیوتراپیست به تسکین درد و افزایش انعطاف پذیری کمک کنند.
  9. آنتی بیوتیک: در صورت وجود علائم عفونت، ممکن است لازم باشد آنتی بیوتیک مصرف شود.
  10. درمان در بیمارستان: در برخی موارد خاص ممکن است درمان در بیمارستان و تحت نظر متخصصان مختلف صورت می گیرد.
  11. جراحی: در موارد نادر و شدید، جراحی ممکن است به عنوان گزینه آخر مورد استفاده قرار گیرد.

درمان های دارویی

قرص برای گردن درد

مهم ترین نکته این است که هرگونه مصرف دارو برای درمان این درد باید تحت نظر پزشک شما صورت گیرد. او می تواند بر اساس شدت درد، علت آن، و شرایط شخصیتان توصیه هایی ارائه کند. در اینجا چند دسته از داروهای معمولا مورد استفاده برای درمان درد گردن آورده شده اند:

  • NSAIDs (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی): ایبوپروفن (مثل ادویل، موترین، نورفن)، ناپروکسن، دیکلوفناک (مثل ولتارن، کاتراکت) و آسپرین (عوارض جانبی آسپرین) از این دسته به شمار می روند. این داروها علاوه بر کاهش درد، التهاب و خرابی در اطراف دیسک و مفاصل نیز موثر هستند.
  • سلکوکسیب: این یک دسته خاص از NSAIDs است که به صورت نسخه ای در دسترس است. مانند سلکوکسیب (سلبرکس)، که به عنوان یک مسکن قوی با کمترین اثرات جانبی زخمی معروف است.
  • متوکاربامول: این دارو معمولا به عنوان یک مسکن عضلانی با اثر ضد التهابی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  • متیل پردنیزولون استات: این موارد معمولا به عنوان آمپول در شرایط شدیدتر گردن درد و التهاب مورد استفاده قرار می گیرند.
  • آمپول برای درمان گردن درد: آمپول های موجود با ترکیبات مختلف ممکن است توسط پزشک برای درمان درد در این ناحیه تجویز شوند.
  • پمادهای موضعی: پماد های حاوی مواد مختلف مانند ویشکا (نقره) ممکن است به عنوان مسکن و ضد التهاب مورد استفاده قرار گیرند.

لطفا هیچ یک از این داروها را بدون مشاوره و نسخه پزشک مصرف نکنید. هر دارویی ممکن است عوارض جانبی داشته باشد و تعیین نوع دارو و مقدار مناسب باید توسط پزشک انجام شود.

درمان های خانگی

درمان خانگی  معمولا شامل اقدامات ساده و تغییرات در سبک زندگی می شود. در اینجا چند راهنمایی برای درمان خانگی درد در این ناحیه آمده است:

  • استفاده از یخ و گرما: در روز های نخست از یخ استفاده کنید تا التهاب را کاهش دهید. پس از آن، می توانید از یک حوله گرم یا کمپرس گرم استفاده کنید یا دوش آب گرم بگیرید.
  • مسکن ها: از مسکن های موجود بدون نیاز به نسخه پزشکی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش درد استفاده کنید. اما قبل از استفاده، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید: داروهای مهم و ضروری که باید بلد باشیم

  • فعالیت های ورزشی: از ورزش های ملایم برای تقویت عضلات گردن و کمک به افتراق و حرکت آن ها استفاده کنید. ورزش های خاص مانند چرخش سر و گردن می توانند مفید باشند.
  • تغییرات در سبک زندگی: از بلند کردن وسایل سنگین دوری کنید و در هنگام بازگشت به فعالیت عادی، آن را به آرامی انجام دهید. همچنین، نگه داری تلفن بین شانه و گردن را اجتناب کرده و حالت نشسته را تصحیح کنید.
  • تغییر حالت نشستن: حالت نشستن خود را عوض کنید و هر ۳۰ دقیقه یکبار ایستا (حالت ایستاده) شوید و حرکات کوچکی انجام دهید.
  • ماساژ: ماساژ آهسته و با ترکیبی از فشار و لیفت کردن عضلات گردن ممکن است به کاهش درد و تسکین علائم کمک کند.
  • استفاده از بالش مخصوص: از بالشی با ارتفاع مناسب برای حمایت از گردن و ستون فقرات در حین خواب استفاده کنید.
  • اجتناب از ابزارهای بی حرکت کننده بدن: از بریس گردن یا کلار (ابزارهای بی حرکت کننده ی گردن) بدون تایید پزشک استفاده نکنید تا جلوی تداخل با بهبودی شما گرفته شود.

درمان های طب سنتی

در طب سنتی برای درمان این درد ، از روش های مختلفی اعم از داروها و روغن های گیاهی استفاده می شود. در زیر چند راهکار طب سنتی برای درمان این بیماری آورده شده است:

  • بادکش گردن: استفاده از بادکش گردن می تواند به حفظ حالت صحیح گردن و کمک به کاهش فشار و درد منطقه گردنی باشد.
  • جوشانده برای گردن درد: مصرف چای ها و جوشانده های گیاهان مانند زنجبیل، آویشن، چای نعناع، یا زنجبیل (خواص زنجبیل) باعث آرامش و کاهش درد می شود.
  • روغن سیاه دانه: استفاده از روغن سیاه دانه به عنوان ماساژ محلی بر روی گردن ممکن است به کاهش التهاب و درد کمک کند.
  • روغن زیتون: ماساژ با استفاده از روغن زیتون می تواند ماهیچه ها را شل کرده و درد را کاهش دهد.

قبل از استفاده از هر یک از این راهکارها، بهتر است با پزشک یا متخصص درمان سنتی مشورت کنید، به ویژه اگر درد شدید یا مزمن دارید یا اگر شرایطی مانند حساسیت به یکی از موارد ذکر شده دارید.

برای درد گردن چه بخوریم؟

در خصوص رژیم غذایی، می توانید به موارد زیر توجه کنید:

  • مصرف مواد ضد التهابی: برخی مواد غذایی دارای خصوصیات ضد التهابی هستند که ممکن است در کاهش درد موثر باشند. مثال هایی از این مواد شامل ماهی های چرب، زنجبیل، زردچوبه و میوه هایی مانند توت سیاه و توت فرنگی می باشند.
  • مصرف مکمل های مغذی: ویتامین ها و مکمل های مغذی مانند ویتامین D و کلسیم می توانند به سلامتی استخوان ها کمک کنند. این موارد به عنوان یک بخش از رژیم غذایی یا به صورت مکمل ممکن است توسط پزشک توصیه شوند.
  • مصرف مواد حاوی مگنز: مواد غذایی حاوی مگنز مانند تخم مرغ، دانه ها و مغزها، ماهی و سبزیجات می توانند در بهبود سلامتی استخوان ها کمک کنند.
  • مصرف آب: مصرف کافی آب برای حفظ هیدراتاسیون استخوان ها و بافت های مفصلی مهم است.
  • مصرف آهسته غذا: غذاها را به آهستگی و به دقت بخورید و خوب بجوید.

توصیه می شود که همواره پیش از ایجاد تغییرات در رژیم غذایی خود، با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

ماساژ گردن

ماساژ برای گردن درد

انجام ماساژ برای کاهش درد گردن دارای اثرات بسیار مفید است. بهتر است با انجام حرکات اصلاحی زیر آغاز کنید:

  • شانه های خود را به سمت پایین و دور از گوش های خود بیاورید، سپس گردن و پشت خود را به صورت صاف کنید.
  • نواحی دردناک در گردن خود را شناسایی کنید و با انگشتان خود فشار را به آنجا اعمال کنید.
  • انگشتان خود را به آرامی در حرکات دایره ای حرکت دهید و این حرکت را در جهت مخالف نیز تکرار کنید.
  • این حرکات را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه ادامه دهید.

این اقدامات ماساژی می توانند به تسکین سریع درد گردن کمک کرده و حالت راحتی را برای شما ایجاد نمایند.

ورزش و نرمش برای درمان گردن و شانه درد

ورزش و نرمش می توانند نقش مهمی در بهبود درد گردن و شانه ایفا کنند. در زیر تعدادی از نرمش ها و حرکات ورزشی برای درمان درد گردن و شانه آورده شده است:

  • چرخش گردن: نشسته یا ایستاده باشید و سعی کنید سر خود را به آرامی به چپ و راست بچرخانید. این حرکت به افزایش انعطاف گردن کمک می کند.
  • کشش گردن: سر خود را به آرامی به سمت جلو ببرید و تا حداکثر به سمت زانوهای خود فشار دهید. این کار به کشش ماهیچه های گردن کمک می کند.
  • نرمش شانه: دست را دراز کنید و به آرامی آن را به سمت عقب ببرید. این حرکت به کشش ماهیچه های شانه و پشت کمک می کند.
  • چرخش شانه: شانه های خود را به آرامی به دور بچرخانید. این نرمش به افزایش انعطاف شانه کمک می کند.
  • ورزش های آروبی: فعالیت های آروبی مثل دویدن، شنا یا دوچرخه سواری می تواند به تقویت عضلات گردن و شانه کمک کند.
  • ماساژ: ماساژ نرم و ملایم در منطقه گردن و شانه می تواند به کاهش تنش و درد کمک کند.

همچنین مشاهده فیلم های ورزش گردن و شانه می تواند برای درک صحیح حرکات و نرمش ها کمک کننده باشد. هر گاه به ورزش یا نرمش جدیدی فکر می کنید، بهتر است با پزشک یا متخصص فیزیوتراپ مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که مناسب و بدون خطر برای شرایط شما است.

به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در صورت مواجهه با درد گردن، بهتر است بهترین متخصص را برای درمان این مشکلات در نظر بگیرید. معمولاً مراجعه به دکتر ارتوپد به عنوان متخصص در این زمینه ابتدایی ترین گام است، زیرا این متخصص علاوه بر تشخیص علل درد، ممکن است راهکارهای درمانی متناسب با شرایط فردی را ارائه دهد. در مواردی که درد به عوارض بیشتری منجر شود، نظیر بیماری های مشخص یا مشکلات نورولوژیک، ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص های دیگر نیز باشد.

سوالات متداول

1- آیا می توان از بروز گردن درد پیشگیری کرد؟
در صورتی می توانید با درد مقابله کنید که علت آن آسیب زدن و کشیدگی بافت باشد. همچنین، بدنشستن و ایستادن نادرست می تواند فشار زیادی به گردن وارد کند. برای پیشگیری از این علائم، توصیه می شود ماهیچه های گردنی خود را تقویت کنید. همچنین، درست نشستن و ایستادن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حرکات صحیح و فرم صحیح نشستن را در هنگام انجام کارها به یاد داشته و در اولویت قرار دهید.
2- آیا گردن درد ربطی به قلب دارد؟
گردن درد ناگهانی یا شدید احتمال نشانه ای از حمله قلبی را بالا می برد.
3-  آیا درد گردن نشانه سرطان است؟
بله، اما گردن درد به تنهایی یک علامت شایع سرطان نیست. اگر با سایر علائم سرطان همراه باشد، مانند ایجاد توده، برآمدگی یا رشد غده در گردن یا دهان، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر است.
4- کمبود کدام ویتامین باعث بروز گردن درد می شود؟
کمبود یا نارسایی ویتامین D می تواند به عنوان یکی از عوامل موثر در ایجاد مشکلات مربوط به سیستم عضلانی و اسکلتی از جمله درد گردن باشد. ویتامین D نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر از روده ها و کنترل سطح این مواد در خون دارد، که برای سلامت استخوان ها و عضلات ضروری است. کمبود ویتامین D ممکن است باعث کاهش میزان کلسیم و فسفر در خون شده و این ممکن است منجر به مشکلات عضلانی شود. این مشکلات می توانند شامل درد گردن، کمر و اسپاسم عضلانی باشند.
5- آیا گردن درد باعث سرگیجه می شود؟
سرگیجه گردنی شامل عوامل و نشانه های مختلفی است. عارضه سرگیجه گردنی که می توان آن را سرگیجه سرویکوژنیک هم نامید، وضعیتی است که سبب درد گردن و سرگیجه می شود. همچنین می تواند به دنبال آسیب ستون فقرات گردنی رخ دهد.
6- آیا تیروئید باعث بروز این بیماری می شود؟
بله، تیروئید می تواند یکی از عواملی باشد که به این بیماری منجر می شود. در حالتی که غده تیروئید تحت حاد واکنش التهابی (تیروئیدیت تحت حاد) را تجربه می کند، ممکن است درد گردن ایجاد شود. این درد معمولا با تورم و التهاب غده تیروئید همراه است. همچنین، غدد لنفاوی در ناحیه گردن نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند. هر گونه تورم یا التهاب در این غدد می تواند به درد گردن منجر شود. این التهابات می توانند به دلیل عفونت ها، عفونت های تنفسی، یا دیگر عوامل منتقل شوند.
7- آیا عفونت دندان باعث درد گردن می شود؟
بله، عفونت دندان می تواند یکی از عللی باشد که به این بیماری منجر می شود. زمانی که دندان به عنوان منبع عفونت در نظر گرفته می شود، ممکن است باعث تورم، التهاب و درد در منطقه گردن شود. آبسه در دندان یا التهاب لثه می توانند باعث احساس درد و ناراحتی در ناحیه دندان و گردن شوند. همچنین، عفونت دندان می تواند منجر به گسترش عفونت به مناطق دیگری از دهان و حتی به بافت های اطراف دندان، که ممکن است باعث درد گردن شود.
8- درد پشت و مهره های گردن نشانه چیست؟
درد در منطقه پشت و مهره های گردن ممکن است ناشی از عواملی مانند التهاب دیسک کمر، تنگی کانال نخاعی و گردن درد عصبی باشد. این مشکلات می توانند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به ناحیه پشت و مهره های گردن اثر کنند.
منابع

اطلاعاتی وارد نشده است

مقالات مرتبط
تلگرام
واتساپ
0 0 رای ها
امتیاز کاربران
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فهرست مطالب

(برای مطالعه هر بخش کلیک کنید)

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x